این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۷، صفحات ۷۳-۶۳

عنوان فارسی تأثیر شرایط عصاره‌گیری با امواج فراصوت بر عملکرد و خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره گیاه رازیانه (Foeniculum vulgare)
چکیده فارسی مقاله چکیده در عصاره­گیری به روش­های متداول از جمله سوکسله نیاز به صرف زمان طولانی و احتمال آسیب به ترکیبات حساس به حرارت وجود دارد. در این پژوهش روش مدرن فراصوت با روش متداول سوکسله در عملکرد و بررسی خواص آنتی­اکسیدانی عصاره دانه رازیانه مورد مقایسه قرار گرفتند. در روش سوکسله از دمای 85 درجه سلسیوس و زمان 240 دقیقه و در روش فراصوت از دو سطح دما (40 و 60 درجه سلسیوس)، سه سطح زمان (15، 30 و 45 دقیقه) و سه سطح توان (100، 200 و 300 وات) استفاده گردید. نتایج نشان دادند که بیشترین میزان عملکرد عصاره در (45 دقیقه، 60 درجه سلسیوس و 300 وات) برابر 79/8 گرم عصاره خشک در 100 گرم دانه رازیانه مشاهده گردید که اختلاف معنی­داری با روش سوکسله نداشت. همچنین 9/3 درصد عصاره خشک بیشتری در مقایسه با روش سوکسله استخراج گردید. بیشترین میزان ترکیبات فنولی در ( 45 دقیقه، 60 درجه سلسیوس و 200 وات) به میزان 15/3 میلی­گرم در میلی­لیتر عصاره دانه رازیانه حاصل گردید که اختلاف معنی­داری با روش سوکسله داشت و باعث افزایش 8/50 درصدی ترکیبات فنولی نسبت به روش سوکسله گردید. بیشترین درصد مهار رادیکال آزاد DPPH در (15 دقیقه، 60 درجه سلسیوس و 300 وات) معادل 88/98 درصد مشاهده گردید که اختلاف معنی­داری با روش سوکسله نداشت و روش سوکسله تنها باعث افزایش 18/0 درصد مهار رادیکال آزاد در مقایسه با روش فراصوت گردید که در مقایسه با زمان و دمای پایین روش فراصوت بسیار ناچیز است و بدین ترتیب برتری روش فراصوت به اثبات رسید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، فراصوت، ترکیبات فنولی، رازیانه، سوکسله، DPPH،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرضیه قربانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان-دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمد ابونجمی |
دانشیار، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان-دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مجید قربانی جاوید | ghorbani javid
استادیار، گروه علوم زراعی و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان-دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

اکبر عرب حسینی | arab hosseini
دانشیار، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان-دانشگاه تهران، پاکدشت، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_15576_d5119cd2e93a9d6f48623a01213bb509.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354724.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات