این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۶، شماره ۲، صفحات ۴۲۷-۴۶۴
عنوان فارسی
مقایسه افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعاتی: استفاده از افزودنیهای مختلف میتواند تا حدی اثرات منفی ناشی از پلیساکاریدهای غیر نشاستهای غلات را کاهش دهد. هدف: پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تاثیر افزودنیهای مختلف در جیره حاوی جو با اندازه ذرات متفاوت، بر جمعیت میکروبی سکوم و ریخت شناسی رودهی کوچک جوجههای گوشتی انجام شد. روش کار: در این پژوهش از400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 و با 8 تیمار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل نوع افزودنی (بدون افزودنی، مولتی آنزیم، مخمر اتولیز شده و مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم) و اندازه ذرات جو (ریز،2 میلیمتر و درشت، 8 میلیمتر) بودند. نتایج: استفاده از مخمر اتولیز شده به همراه آنزیم در جیره حاوی ذرات درشت جو باعث افزایش معنیدار مصرف خوراک در 1 تا 10 روزگی شد (05/0>P). در حالیکه استفاده از مخمر اتولیز شده در جیره حاوی جو درشت، باعث بهبود معنیدار ضریب تبدیل خوراک در 25 تا 35 روزگی شد (05/0>P). مخمر اتولیز شده بهتنهایی و نیز همراه با مولتی آنزیم باعث کاهش pH سنگدان و ژژنوم نسبت به تیمار شاهد گردید (05/0>P). مخمر اتولیز شده بههمراه مولتی آنزیم باعث افزایش تعداد کلونیهای باکتریهای لاکتوباسیل و کاهش تعداد کلونیهای باکتریهای ایکلای و کلیفرم سکوم نسبت به سایر تیمارها گردید (05/0>P). مخمر اتولیز شده به همراه مولتی آنزیم ویسکوزیته شیرابه هضمی ایلئوم را نسبت به سایر تیمارها کاهش داد (05/0>P). مدت زمان انتقال مواد هضمی در دستگاه گوارش در جیرههای دارای آنزیم و نیز مخمراتولیز شده نسبت به جیرهی بدون افزودنی کمتر بود (05/0>P).. افزودن مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم و همچنین اندازه ذرات درشت جو باعث بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک شد (05/0>P). نتیجهگیری نهایی: در مجموع، میتوان استفاده از مخمر اتولیز شده به همراه مولتیآنزیم در جیرههای حاوی جو را با توجه به بهبود ضریب تبدیل خوراک، تحریک و توسعه جمعیت باکتریایی مفید روده، کاهش ویسکوزیته هضمی و بهبود خصوصیات ریخت شناسی رودهی کوچک، توصیه نمود
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی،ضریب تبدیل خوراک،مدت زمان انتقال،ویسکوزیته،
عنوان انگلیسی
Comparison of different feed additives in diet containing barley with different particle sizes on growth performance, cecal microbial population and morphology of the small intestine of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
Study background
: the use of different additives can partially reduce the negative effects caused by NSP of cereals.
Objective:
The present study was conducted to investigate the effect of different additives in the diet containing barley with different particle sizes on microbial population of the cecum and the morphology of the small intestine of broiler chickens.
Methods:
400 one-day-old broilers of strain Ross 308 were used in the completely randomized design with a factorial arrangement of 2x4 and with 8 treatments. Treatments included the type of additive (without additive, multi-enzyme, autolyzed yeast and autolyzed yeast with multi-enzyme) and particle size of barley (fine, 2 mm and coarse, 8 mm).
Results
The use of autolyzed yeast along with enzyme in the diet containing coarse barley particles caused a significant increase in feed consumption in 1 to 10 days of age (P<0.05). While the use of autolyzed yeast in the diet containing coarse barley, significantly improved the feed conversion ratio in 25 to 35 days (P<0.05).Additives decreased the pH of the gizzard and jejunum compared to the control treatment. Autolyzed yeast with multi-enzyme increased the number of lactobacillus bacteria colonies and decreased the number of E. coli and coliform caecum bacteria colonies compared to other treatments. Autolyzed yeast with multi-enzyme reduced the viscosity of ileum digestive compared to other treatments. The digesta transit time was less in diets with additives than in diets without additives. The addition of autolyzed yeast with multienzyme and also the size of large barley particles improved the morphological characteristics of the small intestine.
Conclusion:
In general, it is possible to recommend the use of autolyzed yeast with multienzyme in diets containing barley, considering the improvement of FCR, stimulation and development of the beneficial intestinal bacterial population, the reduction of digestive viscosity, and the improvement of the morphological characteristics of the small intestine.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
جوجه گوشتی,ضریب تبدیل خوراک,مدت زمان انتقال,ویسکوزیته
نویسندگان مقاله
لیلی عبدعلی |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران
سمیه سالاری |
گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، اهواز، ایران
محمدرضا قربانی |
گروه مهندسی طبیعت، دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران
شیما حسینی فر |
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_99615_d6ae93ea4579893bd6daa1c6405bf6d4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات