این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیزیولوژی ورزشی، جلد ۱۶، شماره ۶۴، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر تمرینات مقاومتی و مصرف روغن گردو بر برخی پارامترهای استرس اکسیداتیو در ورزشکاران
چکیده فارسی مقاله اهداف: افزایش تولید رادیکال‌های آزاد به دلیل تغذیه نامناسب و فعالیت‌های بدنی شدید و نامتعارف ایجاد می‌گردد و آنتی‌اکسیدان‌ها مهم‌ترین خط دفاعی در برابر رادیکال‌های آزاد می‌باشند. هدف از پژوهش حاضر تاثیر هشت هفته تمرینات مقاومتی و مصرف روغن گردو بر روی پارامترهای استرس اکسیداتیو CAT، SOD و ROS در ورزشکاران بود.
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و در قالب یک مطالعه تجربی چهار گروهی (گروه1: مصرف روغن گردو، گروه 2: تمرینات مقاومتی، گروه3: مصرف روغن گردو+ تمرینات مقاومتی، گروه 4: کنترل) در40 نفر ورزشکار خانم در دامنه سنی 25 تا 35 سال انجام شد. از آزمون t وابسته برای بررسی تغییرات درون گروهی و از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) برای مقایسه بین گروهی در نرم افزار SPSS ورژن 25 در سطح معنی داری 0.05 استفاده شد.
یافته‌ها: در متغیر SOD در گروه روغن گردو، گروه روغن گردو+ تمرین مقاومتی و در گروه تمرین مقاومتی اختلاف معناداری نسبت به گروه کنترل مشاهده شد(02/0₌P) و به‌همین ترتیب برای متغیر CAT (01/0₌P) و ROS (01/0₌P) اختلاف معناداری نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش به‌نظر می‌رسد مصرف روغن گردو باعث افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش آسیب‌های سلولی از طریق کاهش ROS و موجب بهبود فعالیت سلولی و کاهش آسیب‌های عضلانی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمرینات مقاومتی،روغن گردو،آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (SOD)،آنزیم کاتالاز (CAT) و گونه فعال اکسیژن (ROS)،

عنوان انگلیسی The effect of resistance training and walnut oil consumption on some oxidative stress parameters in athletes
چکیده انگلیسی مقاله Background and Purpose
The increase in the production of free radicals is caused by improper nutrition and intense and unusual physical activities, and antioxidants are the most important defensive line against free radicals. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of resistance training and consumption of walnut oil on the oxidative stress parameters of CAT, SOD, and ROS in athletes.

Materials and Methods
The present study was applied in terms of purpose and was conducted in the form of a four-group experimental study (Group 1: walnut oil consumption, Group 2: resistance training, Group 3: walnut oil consumption + resistance training, Group 4: control) in 40 female athletes aged 25 to 35 years. The dependent t-test was used to examine intra-group changes and the one-way analysis of variance (ANOVA) test was used for inter-group comparisons in SPSS version 25 software at a significance level of 0.05.
Findings
A significant difference was observed in the SOD variable in the walnut oil group, the walnut oil + resistance training group, and the resistance training group compared to the control group (P₌0.02). Similarly, a significant difference was observed in the CAT (P₌0.01) and ROS (P₌0.01) variables compared to the control group.
Conclusion
According to the results of this study, it seems that walnut oil consumption increase antioxidant capacity and reduce cellular damage by reducing ROS, improving cellular activity and reducing muscle damage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تمرینات مقاومتی,روغن گردو,آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز (SOD),آنزیم کاتالاز (CAT) و گونه فعال اکسیژن (ROS)

نویسندگان مقاله احترام افتخاری |
کارشناس ارشد،فیزیولوژی ورزشی،دانشگاه دانش البرز،قزوین، ایران

رها رسول نیا |
کارشناس ارشد، فیزیولوژی ورزشی،دنشگاه بین المللی امام خمینی،قزوین ایران

سعید شاملو کاظمی |
دکتری تخصصی، فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

علی همتی عفیف |
استادیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.


نشانی اینترنتی https://spj.ssrc.ac.ir/article_4639_c841892f15dd49fa39ebff6801f83c34.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات