این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۵۹۵-۵۹۶

عنوان فارسی اثر مصرف کروم بر قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: دیابت شیرین یک اختلال پیچیده متابولیکی با ریسک بیماری قلبی و عروقی است. کروم یک ماده غذایی ضروری است و نقش آن در متابولیسم کربوهیدرات و لیپیدها کمتر شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر کروم بر قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روش ها: پنجاه نفر بیمار دیابتی نوع 2 انتخاب شده و روزانه دو عدد کپسول 200 میکروگرمی کروم به مدت 6 هفته مصرف کردند. به آنها توصیه شد که عادت غذایی و سبک زندگی خود را تغییر ندهند. نمونه قند خون ناشتا، پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید خون آنها در ابتدا و در پایان مطالعه اندازه گیری و آنالیز شد.نتایج: نتایج این مطالعه دلالت بر این دارد که مصرف کروم در بیماران دیابتی نوع 2 باعث کاهش گلوکز خون (3/48 درصد، 01/0>P)، کلسترول تام (28/6 درصد، 02/0>P)، تری گلیسرید (36/11 درصد، 1/0PP) و مالون دی آلدئید (37/11 درصد، 5/0>P) می گردد، و این در حالی است که باعث افزایش میزان HDL (78/5 درصد، 5/0>P) می شود. نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت که مصرف کروم اثرات مفیدی بر میزان قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون بیماران دیابتی نوع 2 دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی ffect of Chromium supplementation on blood glucose, lipid profile and lipids peroxidation in type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله Background: Type 2 diabetes mellitus is a complex metabolic disorder with the adverse cardiovascular risk. Chromium is an essential nutrient and its role in the carbohydrate and lipid metabolism has not been clarified, especially in Iran. The aim of this study was to investigate the effect of chromium supplementation on the blood glucose, lipid profile and lipids peroxidation in type 2 diabetic patients. Materials and Methods: Fifty type 2 diabetic patients were selected. They consumed 200 µg chromium capsule twice daily for 6 weeks. Subjects were instructed not to change their normal eating and habitual lifestyle. Fasting blood glucose, lipid profile and malondialdehyde (MDA) level were measured and analyzed at the bigining and end of the study. Results: Results revealed that the chromium consumption in type 2 diabetic patients reduced fasting blood glucose (48.3%, P≤0.01), total cholesterol (6.28%, P≤0.02), triglyceride (11.36%, P< 0.1), LDL (17.28%, P< 0.5), and MDA (11.37%, P< 0.5), but HDL level was increased (5.78%, P< 0.5). Conclusion: Results of this study indicate that chromium supplementation has a beneficial effect on blood glucose, lipid profile and lipids peroxidation in the type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نیره پارساییان | nayereh parsaeian
department of biochemistry, faculty of medical sciences, shahid sadoughi university, yazd, i. r. iran.
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-919&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات