این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر متقابل فصل و اندازه ذرات علوفه بر نرخ مصرف خوراک، گوارش پذیری مواد مغذی و فراسنجه های مدفوع گاوهای هلشتاین پرتولید
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: مطالعات گذشته نشان داده است که در تغذیه گاوهای شیری علاوه بر اینکه جیره باید از نظر میزان مواد مغذی متوازن باشد، شکل فیزیکی جیره‌ها ازجمله اندازه ذرات آن‌ها نیز عامل مؤثری بر عملکرد صحیح شکمبه و درنتیجه عملکرد تولیدی دام می باشد. از طرف دیگر تغییرات اقلیمی و پدیده گرمایش زمین و متعاقبا تنش حرارتی به شکل‌های مختلف، عملکرد و راندمان تولیدی گاوهای شیری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اگرچه نشان داده شده است که مقدار ماده‌‌ی خشک مصرفی در شرایط تنش گرمایی در مقایسه با شرایط دمایی نرمال کاهش پیدا می کند اما این که  اندازه ذرات خوراک در طول تنش گرمایی چگونه می تواند رفتار تغذیه ای، عملکرد و فراسنجه های خونی و شکمبه ای گاوها را چگونه تحت تاثیر قرار می دهد واضح نیست. در واقع تا کنون مطالعه ای که در آن به بررسی همزمان اثر متقابل دمای محیطی و اندازه ذرات علوفه بر مصرف مواد مغذی و نیز گوارش پذیری آنها در گاوهای شیرده پرداخته باشد، گزارش نشده است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی همزمان اثر متقابل فصل (بهار و تابستان) و اندازه ذرات علوفه (درشت و ریز) بر مصرف مواد مغذی و نیز گوارش پذیری آن ها در گاوهای شیرده پرتولید بود.
مواد و روش ها: تعداد 100 رأس گاو هلشتاین پرتولید در دو فصل بهار و تابستان استفاده گردید، به‌طوری‌که در هر فصل از 50 راس گاو در قالب دو تیمار حاوی علوفه یونجه با اندازه ذرات درشت (میانگین هندسی 7/7 میلی متر) و تیمار حاوی علوفه یونجه با اندازه ذرات ریز (با میانگین هندسی 2/4 میلی متر) استفاده گردید. در طول تمامی روزهای دوره نمونه گیری به منظور محاسبه مقدار ماده‌‌ی خشک مصرفی، خوراک عرضه شده و نیز مقدار باقیمانده آن در روز بعد و قبل از عرضه خوراک تازه، توزین گردید. همچنین به منظور بررسی نرخ مصرف خوراک طی ساعات 2، 4، 8 و 24 ساعت پس از خوراکدهی وعده صبح مقدار خوراک باقیمانده در آخور توزین و سپس به داخل آخور برگردانده شد. اندازه گیری گوارش پذیری ظاهری مواد مغذی با استفاده از نشانگر خاکستر نامحلول در اسید در نمونه های خوراک و مدفوع استفاده گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که مقدار ماده‌‌ی خشک مصرفی برای فصل بهار در مقایسه با فصل تابستان بطور معنی داری بیشتر بود (01/0P <). همچنین بین فصول مختلف از لحاظ فراسنجه نرخ مصرف خوراک تفاوت معنی داری وجود داشت و مقدار خوراک مصرف شده (بر حسب کیلوگرم) طی دو ساعت اولیه پس از خوراکدهی صبح برای فصل تابستان بطور معنی داری بیشتر از فصل بهار بود (02/0P=) در حالیکه مقدار خواک مصرفی طی مدت زمان دو الی چهار ساعت و همچنین چهار الی هشت ساعت پس از خوراک دهی صبح برای فصل بهار بیشتر بود و به طور کلی در مطالعه حاضر، گاوهای شیرده طی فصل بهار (شرایط نرمال دمایی) در مقایسه با فصل تابستان (شرایط تنش حرارتی) از نرخ مصرف خوراک یکنواخت تری در طول شبانه روز برخوردار بودند. لازم به ذکر است که نتایج نشان داد که مقدار خوراک مصرفی روزانه بین تیمارهای حاوی علوفه با اندازه ذرات مختلف (ریز در مقابل درشت) تفاوت معنی داری نداشتند. لازم به ذکر است که اندازه ذرات علوفه اثر معنی داری بر گوارش پذیری مواد مغذی نداشتند در حالیکه گوارش پذیری ماده‌ی خشک، ماده‌ی آلی و پروتئین خام برای فصل تابستان در مقایسه با فصل بهار بطور معنی داری بیشتر بود.
نتیجه گیری کلی: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که متغیر فصل در مقایسه با اندازه ذرات علوفه اثرات ملموس تری بر ماده خشک مصرفی، نرخ مصرف خوراک، گوارش مواد مغذی و دفع مواد مغذی در گاوهای شیرده پرتولید داشت. همچنین عدم تأثیر اندازه ذرات خوراک، نشان‌دهنده انعطاف‌پذیری دستگاه گوارش نشخوارکنندگان در مواجهه با اندازه‌های مختلف ذرات علوفه است. این نتایج اهمیت مدیریت تغذیه در شرایط مختلف اقلیمی را برجسته می‌کند و نشان می‌دهد که حیوانات مکانیسم‌های تطبیقی پیچیده‌ای برای حفظ کارایی تغذیه‌ای در شرایط چالش‌آمیز دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اندازه ذرات، تنش حرارتی، گوارش پذیری، نرخ مصرف خوراک، گاو هلشتاین

عنوان انگلیسی Investigation of the Interaction between Season and Forage Particle Size on Feed Intake Pattern, Nutrient Digestibility, and Fecal Parameters in High-Producing Holstein Cows
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: Previous studies have shown that in dairy cow nutrition, besides having a balanced diet in terms of nutrient content, the physical form of diets, including particle size, is also an effective factor in proper rumen function and consequently animal production performance. On the other hand, climate change, global warming, and subsequent heat stress in various forms affect the performance and production efficiency of dairy cows. Although it has been shown that dry matter intake decreases under heat stress conditions compared to normal temperature conditions, it is not clear how feed particle size during heat stress can affect feeding behavior, performance, and blood and ruminal parameters in cows. In fact, no study has simultaneously examined the interaction between environmental temperature and forage particle size on nutrient consumption and digestibility in lactating cows. Therefore, the aim of the present study was to simultaneously investigate the interaction between season (spring and summer) and forage particle size (coarse and fine) on nutrient intake and digestibility in High producing Holstein cows.
Materials and Methods: A total of 100 High producing Holstein cows were used in two seasons, spring and summer, with 50 cows per season divided into two treatments: one containing alfalfa forage with coarse particle size (geometric mean 7.7 mm) and one containing alfalfa forage with fine particle size (geometric mean 4.2 mm). Throughout the sampling period, to calculate dry matter intake, the feed offered and the amount remaining the next day before fresh feed was offered were weighed. Also, to examine the feed intake pattern, the amount of feed remaining in the trough was weighed at 2, 4, 8, and 24 hours after the morning feeding and then returned to the trough. Apparent nutrient digestibility was measured using acid-insoluble ash as a marker in feed and fecal samples.
Results: The results showed that dry matter intake was significantly higher in spring compared to summer (P < 0.01). Additionally, there was a significant difference between seasons in terms of feed intake rate parameters, with the amount of feed consumed (in kg) during the first two hours after morning feeding being significantly higher in summer than in spring (P = 0.02), while feed intake during 2-4 hours and 4-8 hours after morning feeding was higher in spring. Overall, in the present study, dairy cows during spring (normal temperature conditions) had a more uniform feed intake rate throughout the day compared to summer (heat stress conditions). It should be noted that the results showed no significant difference in daily feed intake between treatments containing forage with different particle sizes (fine versus coarse). It is worth mentioning that forage particle size had no significant effect on nutrient digestibility, while digestibility of dry matter, organic matter, and crude protein was significantly higher in summer compared to spring
General Conclusion: The results of the present study showed that the season variable had more tangible effects on dry matter intake, feed intake pattern, and nutrient excretion in high-producing dairy cows compared to forage particle size. Furthermore, the lack of effect of feed particle size demonstrates the flexibility of the ruminant digestive system when confronted with different forage particle sizes. These results highlight the importance of nutritional management under different climatic conditions and indicate that animals possess complex adaptive mechanisms to maintain nutritional efficiency under challenging conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Feed intake pattern, Digestibility, Heat stress, Holstein cows, Particle size

نویسندگان مقاله فاطمه احمدی | Fatemeh Ahmadi
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

فرهنگ فاتحی | Farhang Fatehi
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

امیر حسینی راد | Amir Hosseini Rad
Department of Animal Science, Faculty of Agricultural Science and Engineering, College of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1597-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات