این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۴، صفحات ۳۳۷-۳۲۷
عنوان فارسی
بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری آریل انار با استفاده از پوششهای خوراکی (ژل آلوئهورا و پکتین) در انبار سرد
چکیده فارسی مقاله
چکیده دانههای انار آماده مصرف میتواند جایگزین مناسب و مطلوبی برای مصرف میوههای تازه باشد و تقاضای مصرف کنندگان برای انار را افزایش دهد. در پژوهش حاضر تاثیر ژل آلوئهورا در غلظتهای 50 و 75 درصد و پکتین در غلظتهای 75/0 و 375/0 درصد بر ماندگاری و خصوصیات کیفی (آسکوربیک اسید، اسیدیته قابل تیتر، مواد جامد محلول، pH، فنول کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد، ویژگیهای رنگی و خواص حسی و چشایی) آریل انار رقم شیشه کپ پس از بستهبندی درون ظروف پلاستیکی و نگهداری در یخچال با دمای 5 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش بر پایه طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار انجام شد. نتایج نشان دهنده تاثیر مثبت و معنیدار کاربرد هر دو نوع پوشش خوراکی بر میزان آسکوربیک اسید، اسیدیته قابل تیتر، مواد جامد محلول، فنول کل و فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد و ویژگیهای حسی و چشایی در طی مدت نگهداری نسبت به شاهد بودند. نتایج نشان داد آریلهای انار تیمار شده با پکتین 75/0 درصد در روز هشتم نگهداری بیشترین میزان آسکوربیک اسید (82/17 میلیگرم در 100 گرم وزن تازه میوه) را داشتند. همچنین تیمار با پکتین در هر دو غلظت بیشترین تاثیر را بر میزان مواد جامد محلول آریلها نشان داد. آریلهای تیمار شده با پکتین در هر دو غلظت اختلاف معنیداری از نظر فعالیت مهار کنندگی رادیکالهای آزاد پس از 16 روز نگهداری نسبت به شاهد داشتند. بیشترین مقدار فنول کل در آریلهای تیمار شده با آلوئهورا 75 درصد (3/63 میلیگرم اسید گالیک بر لیتر) پس از 16 روز نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد بدست آمد. از نظر مولفههای رنگ، آریلهای تیمار شده با آلوئهورا (50 درصد) مطلوبیت بیشتری نسبت به سایر تیمارها و شاهد پس از 8 روز نگهداری داشتند. آریلهای تیمار شده با پکتین 375/0 درصد نسبت به سایر تیمارها و شاهد ارزیابی حسی و چشایی بهتر و ماندگاری بیشتری داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا سادات حسینی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
فرید مرادی نژاد |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بیرجند (Birjand university)
محمد رضا وظیفه شناس | mohammad reza
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی یزد
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_15925_478b3828ad501e6af0fcda174dacaed6.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354820.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات