این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۹۳-۱۰۶

عنوان فارسی پایش و ارزیابی عوامل خطر محیطی و مدیریتی در مزرعه منتخب تولید قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) عاری از عوامل بیماری‌زای خاص (SPF) در شهرستان آمل، استان مازندران
چکیده فارسی مقاله
         این پژوهش به منظور پایش و ارزیابی عوامل خطر محیطی و مدیریتی مؤثر در بروز برخی از بیماری­های ویروسی خاص در مزرعه منتخب تولید قزل­آلای رنگین­کمان عاری از عوامل بیماری­زای خاص (SPF) در شهرستان آمل، استان مازندران انجام شد. برای این منظور، متغیرهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب ورودی و خروجی مزرعه شامل اکسیژن محلول، دما، pH، نیتریت، نیترات، آمونیوم، آمونیاک و کل باکتری­ها به مدت 6 ماه از خرداد تا آبان 1396 بر اساس روش­های استاندارد مورد سنجش قرار گرفتند. همچنین ماهیان موجود جهت بررسی احتمال آلودگی به ویروس­های IPN، IHN و VHS نمونه­برداری شدند. نتایج بررسی­ها نشان داد که میانگین دما، اکسیژن محلول، pH، نیتریت، نیترات، آمونیوم، آمونیاک و کل باکتری­های­ آب ورودی مزرعه به­ترتیب 6/1±23/13درجه­سانتی­گراد، 39/0±45/8 میلی­گرم در لیتر، 28/0± 63/8، 275/0± 226/0 میلی­گرم در لیتر72/0± 86/1 میلی­گرم در لیتر، 002/0± 003/0 میلی­گرم در لیتر، 01/0± 009/0 میلی­گرم در لیتر و 33/320  واحد پرگنه در میلی­لیتر، و برای آب خروجی مزرعه به­ترتیب 58/1 ± 0/13 درجه­سانتی­گراد، 24/0± 29/8 میلی­گرم در لیتر، 38/0± 54/8، 325/0±267/0 میلی­گرم در لیتر، 8/0±18/2 میلی­گرم در لیتر، 07/0± 055/0 میلی­گرم در لیتر، 058/0± 048/0 میلی­گرم در لیتر و 5/505 واحد پرگنه در میلی­لیتر بود. آزمایش­های ویروس­شناسی نیز نشان­ دادند که ماهیان پرورشی مزرعه آلوده به ویروس­های IPN، IHN و VHS نبودند. بر اساس داده­های بدست­آمده، مقادیر نیتریت، آمونیاک و کل باکتری موجود در آب به­عنوان عوامل خطر در این مزرعه محسوب شدند. به­طورکلی، فراسنجه­های محیطی و مدیریتی در مزرعه منتخب شهرستان آمل، استان مازندران برای پرورش قزل­آلای رنگین­کمان عاری از عوامل بیماری­زای خاص مناسب و قابل قبول ارزیابی شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پایش و ارزیابی، عوامل خطر محیطی و مدیریتی، قزل‌آلای رنگین‌کمان، SPF

عنوان انگلیسی Monitoring and evaluation of effective environmental and management risk factors in the selected farm of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) production of SPF in Amol City, Mazandaran province of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: This study was conducted to monitor and evaluate the effective environmental and administrative risk factors in the occurrence of some specific viral diseases in the rainbow trout production of specific pathogens free (SPF) in Amol city.
 
Methods and Materials: For this purpose, physical, chemical, and microbial factors of input and output water of the farm, such as dissolved oxygen, temperature, pH, nitrite, nitrate, ammonium, ammonia, and total bacteria count for six months from May to October 2017 were measured according to the standard method. Further, the fish were sampled to check for the possibility of infection with IPN, IHN, and VHS viruses.

Results and Discussion: The results showed that the mean temperature, dissolved oxygen, pH, nitrite, nitrate, ammonium, ammonia, and total bacteria count of input water were 13.23±1.6 C°, 8.45±0.39 mg/L, 8.63±0.28, 0.226±0.275 mg/L, 1.86±0.72 mg/L, 0.003±0.002 mg/L, 0.009±0.01 mg/L and 320.33 colony unit per mL, respectively, and output water were 13.0±1.58 C°, 8.29±0.24 mg/L, 8.54±0.38, 0.267±0.325 mg/L, 2.18±0.8 mg/L, 0.055±0.07 mg/L, 0.048±0.058 mg/L, and 505.5 colony unit per mL, respectively. In Addition, virology experiments showed that the cultured fish were not infected by IPN, IHN, and VHS viruses.

Conclusion: According to the obtained data, chemical parameters including nitrite and ammonia amounts, and total bacteria count were assessed as risk factors in the farm. Overall, environmental and management parameters in the selected farm in Amol City, Mazandaran province of Iran, were assessed as suitable and acceptable for the culture of rainbow trout Specific Pathogens Free (SPF).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Monitoring and evaluation, Environmental and Management risk factors, Viral infections, Rainbow trout, SPF

نویسندگان مقاله سلطنت نجارلشگری | Saltanat Najjar Lashgari
Coldwater Fishes Research Center, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization, Tonekabon, Iran, masoudkousha76@gmail.com
مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تنکابن، ایران، masoudkousha76@gmail.com

ابوالفضل سپهداری | Abolfazl Sepahdari
مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مسعود کوشا1 | Masoud Kousha1


میثم عرفانی1 | Meysam Erfani1



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-632-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات