این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پژوهش در نشخوارکنندگان
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۱۹-۳۴
عنوان فارسی
اثرات استفاده از پیت و باگاس فرآوری شده با آمونیاک بر ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم، فراسنجه های تولید گاز و عملکرد گوسالههای پرواری
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: امروزه با افزایش جمعیت، تأمین غذا بهعنوان بزرگترین بحران جهانی مطرح است. مهمترین عامل در اقتصادی بودن پرورش دام، تغذیه مناسب دام با ارزانترین قیمت و بالاترین بهرهدهی در تولید میباشد. محدودیت اصلی استفاده از پسماندها و تولیدات جانبی کشاورزی در تغذیه دام، مقدار پروتئین ناچیز و گوارشپذیری کم این مواد بهخاطر وجود ترکیبات پیچیده لیگنوسلولزی در آنها میباشد که استفاده از مواد مغذی و انرژی آنها را توسط دام محدود مینماید. لذا فرآوری و بهرهبرداری مناسب از این پسماندها در تغذیه نشخوارکنندگان، جهت بهبود تولیدات دامی امری اجتنابناپذیر است. از جمله فرآوردههای فرعی نیشکر، تفاله باقیمانده از عصارهگیری و شکرگیری میباشد که بهعنوان پیت و باگاس معروف شده است. این فرآورده فرعی دارای ارزش غذایی پایینی بوده و بهدلیل رطوبت نسبتاً بالا، نگهداری آن مشکل است. مطالعات انجام شده نشان دادهاند که با استفاده از انواع روشهای فرآوری، میتوان آن را غنیسازی کرده و ضمن بالا بردن ارزش غذایی، امکان ماندگاری آن را نیز فراهم نمود. لذا این پژوهش بهمنظور بومیسازی و توسعه روش آمونیاکی کردن فرآوردههای فرعی کارخانه نیشکر، با آمونیاک بدون آب (گاز آمونیاک)، طی دو مرحله اجرا شد.
مواد و روشها: در ابتدا آمونیاکی کردن پیت و باگاس نیشکر با استفاده از 3 درصد وزنی گاز آمونیاک و رطوبت بهمیزان حداقل 20 درصد انجام شد. تزریق گاز آمونیاک با استفاده از کپسول تحت فشار، شیلنگ رابط و اتصالات مورد نیاز به درون پشته انجام شد. زمان لازم برای فرآوری باگاس آمونیاکی شده، حدود یک ماه در نظر گرفته شد. نمونه فرآوری شده به همراه نمونه پیت و باگاس اولیه مورد تجزیه شیمیایی شامل اندازهگیری پروتئین خام، الیاف خام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی قرار گرفته و گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی با استفاده از روش هضم دو مرحلهای تلیوتری و انرژی قابل متابولیسم نمونهها با آزمون تولید گاز تعیین شد. سپس 30 رأس گوساله پرواری با میانگین وزنی 62/1 ± 53/242 به دو گروه تقسیم شدند. در گروه شاهد، از پیت و باگاس معمولی و در گروه آزمایشی از پیت و باگاس آمونیاکی استفاده شد. مصرف ماده خشک، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک، بین دو گروه مقایسه گردید.
یافته ها: آمونیاکیکردن پیت و باگاس، باعث افزایش مقدار پروتئین خام آن از 40/2 درصد به 84/6 درصد شد. مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و همی سلولز در پیت و باگاس آمونیاکی کاهش یافت (به ترتیب از 6/83 به 6/80 درصد، از 53 به 2/51 درصد و از 6/30 به 40/29 درصد). آمونیاکی کردن باعث بهبود گوارش پذیری ماده خشک (از 87/31 به 5/51 درصد) و ماده آلی باگاس (از 34/31 به 48/51 درصد) شد. آمونیاکی کردن باعث افزایش تولید گاز و افزایش میزان ماده آلی قابل هضم باگاس (به میزان حدود 6 درصد) نسبت به باگاس معمولی شد و متعاقب آن میزان انرژی قابل متابولیسم از 26/4 به 11/5 مگاژول در کیلوگرم ماده خشک در باگاس آمونیاکی افزایش پیدا کرد. افزایش وزن روزانه و میانگین وزن پایان دوره گوسالهها در گروه باگاس نیشکر آمونیاکی بهطور معنی-داری بیشتر از گروه باگاس نیشکر غیر فرآوری شده بود (به ترتیب 437/1 در مقابل 390/1 کیلوگرم و 21/586 در مقابل 06/558 کیلوگرم).
نتیجه گیری: آمونیاکی کردن فرآوردههای فرعی نیشکر با گاز آمونیاک روشی ساده و مؤثر برای فرآوری و افزایش ارزش غذایی این پس-ماندها میباشد. بهطوریکه با انجام این روش فرآوری، میتوان میزان پروتئینخام و گوارشپذیری این پسماندها را به میزان مطلوبی بهبود بخشید. استفاده از پیت و باگاس آمونیاکی در جیره گوسالههای پرواری به جای پیت و باگاس معمولی، سبب افزایش مصرف ماده خشک روزانه در کل دوره، بهبود افزایش وزن روزانه، میانگین وزن نهایی دامها و کاهش ضریب تبدیل غذایی گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پیت و باگاس،آمونیاک بدون آب،گوساله پرواری،
عنوان انگلیسی
Effects of peat and bagasse processed with ammonia on chemical composition, digestibility, gas production parameters and performance of fattening calves
چکیده انگلیسی مقاله
Background and objectives: As the population increases, Food supply is considered as the biggest global crisis. Proper feeding with the cheapest price and the highest productivity is the most important factor in the economy of livestock breeding. The main limitation of agricultural residues and by-products in livestock feeding is the low protein content and digestibility due to the presence of complex lignocellulosic compounds in them, which limits the use of nutrients and their energy by livestock. Therefore, proper processing and utilization of these residues in ruminants feeding is essential to improve livestock production. Including sugarcane by-products is the pulp remaining from extraction and sugar extraction, which is known as peat and bagasse. This by-product has a low nutritional value and is difficult to store due to relatively high humidity. The conducted studies have shown that by using various processing methods, it can be enriched and in addition to raising the nutritional value, can also be preserved. So, this study was carried out in order to localize and develop the method of ammoniating the sugarcane factory by-products (bagasse and peat) with anhydrous ammonia (ammonia gas) in two stages.
Materials and methods: At first, sugarcane peat and bagasse were ammoniated by using 3% by weight of ammonia gas and moisture to at least 20%. Ammonia gas injection was done using pressurized capsule, connection hose and required connections inside the stack. The time required for ammoniated bagasse processing was considered about one month. Analysis of the chemical composition of the processed and original peat and bagasse samples was performed and the digestibility of dry matter and organic matter was determined by using the two-stage digestion method of Tilley and Terry, and the metabolizable energy of the samples was determined by the test gas method. Then 30 fattening calves with an average weight of 242.53 ± 1.62 were divided into two groups. In the control and experimental groups were used ordinary peat and bagasse and ammoniated bagasse, respectively. Dry matter intake, daily weight gain and feed conversion ratio were compared between two groups.
Results: Ammonization of peat and bagasse increased crude protein content from 2.40% to 6.84% in ammoniated bagasse. The values of neutral detergent fibers, acid detergent fibers and hemicellulose decreased in ammoniated peat and bagasse (from 83.6 to 80.6 percent, from 53 to 51.2 percent, and from 30.6 to 29.40 percent, respectively). Ammonization of peat and bagasse improved the digestibility of dry matter (from 31.87 to 51.5%) and organic matter (from 31.34 to 51.48%). Replacing of ammoniated peat and bagasse in the fattening calves diets increased the daily dry matter intake and improved daily weight gain and average weight at the end of the period, and decreased food conversion ratio. Ammonization increased gas production and digestible organic matter content of bagasse (about 6%) compared to ordinary bagasse and subsequently, the amount of metabolizable energy increased from 4.26 to 5.11 MJ/kg DM in ammoniated bagasse. The daily weight gain and the average final weight of calves in the ammoniated sugarcane bagasse group were significantly higher than the unprocessed sugarcane bagasse group (1.437 versus 1.390 kg and 586.21 versus 558.06 kg, respectively).
Conclusion: Ammonization sugarcane by-products with ammonia gas is a simple and effective way to process and increase the nutritional value of these wastes, So, with this processing method, the amount of crude protein and digestibility of these wastes can be improved to a desirable extent. Using ammoniated peat and bagasse in the diet of fattening calves caused an increase in daily dry matter intake in the entire period, improvement in daily weight gain, average final weight of animals and reduction
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پیت و باگاس,آمونیاک بدون آب,گوساله پرواری
نویسندگان مقاله
آزاده میرشمس الهی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران
علیرضا طالبیان مسعودی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اراک، ایران
نشانی اینترنتی
https://ejrr.gau.ac.ir/article_7288_78b6cb9744837831172c79297da95d38.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات