این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 17 آذر 1404
دنیای نانو
، جلد ۲۱، شماره ۷۷، صفحات ۲۸-۱۶
عنوان فارسی
مروری بر اهمیت نانوذرات نشاسته در بستهبندی مواد غذایی: کاربرد و روشهای تولید
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر، جایگزینی مواد بسته بندی زیست تخریب پذیر با مواد پلاستیکی مرسوم جهت کاهش نگرانیهای زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته است. بسته بندی غیرفعال یا سنتی مواد غذایی امروزه با استفاده از فناوری نانو برای تولید بسته بندیهای هوشمند، تعاملی و پاسخگو با عملکردهای بهبود یافته، به سمت بسته بندی فعال یا نوآورانه مواد غذایی تغییر جهت داده است. نانو مواد و پوششهای خوراکی که نانو ذرات به آنها اضافه شده است، نسبت به مواد بستهبندی معمولی در حفظ و نگهداری بهتر محصولات غذایی سودمندتر هستند. نانو نشاسته، شکل اصلاح شده بیوپلیمر نشاسته، به عنوان یک گزینه تجدید پذیر و زیست تخریب پذیر در صنعت بسته بندی مواد غذایی ظهور کرده است. استفاده از نانو ذرات نشاسته در فیلمهای بسته بندی مواد غذایی برای بهبود ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی آنها به عنوان راهکاری امیدوارکننده فرصتهای مختلفی را برای بهبود کیفیت و توسعه محصولات نوآورانه ارائه میدهد. نانوفیلمهای بر پایهی نشاسته استحکام مکانیکی تقویت شده، ویژگیهای سدگری بهتر در برابر رطوبت، اکسیژن و سایر گازها را نشان میدهند و به افزایش ماندگاری غذاهای بستهبندی شده کمک میکنند. هدف این مقاله شناسایی روشهای مختلف برای تولید نانو ذرات نشاسته است و نقش آن را در توسعه راه حلهای بسته بندی پایدار و دوستدار محیط زیست بررسی میکند و بر مزایای آن از جمله مقرون به صرفه بودن، زیست تخریب پذیری و در دسترس بودن آن تاکید میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانو ذرات نشاسته،بسته بندی مواد غذایی،فیلمهای زیست تخریب پذیر،
عنوان انگلیسی
A review of the importance of starch nanoparticles in food packaging: applications and production methods
چکیده انگلیسی مقاله
In recent years, the replacement of biodegradable packaging materials with conventional plastic materials has attracted attention to reduce environmental concerns. Passive or traditional food packaging has now shifted to active or innovative food packaging by using nanotechnology to produce smart, interactive and responsive packaging with enhanced functions. Edible nanomaterials and coatings to which nanoparticles have been added are more beneficial in preserving and storing food than traditional packaging materials. Nanostarch, a modified form of starch biopolymer, has emerged as a renewable and biodegradable option in the food packaging industry. The use of starch nanoparticles in food packaging films to improve their physical and chemical properties is a promising solution offering various opportunities for quality improvement and development of innovative products. Starch-based nanofilms exhibit improved mechanical strength, better barrier properties against moisture, oxygen and other gases, and help to extend the shelf life of packaged foods. The aim of this paper is to identify different methods for the production of starch nanoparticles and to explore their role in the development of sustainable and environmentally friendly packaging solutions, highlighting their advantages such as cost effectiveness, biodegradability and availability.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانو ذرات نشاسته,بسته بندی مواد غذایی,فیلمهای زیست تخریب پذیر
نویسندگان مقاله
غزل یحیی زاده الیزئی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
عباس عابدفر |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
https://donyayenano.ir/article_721833_765ae96069c770dd13c9553e07fafa29.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات