این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۹، صفحات ۳۵۲-۳۴۵

عنوان فارسی بررسی تاثیر نگهداری در یخ بر ترکیب شیمیایی و محتوی پراکسید ماهی صافی) (Siganus javus
چکیده فارسی مقاله چکیده در صورت نگهداری نامناسب، کیفیت و ارزش غذایی فیله و چربی ماهی به سرعت کاهش می­یابد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مدت زمان نگهداری پس از صید بر ترکیبات تقریبی و پیشرفت اکسیداسیون ماهی صافی )(Siganus javus در حالت یخ پوششی بود. بدین منظور تعدادی ماهی صافی به صورت تازه از سواحل بندر دیلم صید شد. از بین ماهیان صید شده تعدادی ماهی سالم و هم اندازه به صورت تصادفی با میانگین وزنی 200±3500 گرم انتخاب شد. ماهیان به مدت 20 روز در داخل جعبه یونولیت در لایه­­­هایی از یخ خرد شده و به ضخامت تقریبی 5 سانتیمتر قرار داده شدند. نمونه برداری از ماهیان در روزهای 1، 4، 7، 10، 13 و 20 نگهداری در یخ انجام شد. ماهیان پس از فلس گیری، تخلیه شکمی، شست شو داده شدند و سپس فیله آنها جهت اندازه­گیری ترکیبات شیمیایی در کنار یخ به آزمایشگاه دامپزشکی اهواز انتقال داده شد. نتایج نشان داد ترکیبات تقریبی و شاخص­های فساد تغییر می­کند به طوری که در روز دهم تحقیق، نمونه ها دارای کمترین مقدار پراکسید بود. می توان نتیجه گرفت که نگهداری در یخ در کوتاه مدت مانع از فساد ماهی صافی گردید اما در طولانی مدت این روش نگهداری مناسب نیست و باعث کاهش کیفیت و ارزش غذایی ماهی می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی آبرومند |
استادیارگروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی خاتم الانبیای بهبهان (Khatamolanbiya university of technology)

فریده باعثی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی خاتم الانبیای بهبهان (Khatamolanbiya university of technology)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_16451_566e3adaf2cac461a37d0d3370af9b8c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354689.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات