این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
اثر مکمل عصاره گیاه رازیانه و زنجبیل در جیره غذایی بر عملکرد تولیدمثلی، فراسنجههای بیوشیمیایی سرم خون و خصوصیات بافت شناسی بیضه در بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه
و هدف
:
استرس اکسیداتیو ناشی از سطوح بیش از حد گونههای اکسیژن فعال تحت شرایط محیطهای استرسزا ایجاد میشوند. امروزه استرس اکسیداتیو از عوامل اصلی منفی تأثیرگذار بر عملکرد پرندگان در صنعت مرغداری متمرکز در نظر گرفته شده است. استرس اکسیداتیو به عنوان یک عامل اصلی در پاتوژنز چندین بیماری جدی در طیور است. بنابراین، مکمل سازی جیره های غذایی با آنتی اکسیدان های مصنوعی (به عنوان مثال،
α
-توکوفریل استات یا هیدروکسی تولوئن بوتیله) به منظور کاهش استرس اکسیداتیو اقدام رایج شده است. اخیراً با توجه به روند جهانی محدودیت در استفاده از مواد مصنوعی، استفاده از عصاره های گیاهی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی مورد توجه فزاینده ای قرار گرفته است. از جمله عصاره های گیاهی غنی از آنتی اکسیدان می توان به رازیانه و زنجبیل اشاره کرد که پتانسیل خوبی برای بهبود عملکرد تولید مثلی دارند. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی اثرات جیره های غذایی مکمل شده عصاره رازیانه و زنجبیل بر عملکرد تولید مثلی، بیوشیمی سرم خون و بافت شناسی بیضه در بلدرچین ژاپنی انجام شد.
مواد و روشها:
در این مطالعه تعداد 72 پرنده بلدرچین ژاپنی (60 ماده و12 پرنده نر) در سن 8 هفتگی استفاده شدند. پرنده ها به طور تصادفی در بین 4 گروه آزمایشی تقسیم شدند. هر گروه به 4 تکرار با 6 پرنده در هر تکرار بصورت طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. گروه 1جیره غذایی پایه بدون افزودنی را دریافت کردند و بعنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. گروه 2 و 3 به ترتیب جیره غذایی جیره پایه با 350 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره آبی -الکلی رازیانه و زنجبیل را دریافت کردند. درصد تولید تخم به روش مرغ روز رکورد گیری و محاسبه شد. تعداد کل 252 تخم بلدرچین غیر شکسته در طی هفته اخر آزمایش جمع آوری و برای ارزیابی عملکرد تولیدمثلی استفاده شد. تخمها در انکوباتور معمولی با شرایط مناسب (5/37 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 60 درصد) انکوباسیون و میزان باروری و قابلیت جوجه درآوری محاسبه شدند. سطح
MDA
سرم خون و ماهیچه ران به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید، با تست واکنش تیوباربیتوریک اسید تعیین شد. همچنین غلظت تستوسترون خون و کارکرد بافت بیضه تعیین شد. برای ارزیابی بافت شناسی بیضه و آنالیزهای اسپرماتوژنیک، همه بلدرچین نرهای در آخرین روز آزمایش کشته شدند. بیضه چپ برای ارزیابی بیشتر در محلول 10 درصد فرمالین نگهداری شدند. نمونه های بافت بیضه با استفاده از میکروتوم (
Leica junc histocut 820
) به ضخامت 7 میکرومتر برش داده شد و در لام قرار داده شد. مقاطع رنگ آمیزی شده با بزرگنمایی 400× میکروسکوپ نوری (
Olympus CX22
) مشاهده و با استفاده از سیستم تحلیل تصویر کامپیوتری (
Olympus Soft Image Solution GmbH
) به صورت مورفومتری آنالیز شدند. داده های بدست امده با استفاده رویه
GLM
نرمافزار اماری
SAS
آنالیز شد.
یافتهها:
نتایج نشان داد وزن تخم و واحد هاو در پرندگان دریافت کننده جیره مکمل شده با عصاره گیاهی رازیانه در مقایسه با گروه شاهد بطور معنی داری افزایش داشت (05/0>
P
). میزان باروری در پرندگان تغذیه شده با عصاره رازیانه و زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی دار نشان داد. قابلیت جوجه دراوری (نسبت به کل تخم های انکوبه شده) بالا در گروه زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (014/0 =
P
). کلسترول تام و تری گلیسیرید سرم در پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی عصاره های گیاهی در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (006/0=
p
) ولی غلظت
HDL
و
LDL
و آنزیم الکالین فسفات خون تغییر نکرد (05/0<
P
). ترانس آمینازهای کبدی
AST
،
ALT
و نسبت
AST/ALT
به عنوان شاخص های آسیب سلول های کبدی تحت تاثیر عصاره رازیانه قرار نگرفت اما تیمار عصاره زنجبیل سبب کاهش
ALT
در مقایسه با گروه شاهد شد. شاخص پراکسیداسیون چربی
MDA
در هر دو گروه عصاره گیاهی یکشان بودند و در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی دار داشتند (05/0 >
P
). غلظت هورمون تستوسترون خون در بلدرچین های نر تغذیهشده با عصاره زنجبیل بطور قابلتوجهی بالاتر از گروه شاهد بود (040/0 =
P
). وزن بیضه، قطر لوله سمیفروس، شاخص تمایز لوله سمیفروس و تعداد سلول های اسپرماتوگونی لولههای منی تحت تأثیر جیره های غذایی حاوی عصاره های رازیانه و زنجبیل قرار نگرفتند (05/0<
P
). تعداد اسپرماتوسیت لوله های منی در گروههای عصاره رازیانه (80/59 سلول در هر 20 لوله) بیشتر از گروه شاهد (2/56 سلول در هر 20 لوله) بود (004/0 =
P
). افزایش شاخص اسپرمیشن در گروه مکمل غذایی رازیانه و زنجبیل (8/61 و 90/65 %) در مقایسه با گروه شاهد (9/58 %) معنی دار نشد. ضخامت لایه ژرمینال و شاخص جایگزینی سلول
ها گروه های رازیانه و زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد افزایش قبل توجه و معنی دار نشان داد (05/0>
P
).
نتیجهگیری
: نتایج نشان داد تغذیه بلدرچین ژاپنی با عصاره های زنجبیل و رازیانه به میزان 350 میلی گرم ضمن بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی بدن، افزایش غلظت تستوسترون و تولید اسپرماتوژنز و به دنبال آن افزایش تولید اسپرم و باروری و قابلیت جوجه درآوری در تخم بلدرچین می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رازیانه، زنجبیل،تستوسترون، بافت شناسی، اسپرم، بلدرچین
عنوان انگلیسی
Effects of Fennel and ginger extract supplementation in feed on reproductive performance, serum biochemistry, and histology traits of testis in Japanese quails
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective:
Oxidative stress is caused by excessive levels of reactive oxygen species under stressful environmental conditions. Today, oxidative stress is considered one of the main negative factors affecting the performance of birds in the concentrated poultry industry. Oxidative stress is a major factor in the pathogenesis of several serious diseases in poultry. Therefore, supplementing diets with artificial antioxidants (for example, α-tocopheryl acetate or butyl hydroxytoluene) has become a common practice to reduce oxidative stress. Recently, due to the global trend of limiting the use of artificial substances, the use of plant extracts as natural antioxidants has received increasing attention. Among the plant extracts rich in antioxidants, we can mention fennel and ginger, which have good potential to improve reproductive performance. Therefore, this study was conducted with the aim of investigating the effects of diets supplemented with fennel and ginger extracts on reproductive performance, serum biochemistry and testis histology in Japanese quail
.
Material and Methods:
A total of 72 Japanese quail birds (60 female and 12 male birds) at the age of 8 weeks were used for this study. The birds were randomly divided among 4 experimental groups. Each group was divided into 4 repelicate with 6 birds in each repelicate in a completely random design. Group 1 received the basic diet without additives and was considered as the control group. Group 2 and 3 received the basic diet with 350 mg/kg of aqueous-alcoholic extract of fennel and ginger, respectively. The percentage of egg production was recorded and calculated by the hen-day method. A total number of 252 unbroken quail eggs were collected during the last week of the experiment and used to evaluate reproductive performance. The eggs were incubated in a normal incubator with suitable conditions (37.5 oC and 60% relative humidity) and the fertility and hatchability were calculated. The level of MDA in blood serum and thigh muscle as an index of lipid peroxidation was determined by thiobarbituric acid reaction test. Also, blood testosterone concentration and function of testicular tissue were determined. For testicular histological evaluation and spermatogenic analyses, all male quails were killed on the last day of the experiment. The left testicles were kept in 10% formalin solution for further evaluation. Testicular tissue samples were cut using a microtome (Leica Junc Histocut 820) to a thickness of 7 micrometers and placed on a slide. The stained sections were observed with 400× magnification of an optical microscope (Olympus CX22) and analyzed morphometrically using a computerized image analysis system (Olympus Soft Image Solution GmbH). The obtained data were analyzed using GLM procedure of SAS statistical software.
Results:
The results showed that the egg weight and Hugh units significantly increased in the birds receiving the diet supplemented with fennel group compared to the control group (P<0.05). The fertility rate in birds fed with fennel and ginger extract showed a significant increase in comparison with the control group. High hatchability (relative to total incubated eggs) was observed in the ginger group compared to the control group (P = 0.014). Total cholesterol and triglyceride of serum in birds fed with diet containing plant extracts decreased significantly (p=0.006), but the concentration of HDL and LDL and blood alkaline phosphatase not changed (P>0.05). Hepatic transaminases AST, ALT and AST/ALT ratio as indicators of liver cell damage were not affected by fennel extract, but ginger extract treatment caused a decrease in ALT in comparison with the control group. MDA as a lipid peroxidation index was the same in both plant extract groups and had a significant decrease compared to the control group (P < 0.05). Blood testosterone concentration in male quails fed with ginger extract was significantly higher than the control group (P = 0.040). Testis weight, seminiferous tubule diameter, seminiferous tubule differentiation index and number of spermatogonial cells of seminiferous tubules were not affected by diets containing fennel and ginger extracts (P<0.05). The number of spermatocytes of seminiferous tubules in the fennel extract groups (59.80 cells per 20 tubules) was more than the control group (56.2 cells per 20 tubules) (P = 0.004). The increase in spermation index in the fennel and ginger dietary supplement group (61.8 and 65.90%) was not significant in comparison with the control group (58.9%). The thickness of the germinal layer and cell replacement index of fennel and ginger groups compared to the control group showed a significant increase (P<0.05).
Conclusion:
The results showed that feeding Japanese quail with ginger and fennel extracts in the amount of 350 mg improves the antioxidant status of the body, concentration of testosterone and spermatogenesis, followed by an increase in sperm production and fertility and hatchability in quail eggs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fennel, Ginger, Testosterone, Histology, Sperm, Quail
نویسندگان مقاله
بهزاد پارسا |
university of Tabriz
دانشگاه تبریز
امیر کریمی | Amir Karimi
university of Tabriz
دانشگاه تبریز
ذبیح اله نعمتی | Zabihollah Nemati
university of Tabriz
دانشگاه تبریز
داوود کیانی فرد | Davoud Kianifard
university of Tabriz
دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-964-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات