این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۵۶، شماره ۲، صفحات ۴۲۷-۴۴۶
عنوان فارسی
اثرات اندازه قطعات کاه در جیرههای پرکنسانتره بر فعالیت جویدن، انتخابگری خوراک و عملکرد گاوهای شیری
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، 12 راس گاو شیری (32 ±680=وزن بدن) در قالب طرح مربع لاتین 3×3، چهار مربع، سه دوره آزمایشی 28 روزه به سه جیره آزمایشی حاوی کاه با اندازه قطعات ریز (آسیاب با علوفهکوب، mm9/6= Xgm)، متوسط (آسیاب با فیدر میکسر، mm3/13=Xgm) و مخلوط (50:50) و مخلوط کاه متوسط و بلند (درشت، mm1/22=Xgm) اختصاص یافتند. کاه بلند بصورت سرک در اختیار گاوها قرار میگرفت. با افزایش اندازه کاه فعالیت انتخابگری علیه قطعات درشت و به نفع قطعات ریز بهطور خطی افزایش یافت. گاوهای تغذیهشده با کاه ریز حدود %34 خوراک خود را طی 4 ساعت اولیه پس از خوراکدهی مصرف نمودند ولی گاوهای تیمار متوسط و درشت به ترتیب 40 و 41% خوراک خود را مصرف نمودند. مصرف خوراک طی 24 ساعت (27 کیلوگرم) بین تیمارها مشابه ولی میزان مصرف الیاف در تیمار کاه ریز بیشتر بود. زمان (دقیقه در روز) خوردن با افزایش اندازه قطعات کاه افزایش (از 338 به 368) ولی سرعت خوردن (از 08/0 به 07/0 کیلوگرم در دقیقه) و زمان نشخوار (از 535 به 504) کاهش یافت. با افزایش اندازه قطعات کاه، گوارشپذیری الیاف بهصورت خطی کاهش یافت. میانگین تولید شیر (kg2/47)، شیر تصحیح شده چربی (kg2/41)، چربی (%78/2)، پروتئین (%88/2)، بازده خوراک (76/1) و pH شکمبه (3/6) در بین جیرهها تفاوتی نداشتند. در کل، افزایش اندازه قطعات کاه یا تغذیه سرک شرایط را برای انتخابگری و بدنبال آن افزایش سرعت خوردن، کاهش نشخوار، مصرف یکباره خوراک (طی 4 ساعت) را فراهم نمود. لذا تغذیه کاه ریز (9/6 میلیمتر) در جیرههای پرکنسانتره با کاهش فعالیت انتخابگری زمینه را برای مصرف یکنواختتر الیاف علوفهای را فراهم نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کاه گندم،جیره پرکنسانتره،اندازه علوفه،رفتار خوردن،گوارشپذیری الیاف،تولید شیر،
عنوان انگلیسی
The effect of straw particle size in high concentrate diets on chewing activity, sorting behavior and productive performance dairy cows
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, 12 dairy cows (milk =51±3kg/d) were used in a replicated 3x3 Latin square design with 3 experimental periods of 28 d (21 d for adaptation and 7 d for data collection) assigned to 3 experimental diets containing wheat straw as fine (Xgm=6.9mm, grounded by forage chopper), medium (Xgm=13.3mm, chopped by feed Mixer) and mixture (50:50) of medium (in TMR) and long (top dress) straw (Xgm=22.1mm; long). By increasing particle size of straw, sorting activity against long and in favor of fine were linearly increased. Cows fed fine straw consumed about 34% of their total diet within the first 4 hours after feeding, but cows fed medium or long straws consumed 40 and 41% of their diets, respectively. Total feed intake (24 h) was similar across the diets, but NDF intake was greater in cows fed fine straw than others. Eating time increased (from 338 to 368 min/d), but eating rate and rumination time (from 535 to 504 min/d) decreased with increasing particle size of straw. Nutrient digestibility was linearly decreased as a result of increasing particle size of straw. Milk production (47.2kg), FCM (41.2kg), milk fat (2.78%), protein (2.8%), feed efficiency (1.76) and rumen pH (6.3) did not differ across the diets. Overall, increasing particle size of straw increased initial feed consumption after delivery (within 4 hours), eating rate, sorting activity. Therefore, feeding fine straw (6.9 mm) in high concentrate diet resulted in more uniform consumption of particle and a better supply of forage fiber.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کاه گندم,جیره پرکنسانتره,اندازه علوفه,رفتار خوردن,گوارشپذیری الیاف,تولید شیر
نویسندگان مقاله
سامان رشیدی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان،
ابراهیم قاسمی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان. ایران
مسعود علیخانی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://ijas.ut.ac.ir/article_100525_471e389b96bad105da4030f4b4a035d2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات