این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۶۱۹-۶۲۰

عنوان فارسی اندازه گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم وجیوه در ماهی سفید و ماهی قزل آلا
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تحولات ایجاد شده در بخش‌های صنعتی و کشاورزی کاربرد فلزات سنگین را در زمینه‌های مختلف اجتناب ناپذیر نموده است. استفاده از منابع خوراکی آبزی به‌ویژه ماهیان به‌عنوان بخشی از منابع پروتئینی به‌علت افزایش جمیعت و نیاز به غذا افزایش یافته است. هدف از این تحقیق اندازه‌گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم و جیوه در ماهی سفید و ماهی قزل آلا مصرف شده در استان لرستان بود. مواد و روش‌ها: در مطالعه حاضر به اندازه گیری فلزات سرب،کادمیوم و جیوه به‌روش AOACدر تعداد 40 نمونه ماهی سفید وقزل آلا استان لرستان به روش هضم و با استفاده از دستگاه جذب اتمی مدل Perkin Elmer 400 پرداخته شد. جهت اندازه گیری جیوه از دستگاه هیدرید ژنراتور و جهت اندازه‌گیری سرب و کادمیوم از دستگاه کوره گرافیتی استفاده گردید. نتایج: نتایج مطالعه نشان داد که میانگین غلظت عناصر اندازه‌گیری شده به‌ترتیب زیر بود: ppm5/0±65/1، 55/0±93/2=سرب، ppm 54/0±36/1، 47/0±15/1=کادمیوم، ppm2/0±95/0، 4/0±68/0= جیوه. نتیجه‌گیری: میانگین فلزات نمونه‌ها از میزان استاندارد اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، انجمن بهداشت ملی و تحقیقات پزشکی استرالیا، وزارت کشاورزی، شیلات و غذای انگلستان بالاتر بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهی قزل آلا، ماهی سفید، سرب، کادمیوم، جیوه

عنوان انگلیسی Determination of Lead, Cadmium and Mercury in white and ghezelalla fish
چکیده انگلیسی مقاله Background: Considering the industrial and agricultural developments and improving human life in recent decades, the use of heavy metals in various fields is unavoidable. Also, the use of aquatic resources, especially fish meal as protein sources in part due to increasing population has increased. The aim of this study was to determine the heavy metals such as Lead, Cadmium and Mercury in white and Ghezelalla fish consumed in the province of Lorestan. Materials and Methods: In this study, 40 samples were selected to determine the heavy metals (Lead, Cadmium and Mercury) after digestion by the Association of Official Analytical Chemists methods. Mercury levels in fish were determined by hydride generation atomic absorption spectrophotometery, while Cadmium and Lead levels by graphite atomic absorption spectrophotometery model Perkin Elmer. Results: The results showed that the mean concentrations of Lead in fish were 2.93±0.55, 1.65 ppm±0.5, cadmium 1.15±0.47, 1.36±0.54 ppm and mercury 0.68±0.4, 0.95±0.2 ppm. Conclusion: The average concentration of metals is higher than the standard rate of World Health Organization, the National Health and Medical Research Association of Australia, and the department of Agriculture - Fisheries and Food in UK.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Ghezelalla, White fish, Lead, Cadmium, Mercury

نویسندگان مقاله روشنک هدایتی فر | roshanak hedayatifar
deputy of food and drug, lorestan university of medical sciences, lorestan, i. r. iran.
معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-932&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات