این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۸۶-۹۹
عنوان فارسی
تاثیر افزودن مکمل لیزین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضم پذیری مواد مغذی در بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه-شده با جیره کم پروتئین
چکیده فارسی مقاله
هدف از مطالعه حاضر بررسی
تاثیر سطوح مختلف لیزین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضم پذیری مواد مغذی در بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان تغذیهشده با جیره کم پروتئین بود. بدین منظور
400 قطعه بچهماهی با میانگین وزنی
اولیه 0/0
±
6 گرم
خریداری و در 18 مخزن پرورشی به مدت 8 هفته توزیع گردیدند. شش تیمار آزمایشی شامل جیره حاوی 42 درصد پروتئین و 24 درصد پودر ماهی (شاهد 1)، 37 درصد پروتئین و حاوی 24 درصد پودر ماهی (شاهد 2)، 37 درصد پروتئین و حاوی 12 درصد پودر ماهی (شاهد 3)، و جیرههای حاوی شاهد 3 به عنوان پایه همراه با 25/0، 5/0 و 1 درصد مکمل لیزین بودند. تیمارها در 3 تکرار برای هر تکرار 20 قطعه ماهی در نظر گرفته شد. نتیجه نشان داد
کاهش درصد پروتئین جیره منجر به کاهش معنیداری در وزن نهایی، افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه گردید
(05/0
p
<
).
افزودن سطوح مختلف لیزین به جیره این مقادیر را بهبود بخشید بطوریکه تفاوت معنیداری در مقایسه با شاهد 1 نداشتند
(05/0
p
<
).
ضریب تبدیل غذایی به طور معنیداری در ماهیان تغذیهشده با 25/0
درصد
و 5/0
درصد
بهبود یافت
(05/0
p
<
).
همچنین، پروتئین لاشه ماهیان تغذیهشده با 5/0
درصد
لیزین مشابه با شاهد 1 بود و این مقدار در سایر تیمارها به طور معنیداری کاهش یافت
(05/0
p
<
).
علاوه بر این، هضمپذیری پروتئین با کاهش توام پروتئین و پودر ماهی در جیره (شاهد 3) به طور معنیداری کاهش پیدا کرد درحالیکه
در شاهد 1 و 2 و تیمارهای حاوی 25/0 و 5/0 درصد لیزین بالاتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود
(05/0
p
<
).
در مقابل، هضمپذیری چربی، چربی، خاکستر و رطوبت لاشه تحت تاثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند
(05/0
p
<
).
به نظر میرسد با افزودن 5/0 درصد لیزین میتوان پروتئین جیره بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان را از 42 به 37 درصد و پودر ماهی را از 24 به 12 درصد کاهش داد بدون اینکه تاثیر مخربی بر رشد، کیفیت لاشه و هضمپذیری پروتئین داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید آمینه، محدودیت پروتئین، عملکرد رشد، ترکیب لاشه
عنوان انگلیسی
The effect of lysine supplementation on growth performance, carcass composition and digestibility of nutrients in juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with a low protein diet
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction
: The aim of this study was to investigate the effect of different levels of lysine on growth performance, carcass composition and digestibility of nutrients in rainbow trout fed with a low protein diet.
Materials and Methods
: For this purpose, 400 fish with an average initial weight of 6 grams were purchased and distributed in 18 tanks for 8 weeks. Six experimental treatments include diet containing 42% protein and 24% fish meal (control 1), 37% protein and containing 24% fish meal (control 2), 37% protein and containing 12% fish meal (control 3), and diet The ones containing control 3 as a base were supplemented with 0.25, 0.5 and 1% lysine. The treatments were considered in 3 replications with 20 pieces of fish for each replication.
Results and Discussion
: The result showed that decreasing the percentage of dietary protein led to a significant decrease in final weight, increase in body weight and specific growth rate (P<0.05). Adding different levels of lysine to the diet improved these values so that they were not significantly different compared to control 1 (P>0.05). The food conversion was significantly improved in fed fish by 0.25% and 0.5% (P<0.05). Also, the protein of fish carcasses fed with 0.5% lysine was similar to control 1, and this amount decreased significantly in other treatments (P<0.05). In addition, protein digestibility decreased significantly with the reduction of both protein and fish meal in the diet (control 3), while in controls 1 and 2 and treatments containing 0.25 and 0.5% lysine, it was higher than others experimental treatments.
Conclusion:
it seems that by adding 0.5% of lysine, the protein in the diet of baby rainbow trout can be reduced from 42% to 37% and fish meal from 24% to 12% without having a detrimental effect on growth. Carcass quality and protein digestibility.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Amin acid, protein restriction, growth performance, carcass composition
نویسندگان مقاله
حسین اورجی | Hossein Ouraji
Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
روح اله مهرانی | ROhollah Mehrani
فرید فیروزبخش | Farid Firozbakhsh
خسرو جانی خلیلی | Khosrow Jani khalili
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-631-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات