این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۸۶-۹۹

عنوان فارسی تاثیر افزودن مکمل لیزین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضم پذیری مواد مغذی در بچه‌ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه-شده با جیره کم پروتئین
چکیده فارسی مقاله       هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر سطوح مختلف لیزین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضم پذیری مواد مغذی در بچه­ماهیان قزل‌آلای رنگین­کمان تغذیه­شده با جیره کم پروتئین بود. بدین منظور 400 قطعه بچه­ماهی با میانگین وزنی اولیه 0/0± 6 گرم خریداری و در 18 مخزن پرورشی به مدت 8 هفته توزیع گردیدند. شش تیمار آزمایشی شامل جیره حاوی 42 درصد پروتئین و 24 درصد پودر ماهی (شاهد 1)، 37 درصد پروتئین و حاوی 24 درصد پودر ماهی (شاهد 2)، 37 درصد پروتئین و حاوی 12 درصد پودر ماهی (شاهد 3)، و جیره­های حاوی شاهد 3 به عنوان پایه همراه با 25/0، 5/0 و 1 درصد مکمل لیزین بودند. تیمارها در 3 تکرار برای هر تکرار 20 قطعه ماهی در نظر گرفته شد. نتیجه نشان داد کاهش درصد پروتئین جیره منجر به کاهش معنی­داری در وزن نهایی، افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه گردید (05/0p<). افزودن سطوح مختلف لیزین به جیره این مقادیر را بهبود بخشید بطوریکه تفاوت معنی­داری در مقایسه با شاهد 1 نداشتند (05/0p<). ضریب تبدیل غذایی به طور معنی­داری در ماهیان تغذیه­شده با 25/0 درصد و 5/0 درصد بهبود یافت (05/0p<). همچنین، پروتئین لاشه ماهیان تغذیه­شده با 5/0 درصد لیزین مشابه با شاهد 1 بود و این مقدار در سایر تیمارها به طور معنی­داری کاهش یافت (05/0p<). علاوه بر این، هضم­پذیری پروتئین با کاهش توام پروتئین و پودر ماهی در جیره (شاهد 3) به طور معنی­داری کاهش پیدا کرد درحالیکه در شاهد 1 و 2 و تیمارهای حاوی 25/0 و 5/0 درصد لیزین بالاتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود (05/0p<). در مقابل، هضم­پذیری چربی، چربی، خاکستر و رطوبت لاشه تحت تاثیر جیره­های آزمایشی قرار نگرفتند (05/0p<). به نظر می­رسد با افزودن 5/0 درصد لیزین می­توان پروتئین جیره بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان را از 42 به 37 درصد و پودر ماهی را از 24 به 12 درصد کاهش داد بدون اینکه تاثیر مخربی بر رشد، کیفیت لاشه و هضم­پذیری پروتئین داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید آمینه، محدودیت پروتئین، عملکرد رشد، ترکیب لاشه

عنوان انگلیسی The effect of lysine supplementation on growth performance, carcass composition and digestibility of nutrients in juvenile rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with a low protein diet
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The aim of this study was to investigate the effect of different levels of lysine on growth performance, carcass composition and digestibility of nutrients in rainbow trout fed with a low protein diet.

Materials and Methods: For this purpose, 400 fish with an average initial weight of 6 grams were purchased and distributed in 18 tanks for 8 weeks. Six experimental treatments include diet containing 42% protein and 24% fish meal (control 1), 37% protein and containing 24% fish meal (control 2), 37% protein and containing 12% fish meal (control 3), and diet The ones containing control 3 as a base were supplemented with 0.25, 0.5 and 1% lysine. The treatments were considered in 3 replications with 20 pieces of fish for each replication.

Results and Discussion: The result showed that decreasing the percentage of dietary protein led to a significant decrease in final weight, increase in body weight and specific growth rate (P<0.05). Adding different levels of lysine to the diet improved these values ​​so that they were not significantly different compared to control 1 (P>0.05). The food conversion was significantly improved in fed fish by 0.25% and 0.5% (P<0.05). Also, the protein of fish carcasses fed with 0.5% lysine was similar to control 1, and this amount decreased significantly in other treatments (P<0.05). In addition, protein digestibility decreased significantly with the reduction of both protein and fish meal in the diet (control 3), while in controls 1 and 2 and treatments containing 0.25 and 0.5% lysine, it was higher than others experimental treatments.

Conclusion: it seems that by adding 0.5% of lysine, the protein in the diet of baby rainbow trout can be reduced from 42% to 37% and fish meal from 24% to 12% without having a detrimental effect on growth. Carcass quality and protein digestibility.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Amin acid, protein restriction, growth performance, carcass composition

نویسندگان مقاله حسین اورجی | Hossein Ouraji
Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

روح اله مهرانی | ROhollah Mehrani


فرید فیروزبخش | Farid Firozbakhsh


خسرو جانی خلیلی | Khosrow Jani khalili



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-631-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات