این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۷، صفحات ۱۸-۱۱
عنوان فارسی
تاثیر روش استخراج و فراصوت بر بازده استخراج و ترکیبات زیست فعال عصاره اتانولی پودر دانه بزرک
چکیده فارسی مقاله
چکیده هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روشهای استخراج غرقابی و سوکسله و استخراج به کمک فراصوت (زمانهای 0، 10، 20 و 30 دقیقه) بر بازده استخراج، میزان فنل کل، خواص ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره اتانولی پودر دانه بزرک بود. نتایج به دست آمده، نشان داد که بازده استخراج به روش سوکسله به طور معنیداری (p < 0.05) نسبت به روش غرقابی بیشتر میباشد. نتایج تیمارهای مختلف زمانی فراصوت نیز بیانگر اثر معنیدار زمان اعمال تیمار فراصوت از صفر تا 20 دقیقه، بر افزایش بازده استخراج در هر دو روش سوکسله و غرقابی بود. به علاوه میزان فنل کل در روش سوکسله نسبت به روش غرقابی به طور معنیداری بیشتر بوده (P < 0.05) و زمانهای 10 و 20 دقیقه اعمال فراصوت در هر دو روش استخراج، نیز تاثیر معنیداری (P < 0.05) بر افزایش مقدار این ترکیبات داشته است. به علاوه اعمال زمانهای مختلف فراصوت، اثر افزایشی معنیداری (P < 0.05) را در غلظتهای 50 تا 150 پیپیام، بر درصد مهار رادیکالهای آزاد عصاره اتانولی نشان داد. مطابق نتایج حاصل از بررسی قطر هاله عصاره به دست آمده از روش سوکسله همراه با اعمال امواج فراصوت به مدت 30 دقیقه (بالاترین فعالیت ضداکسایشی)، مشخص شد که این عصاره بر رشد باکتریهای ایکلای و استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله به ترتیب 9 و 6 میلیمتر، اثر بازدارندگیدارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مجید شیرمحمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
سهیلا زرین قلمی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_15711_e753bf2ed5b292b0cee8e3f29b2ca9b7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354719.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات