این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۲، صفحات ۳۱۹-۳۰۳

عنوان فارسی پیش‌بینی برخی خواص خشک کردن دانه های انار، انگور و بنه به کمک شبکه‌های عصبی مصنوعی
چکیده فارسی مقاله چکیده هدف از این تحقیق برآورد ضریب پخش رطوبت موثر، انرژی مصرفی ویژه، نرخ خشک­کردن و نسبت رطوبت در خشک کردن بستر سیال دانه های انار، انگور و بنه به کمک شبکه­های عصبی مصنوعی می­باشد. سه عامل موثر برای پیش­بینی ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه عبارتند از: نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی. برای پیش­بینی نرخ خشک­کردن و نسبت رطوبت از چهار عامل موثر استفاده شد که عبارت بودند از: نوع محصول، سرعت هوای ورودی، دمای هوای ورودی و زمان خشک­کردن. تعداد 27 آزمایش برای ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه و 2165 آزمایش برای نرخ خشک­کردن و نسبت رطوبت برای ایجاد الگوهای آموزش و ارزیابی به وسیله یک خشک­کن آزمایشگاهی انجام گرفت. از شبکه­ها و الگوریتم­های متعددی برای آموزش الگوهای موجود استفاده شد. نتایج بررسی­ها نشان داد که شبکه پس انتشار پیشخور با توپولوژی 2-5-5-3 و تابع آستانه لونبرگ-مارکوارت قادر است ضریب پخش رطوبت موثر و انرژی مصرفی ویژه را با ضریب تعیین 9805/0 و 9954/0 و خطای میانگین مربعات 00009/0 در شرایط مختلف خشک­کردن دانه های انار، انگور و بنه در خشک­کن بستر سیال را پیش­بینی نماید. همچنین بیشترین ضریب تعیین برای پیش­بینی نرخ خشک­کردن و نسبت رطوبت به ترتیب 9799/0 و 9996/0 به دست آمد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد کاوه |
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سردشت، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، سردشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

رضا امیری چایجان | amiri chayjan
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم- دانشکده کشاورزی- دانشگاه بوعلی سینا- همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_15678_fb2716f01c9bbc8fd16d81659c0a2d68.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354851.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات