این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۴، صفحات ۲۴۳-۲۳۱
عنوان فارسی
تهیه و ارزیابی بایو نانوکامپوزیت بر پایه پلی ساکارید سویا/نانو دی اکسید سیلیسیم/عصاره اسپند
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این تحقیق فیلمهای پلی ساکارید سویا تقویت شده با عصاره اسپند و درصد ثابتی از نانو دی اکسید سیلیسیم عاملدار با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. ترکیب شامل g 4 پلی ساکارید سویا و 4% وزنی مخلوط گلیسرول و سوربیتول به نسبت 3 به 1 به عنوان پلاستیسایزر به همراه 3% وزنی نانو دی اکسید سیلیسیم و عصاره اسپند با غلظتهای 15-5% حجمی بود. خواص فیزیکی، ویژگیهای ممانعتی شامل نفوذپذیری نسبت به بخار آب و اکسیژن، میزان جذب و عبور نور UV، ویژگیهای مکانیکی و خواص ضدمیکروبی فیلمها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت عصاره اسپند میزان جذب آب از 75/1 تا 96/1 (g/g dry film)، محتوای رطوبت از 61/3 تا 18/5%، نفوذپذیری نسبت به بخارآب از 03/7 تا 31/10 (6-10×(g/m.s.Pa افزایش معنیداری (05/0<р) داشت و بر روی میزان نفوذپذیری نسبت به اکسیژن تاثیر معنیداری نداشت. آزمونهای مکانیکی بیانگر آن بود که با افزایش غلظت عصاره اسپند استحکام کششی از 08/20 تا 01/16 (MPa) و مدول یانگ از 800 تا 500 (MPa) کاهش معنی داری (05/0<р) داشت و درصد کشیدگی از 12/19 تا 2/23% افزایش یافت. فیلمها خاصیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری اشرشیاکلی ATCC 25922 و استافیلوکوکوس آرئوس ATCC 25923 از طریق روش فلاسک چرخان از خود نشان دادند. نتایج بیانگر آن بود که از فیلمهای بایو نانوکامپوزیت بر پایه پلی ساکارید سویا میتوان در بستهبندی مواد غذایی استفاده کرد
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
تارا مظفریان |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود،شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود (Islamic azad university of shahrood)
صاحبعلی منافی |
دانشیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود،
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود (Islamic azad university of shahrood)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_15916_af39932f4ca682448ff04134ead7b17c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354812.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات