این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۸، صفحات ۱۰۲-۹۳
عنوان فارسی
بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره متانولی، اسانس و نانولیپوزوم حاوی اسانس نعناع فلفلی
چکیده فارسی مقاله
چکیده نگهدارندههای طبیعی استخراج شده از گیاهان دارویی، جزء مهمترین ترکیبات زیست فعال هستند که میتوانند در تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار بگیرند. استفاده از این اسانسها به صورت آزاد برای نگهداری مواد غذایی عموما با محدودیتهایی همراه است. یکی از روشهای کاهش این محدودیتها، درونپوشانی کردن اسانسها در حاملهای لیپیدی از جمله نانولیپوزومها است. از این رو هدف این پژوهش بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره متانولی، اسانس و نانولیپوزوم حاوی اسانس نعناع فلفلی میباشد. اسانسگیری از گونه نعناع فلفلی به روش تقطیر با بخار آب انجام شد و ترکیبهای موجود در آن با استفاده از GC و GC-MS شناسایی شدند. عصاره متانولی نیز به روش خیساندن تهیه شد. نانولیپوزوم حاوی اسانس نعناع به روش هیدراسیون لایه نازک و سونیکاسیون تولید شدند. اندازه ذرهای نانولیپوزوم با استفاده از پراکندگی نور پویا و پتانسیل زتا با استفاده از زتا سایزر مورد بررسی گرفت. خواص ضدمیکروبی نیز با روش میکرودایلوشن اندازهگیری شد. مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس عبارت بودند از: منتول (46/40 %)، منتون (33/16%)، منتوفوران (37/13%) و منتیل استات (11/7%). اندازه ذرات و پتانسیل زتا به ترتیب 53/98 نانومتر و 14- میلیولت بود و نانولیپوزوم حاصل به مدت 40 روز پایدار بود. میزان حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در هر دو حالت آزاد و درونپوشانی بر روی باکتریهای گرم مثبت بیشتر از گرم منفی و نمونه قارچی بود در حالی که عصاره بر روی باکتریهای گرم منفی و قارچ غیرفعال بود و خاصیت ضعیفی بر روی باکتریهای گرم مثبت داشت. همچنین اسانس در حالت درونپوشانی خاصیت ضدمیکروبی بیشتری نسبت به حالت آزاد داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، نعناع فلفلی، نانولیپوزوم، ضدمیکروبی، GC-MS،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ساسان قره نقده | ghareh naghadeh
1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهرود (Shahrood university)
سمیرا فرقانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
سامان قره نقده | ghareh naghadeh
دانشجوی دکتری، فیتوشیمی ، دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
محمود صوتی خیابانی | sowti khiabani
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_16139_bbf54b33344e8590499a2500daae2bff.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354698.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات