این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۷، صفحات ۸۱-۷۴
عنوان فارسی
بررسی محتوای ترکیبات فنولی و ظرفیت ضداکسایشی در برگ، غوره، کشمش و شیره انگور کشمشی قرمز
چکیده فارسی مقاله
چکیده انگور حاوی عناصر غذایی مختلف از جمله ویتامینها، مواد معدنی، کربوهیدراتها، اسیدهای آلی و اسیدهای فنولی میباشد. در این مطالعه انگور رقم کشمشی قرمز از روستای کشتیبان شهر ارومیه جمع آوری شد. فعالیت ضداکسایشی کل، محتوای فنولی و فلاونوئید کل قسمتهای مختلف انگور (برگ، غوره، انگور، کشمش و شیره انگور) واریته کشمشی قرمز ارزیابی گردید. استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی در حلال متانول انجام شد. محتوای کل ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با استفاده از روش طیفسنجی بررسی گردید. میزان توانایی ضداکسایشی عصارهها با استفاده از روش DPPH، جمعآوری رادیکالهای سوپراکسید و نیتریکاکسید تعیین گردید. میزان قدرت احیاء عصارهها توسط آزمونFRAP و توانایی مهار پراکسیداسیون لیپیدها با روش TBA اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که برگ در مقایسه با میوه نارس، رسیده، خشکشده و شیره انگور بیشترین محتوای فنلی و فلاونوئیدی را دارا بود. بیشترین درصد جمعآوری رادیکال DPPH، سوپراکسید، نیتریکاکسید و مهار پراکسیداسیون لیپیدها در عصاره برگ مشاهده گردید. نتایج نشان داد که میوه خشک در مقایسه با میوه رسیده و نارس ترکیبات و فعالیت ضداکسایشی بیشتری داشت. پس با توجه به نتایج حاصله میتوان بیان نمود که اندامهای مختلف انگور رقم کشمشی قرمز توان بالای ضداکسایندگی داشته و میتوان آنها را به عنوان ضداکسایندههای طبیعی در صنایعغذایی مورد توجه قرار داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لطیفه پوراکبر |
دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
مریم عدلی فرد |
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_15577_ff1a93677882c47776bcc34515a8dc72.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354725.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات