این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۸، صفحات ۱۶۹-۱۵۷
عنوان فارسی
مدلسازی و بهینهسازی ویژگیهای کیفی و پایداری نانوکمپلکسهای کلوئیدی جهت کاربرد در نوشیدنی های اسیدی شفاف
چکیده فارسی مقاله
چکیده امروزه کاربرد پلیمرهای طبیعی زیست تخریبپذیر از جمله پروتئینها و پلیساکاریدها در تهیه نانو ذرات در صنایع غذایی و دارویی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. این پژوهش با هدف مدلسازی و بهینهسازی تولید نانوکمپلکسهای سه جزئی پروتئین، پلیساکارید و امولسیفایر کوچک مولکول و بررسی پایداری آنها با استفاده از طرح Box-Behnken انجام گرفت. برای هر پاسخ با استفاده از آنالیز رگرسیون خطی چندگانه، مدل های چند جمله ای درجه دوم به دست آمد. نتایج آنالیز واریانس نشان داد که مدلهای همه پاسخها بسیار معنی دار بودند (0001/0 .(p <همچنین همه مدلهای پیش بینی شده دارای ضرایب تبیین و تبیین اصلاح شده بالایی بودند که تضمین کننده برازش رضایت بخش مدلهای رگرسیون به دادههای آزمایشی است. با استفاده از روش تابع مطلوبیت شرایط فرآوری بهینه بر حسب غلظت سدیم کازئینات (15/0%)، غلظت صمغ عربی (54/0%)، غلظت تویین20 (09/0%) و pH (97/4) بدست آمد. در این نقطه بهینه، اندازه ذرات (71/68 نانومتر)، اسپن (90/0)، کدورت (24/0)، رشد اندازه ذرات (034/0)، رشد توزیع اندازه ذرات (003/0) و رشد کدورت نانوکمپلکسها (016/0) بدست آمد. میزان تابع مطلوبیت بهینه سازی 87/0 بود که نشان دهنده برآورد شدن مطلوب اهداف میباشد. در نتیجه نانو ذرات بدست آمده را میتوان به عنوان سیستم حامل مواد مغذی جهت استفاده در غذاهای عملگرا و محصولات نوشیدنی شفاف با pH پایین مورد استفاده قرار داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، نانو ذرات، بیوپلیمر، کدروت، پایداری، سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شقایق شیخ زاده |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محمد علیزاده |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محمود رضازاد |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_16181_4fdc4843f23767857cf9a381e936e292.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354704.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات