این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تخمین چند صفتی پارامترهای ژنتیکی وزن بدن و مصرف خوراک در جمعیت جوجه‌های گوشتی تجاری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه (و هدف): بهبود ژنتیکی فوق‌العاده‌ای در سرعت رشد و بازده خوراک جوجه‌های گوشتی در پنج دهه اخیر به دلیل انتخاب ژنتیکی ثبت شده است. با این حال، افزایش جمعیت جهانی انسان، افزایش تقاضا برای پروتئین حیوانی مقرون به صرفه، افزایش هزینه خوراک و ادامه مسائل زیست محیطی جهانی، همچنان صنعت جوجه‌های گوشتی مسیر رو به رشد سریع و کارآمدی بیشتر است. به منظور بهبود بیشتر نرخ رشد و بازده خوراک جوجه ­های گوشتی، درک زمینه ژنتیکی سرعت رشد (وزن بدن) و بازده خوراک در جوجه­های گوشتی امری ضروری است. لذا این مطالعه با اهداف برآورد همزمان فراسنجه­های ژنتیکی وزن بدن (BW)، مصرف خوراک (FI)، افزایش وزن بدن  (Gain)در جوجه‌های گوشتی و محاسبه خوراک باقیمانده(RFI)  و برآورد فراسنجه­های ژنتیکی آن انجام پذیرفت.
مواد و روش­ها: داده‌های 45 نسل برای سرعت رشد در جوجه­های گوشتی تجاری سویه راس شرکت آرتا جوجه سبلان استان اردبیل برای تجزیه و تحلیل جهت تخمین فراسنجه­های ژنتیکی برای وزن بدن  (BW)در نرها و ماده‌ها در سه سن مختلف مورد استفاده قرار گرفت. داده­های وزن بدن در سه سن مختلف (روز t، روز t-4 و روز t-7) از هر دو جنس اندازه­گیری شدند. اولین BW در روز t برای 25 نسل ثبت شد، با این حال، با ادامه انتخاب، پرندگان شروع به رشد سریع‌تر کرده و زودتر به وزن بدن مورد نظر می‌رسند، بنابراین، سن وزن‌گیری تغییر و BW در t-4 و t-7 ثبت شد. وزن بدن در نر و ماده و همچنین وزن بدن در دو سن به عنوان صفات جداگانه در هر یک از سه صفت در نظر گرفته شد. این امر منجر به ایجاد یک مدل 12 صفتی برای BW، FI  و Gain در دو جنس و سه گروه سنی شد. صفت RFI  فنوتیپی (RFIP) از توزیع شرطی FI داده شده روی BW و Gain با استفاده از ضرایب رگرسیون فنوتیپی جزئی برآورد شد. به طور مشابه،RFI  ژنتیکی (RFIG) از توزیع شرطی FI داده شده روی BW و Gain با استفاده از ضرایب رگرسیون ژنتیکی جزئی برآورد شد. فراسنجه­های ژنتیکی وزن بدن و کارایی خوراک با استفاده از تجزیه و تحلیل REML چند صفتی برآورد شد، از این رو، جنسیت بر اساس اثر متقابل ژنوتیپ و همچنین سن بر اساس اثر متقابل ژنوتیپ برای  تمامی صفات BW، FI  ، Gain و RFI مورد بررسی قرار گرفت. همچنین همبستگی بین صفات تولیدی و صفات بازده خوراک برآورد شدند.
یافته­ها: در نرها، تخمین وراثت‌پذیری BW به ترتیب 38/0، 34/0 و 29/0 در روزهای t-7، t-4  و t سن بودند، در حالی که، در ماده­ها، برآورد وراثت‌پذیری BW در روزهای  t-7، t-4  و t به ترتیب 41/0، 38/0 و 38/0 بودند. همبستگی ژنتیکی BW بین نرها و ماده­ها در روزهای t-7، t-4  و t به ترتیب 95/0، 89/0 و 89/0 و همبستگی ژنتیکی BW بین سنین تفاوت معنی‌داری داشت. میانگین وراثت پذیری FI  و Gain متوسط ​​بود و برآوردها در نر و ماده در سنین یکسان برای همه صفات به طور معنی­داری متفاوت بود. علاوه بر این، همبستگی ژنتیکی بین نر و ماده در همان سن به طور معنی‌داری متفاوت از هم بود که نشان‌دهنده تعامل ژنوتیپ بر جنس برای صفات BW و FI بود. میانگین تخمین­های وراثت­پذیریRFIP  به طور قابل توجهی بالاتر از RFIG در هر دو جنس و سه گروه سنی مختلف بود. علاوه بر این، همبستگی ژنتیکی بین RFIP  و RFIG در سن t روز تفاوت معنی‌داری داشت، اما در سن t-7 روزگی تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. برآوردهای وراثت پذیری صفات  تولیدی و بازده خوراک در حد متوسط ​​به دست آمد و بنابراین می­توان با انتخاب ژنتیکی آن را اصلاح نمود.
نتیجه­گیری: نتایج تحلیل REML چند متغیره در این مطالعه نشان می‌دهد که ارزیابی ژنتیکی برای صفات تولیدی BW و Gain  و صفات بازده خوراک FI، RFIP  و RFIG بایستی تفاوت‌های جنسیتی و سنی را در نظر بگیرد تا صحت انتخاب و افزایش ژنتیکی ارتقاء یابد. همبستگی‌های ژنتیکی بین RFI فنوتیپی و ژنتیکی در سنین پایین‌تر به هم نزدیک بوده و به طور قابل‌توجهی باهم در سنین بالاتر متفاوت بود، که نشان می‌دهد انتخاب با استفاده از هر یک از آنها در آن سن خاص جوان‌تر منجر به پاسخ ژنتیکی یکسان می‌شود.این نتایج برای توسعه مستمر استراتژی‌ها برای بهبود کارایی خوراک در پرورش و تولید جوجه‌های گوشتی مهم هستند. به طور کلی، مدل­ها و روش­های آماری به کار گرفته شده و نتایج گزارش شده در این مطالعه را می­توان با تغییرات اندکی به سایر گونه­های طیور تعمیم داد، زیرا مرغ مدل اصلی برای همه گونه­های پرندگان است.
 

 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه گوشتی، مصرف خوراک، مصرف خوراک باقیمانده، وراثت‌پذیری، وزن بدن، همبستگی ژنتیکی.

عنوان انگلیسی Multi-trait estimation of genetic parameters for body weight and feed intake in a commercial broiler chicken population
چکیده انگلیسی مقاله
Extended abstract
Introduction (and purpose): A high genetic improvement in growth rate and feed efficiency of broilers has been recorded in the last five decades due to genetic selection. However, the increase in global human population, increasing demand for affordable animal protein, increasing feed costs and continuing global environmental issues continue to push the broiler industry to produce broiler chickens that grow quickly and efficiently. In order to further improve the growth rate and feed efficiency of broiler chickens, it is necessary to understand the genetic background of growth rate (body weight) and feed efficiency in broiler chickens. Therefore, this study was conducted with the objectives of simultaneous estimation of genetic parameters of body weight (BW), feed intake (FI), body weight gain (Gain) in broiler chickens, and calculation of residual feed (RFI) and estimation of its genetic parameters.

Materials and Methods: The data of 45 generations for growth rate in commercial broilers form Arta Sablan Poultry Company of Ardabil province were used for analysis to estimate genetic parameters for body weight (BW) in males and females at three different ages. Body weight data were measured at three different ages (day t, day t-4 and day t-7) of both sexes. The first BW was recorded on day t for 25 generations, however, as the selection continued, the birds began to grow faster and reach the desired body weight earlier, therefore, the age of weighing changed and BW was recorded at t-4 and t-7. Body weight in males and females as well as body weight at two ages were considered as separate traits in each of the three traits. This led to the creation of a 12-trait model for BW, FI and Gain in two sexes and three age groups. The phenotypic RFI trait (RFIP) was estimated from the conditional distribution of FI given BW and Gain using partial phenotypic regression coefficients. Similarly, genetic RFI (RFIG) was estimated from the conditional distribution of FI given BW and Gain using partial genetic regression coefficients. Genetic parameters of body weight and feed efficiency were estimated using multi-trait REML analysis, hence, gender by genotype interaction and age by genotype interaction were examined for all traits BW, FI, Gain and RFI. Correlation between production traits and feed yield traits were also estimated.

Results: In males, the estimated heritability of BW was 0.38, 0.34, and 0.29 on days t-7, t-4, and t of age, respectively, while, in females, the estimated heritability of BW on days t-7, t-4 and t were 0.41, 0.38 and 0.38 respectively. The genetic correlation of BW between males and females on day’s t-7, t-4, and t was 0.95, 0.89, and 0.89, respectively, and the genetic correlation of BW was significantly different between ages. The average heritability of FI and Gain was moderate and the estimates were significantly different in males and females at the same age for all traits. In addition, the genetic correlation between males and females at the same age was significantly different, indicating a genotype-by-sex interaction for BW and FI traits. The mean heritability estimates of RFIP were significantly higher than RFIG in both sexes and three different age groups. In addition, the genetic correlation between RFIP and RFIG was significantly different at the age of t days, but no significant difference was observed at the age of t-7 days. Estimates of the heritability of production traits and feed efficiency were obtained at an average level and therefore it can be modified by genetic selection.

Conclusion: The results of multivariate REML analysis in this study show that the genetic evaluation for production traits BW and Gain and feed efficiency traits FI, RFIP and RFIG should consider gender and age differences in order to improve selection accuracy and genetic gain. Genetic correlations between phenotypic and genetic RFI were close at younger ages and significantly different at older ages, indicating that selection using either at that particular younger age would lead to the same genetic response. These results are important for the continuous development of strategies to improve feed efficiency in broiler breeding and production. In general, statistical models and methods have been used and the results reported in this study can be generalized to other poultry species with slight changes, because chicken is the main model for all bird species.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Broiler chickens, Feed intake, Residual feed intake, Heritability, Body weight, Genetic correlation.

نویسندگان مقاله رضا سیدشریفی | reza seyedsharifi


فاطمه علانوشهر | fatemeh ala noshahr


جمال سیف دواتی | jamal seif davati


نعمت هدایت ایوریق | nemat hedayat evrigh



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-619-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک و اصلاح نژاد دام
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات