این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثرات لیزوفسفولیپید در جیره‌های حاوی اسیدهای چرب اشباع بر عملکرد و وضعیت سلامت گوساله‌های شیرخوار هلشتاین
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و هدف: دستیابی به رشد و سلامتی مناسب در طی دوره پیش از شیرگیری هدف اصلی در پرورش گوساله می­باشد. درحالی‌که مرگ‌و‌میر زیاد می­تواند نسبت سود به زیان را کاهش دهد. سلامتی و رشد گوساله و همچنین ویژگی­های عملکردی و عمر اقتصادی آن در آینده تحت تأثیر تغذیه شیر در دوره قبل از شیرگیری قرار می­گیرد. به­علت اینکه قیمت شیر و جایگزین شیر بالا می­باشد، برنامه مدیریت تجاری گوساله بر محدود کردن مصرف شیر و جایگزین شیر تمرکز کرده است. گوساله­ها برای مصرف مواد گرانوله زیاد و قطع شیر زودتر تشویق می­شوند، که پتانسیل ایجاد اسهال و سایر بیماری­ها را کاهش می­دهد. هر راه­بردی که سبب کاهش مصرف خوراک مایع و افزایش مصرف استارتر شود، سبب کاهش هر یک از این موارد خواهد شد. چگونگی تغذیه گوساله­ها قبل و بعد از شیرگیری یکی از مراحل بسیار مهم پرورش دام برای داشتن یک برنامه منظم و آینده­نگر می­باشد. برنامه­های تغذیه زودهنگام یا تغذیه فشرده که در آن بیشتر از شیر یا جایگزین شیر استفاده می­شود، احتمالاً پتانسیل بهبود نرخ رشد و کاهش سن در اولین گوساله­زایی را دارد. مصرف استارتر گوساله توسعه شکمبه را بهبود داده و سبب افزایش وزن در روزهای قبل از شیرگیری و همچنین کاهش افت وزن در روزهای بعد از شیرگیری می­شود. با توجه به نقش و اهمیت لیزوفسفولیپید در متابولیسم چربی و مطالعات محدود در رابطه با اثرات متقابل این دو افزودنی، هدف از این آزمایش بررسی امکان افزایش قابلیت هضم چربی­ها در روده گوساله­های هلشتاین با استفاده از افزودن لیزوفسفولیپید می­باشد.
مواد و روش­ ها: مطالعه حاضر با تعداد 48 رأس گوساله با میانگین وزن تولد 4 ± 9/39 کیلوگرم و میانگین سن 1 ± 3 روز در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 12 تکرار به مدت 85 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) تیمار شاهد، 2) تیمار شاهد به­همراه 3 درصد چربی غنی از اسیدهای چرب اشباع، 3) تیمار شاهد به­همراه روزانه 2 گرم لیزوفسفولیپید و 4) تیمار شاهد به­همراه روزانه 2 گرم لیزوفسفولیپید + 3 درصد چربی غنی از اسیدهای چرب اشباع بود. لیزوفسفولیپید از 6 تا 40 روزگی در شیر و از 41 تا 85 روزگی در استارتر اضافه شد. گوساله­ها درتمام طول ازمایش دسترسی آزاد به خوراک و آب داشتند. استارتر  تا قبل از شیرگیری با 7 درصد یونجه خشک خرد شده و پس از شیرگیری با 10 درصد یونجه خشک مخلوط و به گوساله­ها عرضه شد. مصرف خوراک هر 10 روز یک­بار برای هر گوساله اندازه­گیری شد. گوساله­ها در ابتدای آزمایش و هر 10 روز یک­بار تا پایان طرح با استفاده از یک باسکول دیجیتالی وزن­کشی شد. اندازه­گیری تمام پارامترها در کل طرح راس ساعت 14:00 انجام گرفت. متغیرهای رشد اسکلتی شامل دور سینه، عرض هیپ، ارتفاع هیپ، ارتفاع جدوگاه، طول بدن گوسالهها لحظه ورود به طرح و هر 10 روز یک­بار انجام شد. جهت اندازهگیری قابلیت­هضم ظاهری مواد مغذی خوراک به روش جمع­آوری کل مدفوع (9،10) در هفته آخر قبل از شیرگیری و یک هفته مانده به اتمام طرح از طریق اتصال کیسه­ مخصوص جمع­آوری مدفوع به گوساله نر، مقدار مدفوع دفعی مربوط به 24 ساعت ( به­مدت 3 روز جمع­آوری مدفوع)، برای هر حیوان اندازه­گیری شد. آنالیز آماری داد­ها با استفاده از مدل­های مختلط و با لحاظ کردن اثر تیمار به­عنوان اثر ثابت و وزن اولیه به­عنوان متغیر کمکی (از وزن اولیه به­عنوان متغیر کمکی برای آنالیز افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی استفاد شد) انجام شد.
یافته ­ها: نتاج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ استارتر مصرفی، میانگین افزایش وزن روزانه، بازده خوراک، مواد جامد مصرفی و همچنین ماده خشک مصرفی تفاوت معنی­داری وجود نداشت. تیمارهای آزمایشی از لحاظ وزن بدن در روز 85 دارای تفاوت معنی­دار بودند به­طوری که بین تیمار حاوی 3 درصد چربی اشباع دارای بالاترین وزن (2/109) و تیمار حاوی 2 گرم لیزو فسفولیپید با کمترین وزن (3/105) به­لحاظ آماری تفاوت معنی­دار وجود داشت. بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ قابلیت­هضم ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، چربی خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی و همچنین اسکورهای بیومتری شامل دور مچ، عرض هیپ، طول بدن، دور سینه، قد از جدوگاه و قد از کپل تفاوت معنی­داری وجود نداشت.
نتیجه­ گیری: استفاده از اسید چرب اشباع به همراه لیزوفسفولیپید هیچ­گونه تأثیر معنی­داری روی عملکرد رشدی گوساله­های شیرخوار هلشتاین تا سن 85 روزگی نداشت. در کل نتایج آزمایش حاضر نشان داد که استفاده همزمان روزانه 2 گرم لیزوفسفولیپید و 3 درصد اسیدچرب اشباع هیچ­گونه تأثیر معنی­داری روی عملکرد گوساله­های شیرخوار هلشتاین ندارد.


کلیدواژه‌های فارسی مقاله تیمار، خوراک، وزن بدن، ماده خشک، عملکرد

عنوان انگلیسی Investigating the effects of lysophospholipid and carnitine in rations containing saturated fatty acids on the performance and health status of nursing Holstein calves
چکیده انگلیسی مقاله
Extended Abstract
Introduction and Objectives: Achieving proper growth and health during the pre-weaning period is the main goal in raising calves. While high mortality can reduce the profit-loss ratio. The health and growth of the calf as well as its functional characteristics and economic life in the future are affected by milk feeding in the pre-weaning period. Due to the high price of milk and milk substitutes, the commercial calf management program focuses on limiting the consumption of milk and milk substitutes. Calves are encouraged to consume more pellets and wean earlier, which reduces the potential for diarrhea and other illnesses. Any strategy that reduces the consumption of liquid feed and increases the consumption of starter will reduce each of these cases. How to feed calves before and after weaning is one of the most important stages of livestock breeding to have a regular and forward-looking program. Early feeding or intensive feeding programs, where more milk or milk substitutes are used, probably have the potential to improve growth rates and reduce age at first calving. Consumption of calf starter improves rumen development and causes weight gain in the days before weaning and also decreases weight loss in the days after weaning. In general, management of replacement heifers focuses on factors that increase physiological processes and subsequently maturity and production potential. Considering the role and importance of lysophospholipid in fat metabolism and limited studies regarding the mutual effects of these two additives, the purpose of this experiment is to investigate the possibility of increasing the digestibility of fats in the intestines of Holstein calves using the addition of lysophospholipid.
Materials and Methods: The present study was conducted with 48 calves with an average birth weight of 39.9 ± 4 kg and an average age of 3 ± 1 days in a completely randomized design with 4 treatments and 12 replications for 85 days. Experimental treatments include 1) control treatment, 2) control treatment with 3% fat rich in saturated fatty acids, 3) control treatment with two grams of lysophospholipid daily and 4) control treatment with 2 grams of lysophospholipid + 3% fat rich in saturated fatty acids. Saturated fatty acids. Lysophospholipid was added in milk from 6 to 40 days and in starter from 41 to 85 days. Calves had free access to feed and water throughout the experiment. The starter was mixed with 7% dry alfalfa before milking and mixed with 10% dry alfalfa after milking and offered to the calf. Feed consumption was measured for each calf once every 10 days. Calves were weighed at the beginning of the experiment and once every 10 days until the end of the project using a digital scale. The measurement of all parameters in the whole design was done at 14:00. Skeletal growth parameters including breast circumference, hip width, hip height, withers height, calf body length were measured at the moment of entering the project and once every 10 days. In order to measure the apparent digestibility of feed nutrients by the method of collecting all feces (9,10) in the last week before weaning and one week before the end of the project by connecting a special bag for collecting feces to the male calf, the amount of feces Excretion corresponding to 24 hours (for 3 days of feces collection) was measured for each animal. Statistical analysis of data using mixed models and considering the effect of treatment as a fixed effect and initial weight as an auxiliary variable was done)
Results: The results showed that there was no significant difference between the experimental treatments in terms of starter consumption, mean daily weight gain, feed efficiency, solids consumption and dry matter consumption. The experimental treatments had a significant difference in terms of body weight on day 85, so that between the treatment containing 3% saturated fat with the highest weight (109.2) and the treatment containing 2 grams of lysophospholipid with the lowest weight (105.3) in terms of There was a statistically significant difference. Differences between the experimental treatments in terms of digestibility of dry matter, organic matter, crude protein, crude fat, and insoluble fibers in neutral detergent, as well as biometric scores including wrist circumference, hip width, body length, chest circumference, height from the joint and height from the hip. There was no meaning.
Conclusion: In general, it can be concluded that the use of saturated fatty acid along with lysophospholipid had no significant effect on the growth performance of Holstein calves until the age of 85 days. The different results in different tests can be related to the amount, age of the calf and spatial and temporal conditions, which can be attributed to the type of saturated fatty acid and phospholipid, as well as the simultaneous use of fatty acid with lysophospholipid and the amounts used in the experiment. Presently communicated. Therefore, it is recommended to consider different amounts and origin of these materials. Overall, the results of the present experiment showed that the simultaneous daily use of 2 grams of lysophospholipid and 3 grams of saturated fatty acids has no significant effect on the performance of Holstein calves.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله treatment, feed. Body weight, dry matter, performance

نویسندگان مقاله موحد پورمیرزا | Movahed poormirza
university of mohagheg ardaili
دانشگاه محقق اردبیلی

فرزاد میرزایی آقچه قشلاقی | farzad Mirzaei Aghjehgheshlagh
university of mohagheg ardaili
دانشگاه محقق اردبیلی

علی اسدی الموتی | Ali Asadi Alamouti
abureyhan tehran university
دانشگاه ابوریحان تهران

بهمن نویدشاد | bahman navidshad
university of mohagheg ardaili
دانشگاه محقق اردبیلی


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1884-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات