این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر افزودن امولسیفایر و مولتی‌آنزیم در جیره‌های حاوی کنجاله کلزا با سطوح متفاوت انرژی بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی فراسنجه‌های خونی در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: به دلیل بالا بودن  قیمت منابع پروتئینی پرورش‌دهندگان به دنبال منابع جایگزین مکمل­های پروتئینی هستند که با هزینه کمتری در دسترس باشند. برخی از مواد افزودنی‌ها مانند مولتی‌آنزیم‌ها و امولسیفایرها می توانند در دسترس بودن و قابلیت هضم مواد مغذی بویژه پروتئین‌ها و چربی‌ها را افزایش دهند. از این رو این پژوهش با هدف بررسی اثر افزودن مولتی آنزیم و امولسیفایر در جیره‌های حاوی کنجاله کلزا با سطوح متفاوت انرژی بر عملکرد، ویژگی های لاشه، فراسنجه‌های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه‌های گوشتی انجام شد. 
مواد و روش‌ها: تعداد 800 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا" تصادفی با آرایش فاکتوریل 2Ð2Ð2 شامل دو سطح انرژی (توصیه شده و صد کیلو کالری کمتر از مقدار توصیه شده)، دو سطح مولتی­آنزیم وموزایم (صفر و 01/0 درصد جیره) و دو سطح امولسیفایر (صفر و 05/0 درصد جیره) در 40 واحد آزمایشی با پنج تکرار و 20 پرنده در هر تکرار توزیع و به مدت 42 روز پرورش داده شدند.
یافته‌ها: بیشترین افزایش وزن در دوره­های رشد، پایانی وکل دوره مربوط به سطوح انرژی توصیه شده با استفاده از آنزیم و امولسیفایر بود. بهترین ضریب تبدیل در دوره‌های آغازین، رشد و کل دوره مربوط به سطوح توصیه شده انرژی و استفاده از آنزیم و امولسیفایر و در دوره پایانی مربوط به جیره‌های با سطح انرژی پایین و استفاده از امولسیفایر و آنزیم بود. ضریب تبدیل خوراک در کل دوره  با استفاده از جیره‌های با سطح انرژی پایین و استفاده از آنزیم و امولسیفایر با ضریب تبدیل جیره‌های با انرژی توصیه شده بدون استفاده از آنزیم و امولسیفایر مشابهت داشت. بیشترین درصد سینه مربوط به جیره‌های با سطح انرژی توصیه شده و جیره‌های حاوی آنزیم بود. جیره‌های حاوی آنزیم، قابلیت هضم ماده آلی،  پروتئین خام و چربی خام بهتری را از خود نشان دادند. نتایج حاصل نشان داد که استفاده از امولسیفایر در جیره قابلیت هضم پروتئین و چربی را بهبود می‌بخشد.
نتیجه‌گیری: نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مولتی‌آنزیم وموزایم و امولسیفایر در جیره‌های حاوی کلزا با سطح  انرژی پایین‌تر از میزان توصیه شده در دوره پایانی، می‌تواند در بهبود ضریب تبدیل خوراک و قابلیت هضم  پروتئین خام و چربی خام، همچنین کاهش غلظت تری گلیسیرید و VLDL خون، موثر باشد.   
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله افزودنی‌های خوراکی، رشد، ، ضریب تبدیل، مواد مغذی، هزینه

عنوان انگلیسی The effect of adding emulsifier and multienzyme in diets containing rapeseed meal with different energy levels on performance, carcass characteristics, nutrient digestibility and of blood parameters concentrations in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and Objective: Due to the high price of protein sources, breeders are looking for alternative sources that are available at a lower cost. Some additives such as Vemozyme enzyme and emulsifiers increase the availability and digestibility of nutrients, especially protein and fats. Therefore, this research was conducted to investigate the effect of adding multi-enzyme and emulsifier in diets containing rapeseed meal with different energy levels on performance, carcass characteristics, nutrient digestibility and of blood parameters concentrations in broiler chickens.
Materials and methods: 800 one-day-old male broilers of Ross 308 strain in a completely randomized design with 2×2×2 factorial arrangement including two levels of energy (recommended and one hundred kilocalories less than the recommended amount), two levels of Vemozyme enzyme (0 and 0.01% of diet) and two levels of emulsifier (0 and 0.05% of diet) distributed in 40 experimental units with five replications and 20 birds per replication and reared for 42 days.
Results: The highest weight gain during the growth, finisher and the whole period, was related to the recommended energy levels, using enzyme and emulsifier. The best feed conversion ratio in the starter, growth and the whole period was related to the recommended levels of energy and the use of enzyme and emulsifier, and in the final period related to diets with low energy level and the use of emulsifier and enzyme. The conversion ratio in the whole period using diets with low energy level and using enzyme and emulsifier was similar to the conversion ratio of diets with recommended energy without using enzyme and emulsifier. The highest breast percentage was related to the diets with the recommended energy level and diets containing Vemozyme enzymes. Diets containing enzymes showed better digestibility of organic matter, protein and fat. The results showed that the use of emulsifier in the diet improves the digestibility of protein and fat.
Conclusion: The results of this experiment showed that the use of vemozyme enzyme and emulsifier in diets containing canola with energy levels lower than the recommended amount can be effective in the final period in improving feed conversion ratio and digestibility of some nutrients, as well as reducing the blood triglycerides and VLDL concentrations.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Feed conversion ratio, Cost, Food additives, Growth, Nutrients

نویسندگان مقاله سپیده گزانی | Sepideh Gazani
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

منصور رضائی | Mansour Rezaei
ari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد کاظمی فرد | Mohammad Kazemifard
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-45-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات