این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۵۶، شماره ۱، صفحات ۳۵-۵۰
عنوان فارسی
بررسی تغییرات بو و کیفیت ریحان پوششدهی شده با محلول کایتوسان در طول دوره نگهداری
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این مطالعه بسته بندی برگ ریحان با فیلم پلی اتیلن معمولی و پلی اتیلن مجهز به ذرات نانو (2% نانو رس) تحت شرایط اتمسفر معمولی و اصلاح شده (5% اکسیژن و 5% دی اکسید کربن) همراه با پوشش دهی کایتوسان بود. خواص فیزیکی و ظاهری شامل کاهش وزن،b* ،a* ،L* و ∆E، خواص شیمیایی همچون pH، مواد جامد محلول (TSS) اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و محتوای فنول کل (TPC) در طول دوره نگهداری (10 روز) اندازه گیری شد، همچنین با استفاده از یک سامانه بینی الکترونیک نیز بو نمونه ها مورد بررسی قرار گرفت. بررسی روند تمامی نمونه ها نشان دهنده کاهش وزن تمامی تیمارها در طول دوره نگهداری بود. در پایان دوره نگهداری بیشترین کاهش وزن در نمونه های LCC مشاهده شد که وزنی معادل 56/54 گرم داشتند، در حالی که کمترین افت وزن در نمونه های NMC با وزنی معادل 89/74 گرم ثبت گردید. نتایج نشان دهنده روند نزولی شاخصهای رنگی L* ، a* و b* بود. نتایج نشان دهنده افزایش در مقدار pH و TSS در طول دوره نگهداری برای تمامی تیمارها بود. بررسی نتایج نشان دهنده روند کاهشی محتوای فنول ریحان در طول دوره نگهداری برای تمامی تیمارها بود. ماتریس اغتشاش حاصل از روش سطح پاسخ نشان داد دقت تشخیص نمونه ها با نوع فیلم، پوشش و نوع گاز داخل بستهبندی مختلف 100درصد می باشد در حالیکه در روش انفیس فقط نمونهها با گاز بسته بندی مختلف با دقت 100درصد طبقه بندی شدند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ریحان،خواص فیزیکوشیمیایی،ماشین بویایی،انفیس،روش سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
Investigation of changes in the odor and quality of basil coated with chitosan solution during storage
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to package basil leaves with regular polyethylene film and polyethylene equipped with nanoparticles (2% nanoclay) under normal and modified atmosphere (5% O2 and 5% CO2) conditions along with chitosan coating. Physical and visual properties included weight loss, b*, a*, L and ∆E, chemical properties as total soluble solid (TSS), pH, total acidity (TA) and total phenolic content (TPC) were measured during the storage period (10 days), and the odor of the samples was also examined using an electronic nose system. The study of the trend of all samples showed a weight loss of all treatments during the storage period. At the end of the storage period, the highest weight loss was observed in LCC samples, which weighed 54.56 grams, while the lowest weight loss was recorded in NMC samples, which weighed 74.89 grams. The results showed a downward trend in the color indices L*, a* and b*. The results showed an increase in the pH and TSS values during the storage period for all treatments. On the other hand, the results showed a decrease in TA during the storage period for all treatments. The results showed a decreasing trend in the TPC of basil during the storage period for all treatments. The confusion matrix obtained from the response surface method (RSM) showed the accuracy of classifying the samples by film type, coating and type of gas inside the package was 100%, while in the adaptive neuro-fuzzy inference (ANFIS) method, only samples with different packaging gases were classified with 100% accuracy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ریحان,خواص فیزیکوشیمیایی,ماشین بویایی,انفیس,روش سطح پاسخ
نویسندگان مقاله
ناهید عقیلی ناطق |
استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم،دانشکده کشاورزی سنقر، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
رشید غلامی |
استادیار مهندسی مکانیک بیوسیستم،دانشکده کشاورزی سنقر، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
نشانی اینترنتی
https://ijbse.ut.ac.ir/article_102372_45d9b8f3d3d9e691d52b3657134b58dd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات