این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering
، جلد ۴۴، شماره ۸، صفحات ۲۰۹۸-۲۱۰۷
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Properties of Aqueous, Alcoholic, and Hydroalcoholic Extracts of Six Aromatic and Medicinal Plants
چکیده انگلیسی مقاله
Various plant derivatives, including essential oils, essences, and plant extracts, show good antibacterial properties. This study investigated the antibacterial properties of various plants, including extracts from Thyme, Lemon Beebrush, Oregano, Ziziphora, Mint, and Mentha asiatica. The extraction process used water, alcohol, and hydroalcoholic solvents at a 5 w/v ratio. The alcoholic extract of Mentha asiatica had the highest volume (226 mL), while its hydroalcoholic extract had the highest color and turbidity, lowest pH (2.5), and highest degree of brix (10.5 °Bx). FT-IR analysis showed that Mentha asiatica had suitable functional groups for its hydroalcoholic extract’s properties. The hydroalcoholic extract of Mentha asiatica had the highest free radical scavenging percentage (27.2%) and the strongest antibacterial properties against gram-positive Staphylococcus aureus and gram-negative Escherichia coli.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant,Hydroalcoholic solvent,Antibacterial,Plant extract
نویسندگان مقاله
Omid Ahmadi |
Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, University of Kurdistan, Sanandaj, I.R. IRAN
Farshid Towfighi |
Faculty of Chemical Engineering, Sahand University of Technology, Sahand New Town, Tabriz, I.R. IRAN
Hamidreza Yousefi |
Faculty of Civil and Industrial Engineering, University of Pisa, Pisa, Toscana, ITALY
Reza Farzanfar |
Department of Chemical Engineering, Faculty of Engineering, University of Maragheh, Maragheh, I.R. IRAN
نشانی اینترنتی
https://ijcce.ac.ir/article_727571_b2fbc2dae9667cf36c2591ce44bd9443.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات