این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۲، صفحات ۱۵-۱
عنوان فارسی
مدلسازی دانسیته ظاهری قطعات سیبزمینی پیشتیمار شده با فراصوت و خشککردن طی فرآیند سرخکردن عمیق
چکیده فارسی مقاله
چکیده این تحقیق، با هدف بررسی تأثیر پیشتیمارهای فراصوت و خشککردن بر دانسیته ظاهری قطعات سیبزمینی و همچنین، مدلسازی دانسیته ظاهری طی فرآیند سرخکردن عمیق انجام شد. بدین منظور، پیشتیمار فراصوت در دو سطح فرکانس 28 و 40 کیلوهرتز و زمان 15 دقیقه و همچنین، پیشتیمار خشککردن در دو زمان 8 و 15 دقیقه و دمای C°80 صورت گرفته و سپس سرخکردن قطعات سیبزمینی در دماهای 150، 170 و C°190 به مدت 60، 120، 180 و 240 ثانیه انجام شد. از طرف دیگر، به منظور مدلسازی دانسیته ظاهری، دادههای آزمایشی با شش مدل پیشنهادی در این تحقیق برازش شد. نتایج نشان داد که طی فرآیند سرخکردن، دانسیته ظاهری نمونههای مختلف کاهش پیدا میکند؛ به طوریکه در نمونههای پیشتیمار شده با فراصوت(28 و 40 کیلوهرتز)، مقادیر دانسیته ظاهری در زمانهای 180 یا 240 ثانیه از فرآیند، به طور معنیداری نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت؛ ولی در نمونههای پیشتیمار شده با خشککردن (8 و 15 دقیقه)، در زمانهای سرخکردن یکسان، کاهش در مقادیر دانسیته ظاهری نسبت به نمونه شاهد از لحاظ آماری معنیدار نبود. علاوه بر این، با افزایش دمای فرآیند از 150 به C°190، میزان کاهش در دانسیته ظاهری افزایش پیدا کرد. از طرف دیگر، مدلهای بکار رفته با داشتن 2R بالا و RMSE پایین، به خوبی دادههای آزمایشی را برازش نمودند. همچنین، از طریق انجام تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره، مدلهایی با 2R بالا، به جهت قابلیت کاربرد در شرایط مختلف زمان و دمایی فرآیند سرخکردن عمیق نمونههای مختلف، پیشنهاد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عنایت الله نقوی |
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
جلال دهقان نیا |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
بابک قنبرزاده |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_14521_7d23d315a783c1f656842837157a69c8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354839.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات