این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۵، صفحات ۳۷-۲۵

عنوان فارسی مدل سازی برخی ویژگیهای مغز بادام در خشک‌کن پیوسته نیمه‌صنعتی
چکیده فارسی مقاله چکیده در این مطالعه خواص خشک شدن مغز بادام رقم آذر در یک خشک­کن پیوسته نیمه­صنعتی با پیش­تیمار میکروویو مورد مطالعه قرار گرفت. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی تاثیر دمای هوا، توان میکروویو و سرعت خطی تسمه در روند خشک­کردن مغز بادام بود. آزمایش­های خشک‌کردن مغز بادام در سه سطح دمای هوا (45، 60 و75 درجه سلسیوس)، سه سطح توان میکروویو (270 و450 و 630 وات)، سه سطح سرعت تسمه (5/2 و 5/6 و 5/10 میلیمتربرثانیه) و سرعت هوای ثابت 5/1 متربرثانیه انجام شد. هفت مدل تجربی به داده­های سینتیک بدست آمده از آزمایش‌ها برازش داده شدند. نتایج نشان داد که مدل میدلی و همکاران دارای بهترین عملکرد بود. بیشترین مقدار ضریب پخش رطوبت موثر (9-1073/4 مترمربع بر ثانیه) در دمای 75 درجه سلسیوس، توان میکروویو 630 وات و سرعت تسمه 5/10 میلیمتربرثانیه و کمترین مقدار آن (10-1096/4 مترمربع بر ثانیه) در دمای 45 درجه سلسیوس، توان میکروویو 270 وات و سرعت تسمه 5/2 میلیمتربرثانیه بدست آمدند. مقدار انرژی فعال­سازی بین 295/10 و 151/28 کیلوژول بر مول محاسبه شد. بیشترین و کمترین مقدار انرژی مصرفی ویژه به ترتیب 17/83 گیگاژول بر کیلوگرم و 17/8 گیگاژول بر کیلوگرم محاسبه شدند. بیشترین و کمترین مقدار چروکیدگی به ترتیب 86/10% و 12/6% تعیین شدند. بیشترین میزان تغییر کلی رنگ 46/9 و کمترین مقدار آن 76/4 حاصل گردید. با توجه به اهمیت شاخص­های کیفی، برای داشتن کمترین مقدار چروکیدگی و تغییر رنگ، باید مغز بادام را در دمای 45 درجه سلسیوس، توان میکروویو 270 وات و سرعت تسمه 5/6 میلیمتربرثانیه خشک کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله میثم صفری |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

رضا امیری چایجان | amiri chayjan
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

بهنام علایی |
دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_15137_a3feabdf28c69e24160b841a2c8ffe15.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354780.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات