این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۷، صفحات ۱۸-۱۱

عنوان فارسی تاثیر روش استخراج و فراصوت بر بازده استخراج و ترکیبات زیست فعال عصاره اتانولی پودر دانه بزرک
چکیده فارسی مقاله چکیده هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش­های استخراج غرقابی و سوکسله و استخراج به کمک فراصوت (زمان­های 0، 10، 20 و 30 دقیقه) بر بازده استخراج، میزان فنل کل، خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره اتانولی پودر دانه بزرک بود. نتایج به دست آمده، نشان داد که بازده استخراج به روش سوکسله به طور معنی­داری (p < 0.05) نسبت به روش غرقابی بیشتر می­باشد. نتایج تیمارهای مختلف زمانی فراصوت نیز بیانگر اثر معنی­دار زمان اعمال تیمار فراصوت از صفر تا 20 دقیقه، بر افزایش بازده استخراج در هر دو روش سوکسله و غرقابی بود. به علاوه میزان فنل کل در روش سوکسله نسبت به روش غرقابی به طور معنی­داری بیشتر بوده (P < 0.05) و زمان­های 10 و 20 دقیقه اعمال فراصوت در هر دو روش استخراج، نیز تاثیر معنی­داری (P < 0.05) بر افزایش مقدار این ترکیبات داشته است. به علاوه اعمال زمان­های مختلف فراصوت، اثر افزایشی معنی­داری (P < 0.05) را در غلظت­های 50 تا 150 پی­پی­ام، بر درصد مهار رادیکال­های آزاد عصاره اتانولی نشان داد. مطابق نتایج حاصل از بررسی قطر هاله عصاره به دست آمده از روش سوکسله همراه با اعمال امواج فراصوت به مدت 30 دقیقه (بالاترین فعالیت ضداکسایشی)، مشخص شد که این عصاره بر رشد باکتری­های ایکلای و استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله به ترتیب 9 و 6 میلی­متر، اثر بازدارندگیدارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجید شیرمحمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

سهیلا زرین قلمی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_15711_e753bf2ed5b292b0cee8e3f29b2ca9b7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354719.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات