این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر اسید کلروژنیک بر وضعیت آنتی‌اکسیدانی، ایمنی، سیتوکین‌های التهابی، برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی، تلفات و عملکرد در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
 چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: در شرایط امروزه پرورش صنعتی طیور و به­ویژه جوجه­های گوشتی، استرس یک مشکل حیاتی است که بر عملکرد طیور تأثیر می­گذارد و ضررهای اقتصادی قابل توجهی را به همراه دارد. عوامل استرس­زا از انواع محیطی، تغذیه­ای و داخلی اغلب باعث کاهش عملکرد تولیدی و تولیدمثلی و به خطر افتادن سلامت می شوند. استرس­ها اغلب منجر به استرس اکسیداتیو می­شوند و از طریق القاء پرکسیداسیون لیپیدها، کاهش توان ظرفیت آنتی­اکسیدانی، التهاب و ... در نهایت منجر به کاهش عمکلرد و افزایش تلفات در جوجه­های گوشتی می­شود. بنابراین پیشنهاد نموده­اند که احتمالاً تجویز آنتی­اکسیدان­ها در طول استرس در کاهش مشکلات ناشی از استرس عوامل استرس­زا در جهت حفظ سلامت و عملکرد تولید گله در مزارع مرغ گوشتی موثر است. اسید کلروژنیک به­عنوان یکی از بیشترین ترکیبات اسید فنولیکی موجود در طبیعت، یک استر از کافئیک اسید با اسید کوئینیک است که به طور طبیعی در انواع گونه های مختلف گیاهی یافت می شود و دارای عملکردهای بیولوژیکی متعددی مانند آنتی اکسیدان، ضد میکروبی، ضد ویروسی، فعالیت های ضد التهابی، ضد دیابتی و ضد سرطانی. ساختار فنلی ویژه اسید کلروژنیک را با فعالیت‌های خوب مهار رادیکال‌های آزاد اعطا می‌کند و می‌تواند به طور مفیدی رادیکال‌های آزاد مختلف را از بین ببرد و به طور موثر پراکسیداسیون لیپیدی سلولی را مهار کند و به طور مفیدی ثبات غشای سلولی را تنظیم کند. شواهد تجربی و بالینی اثرات آنتی اکسیدانی اسید کلروژنیک را در داخل بدن و همچنین در شرایط آزمایشگاهی از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی مستقیم و یا تنظیم آن بر روی مسیرهای انتقال سیگنال درگیر در دفاع آنتی­اکسیدانی سلول تایید کرده است. ویژگی آنتی­اکسیدانی اسیدکلروژنیک امکان استفاده از آن را به عنوان یک آنتی­اکسیدان امیدوارکننده و سبز در خوراک دام فراهم می کند. نشان داده شده است که مکمل­های غذایی با اسید کلروژنیک می­تواند عملکرد رشد و ظرفیت آنتی­اکسیدانی مخاط روده را با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی، جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدی و فعال کردن مسیرهای سیگنالینگ آنتی­اکسیدانی بهبود بخشد. در جوجه‌های گوشتی، مکمل‌های اسید کلروژنیک برای افزایش عملکرد رشد، کاهش پاسخ التهابی، جلوگیری از آسیب روده، بهبود عملکرد سد مخاطی روده، و بهبود آسیب اکسیداتیو گزارش شده است. با این حال، اطلاعات کمی در مورد عملکرد آنتی اکسیدانی اسید کلروژنیک در جوجه­های گوشتی وجود داشت. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کلروژنیک­اسید بر عملکرد رشد، وضعیت آنتی اکسیدانی و ایمنی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی جوجه‌های گوشتی طراحی شد.
مواد و روش­ها: تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی یک روزه جنس نر ( 2/1± 45 گرم) از سویه تجاری راس ( 308) در 4 تیمار آزمایشی (5 تکرار و 15 جوجه در هر واحد آزمایشی) توزیع شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-گروه شاهد (تغذیه شده با جیره پایه)، 2-گروه  CGA500(تغذیه شده با جیره پایه+ 500 میلی­گرم در کیلوگرم اسید کلروژنیک)، 3- گروه  CGA-1000(تغذیه شده با جیره پایه+ 1000میلی­گرم در کیلوگرم اسید کلروژنیک)، و 4- گروه  CGA-1500(تغذیه شده با جیره پایه+ 1500میلی­گرم در کیلوگرم اسید کلروژنیک)، بود. اسیدکلروژنیک استفاده شده در این تحقیق تولید شرکت شانگهای چین با خلوص 12/98 درصد بود که به صورت پودر به خوراک آردی اضافه شد. برنامه نوری، دمایی، تهویه، رطوبت و بهداشتی  برای تمام تیمارهای آزمایشی یکسان و مطابق پیشنهادات سویه راس308 برای دوره­های زمانی مختلف تنظیم شد. مقدار خوراک مصرفی و وزن بدن پرندگان هر واحد آزمایشی در سن42 روزگی اندازه­گیری و شاخص­های عملکرد (خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل) برای سن یک تا ٤٢ روزگی محاسبه گردید. در 42 روزگی، از هر قفس دو جوجه به طور تصادفی انتخاب و از سیاهرگ بال توسط سرنگ­های مخصوص خون­گیری و یک نمونه 2 میلی­لیتر برای تهیه سرم جهت اندازه­گیری شاخص­های بیوشیمیایی خون استفاده شد. نمونه­های بافت کبد بلافاصله در آب مقطر شستشو و بعد از خشک­کردن توسط پارچه تیترون تمیز، بلافاصله در پلاستیک­های فریزر روشن گذاشته و در دمای 20- درجه سانتیگراد منجمد شد. اندازه­گیری فراسنجه­های آنتی­اکسیدانی سرم شامل آنزیم­های گلوتاتیون پراکسیداز  و سوپراکسیددیسموتاز ، نیز با استفاده از کیت­های برند نوند سلامت صورت پذیرفت. برای تعیین میزان غلظت مالون­دی­آلدئید سرم، میزان جذب نوری در نمونه­ها با روش رنگ­سنجی و با استفاده از دستگاه تعیین گردید. میزان هر کدام از سیتوکین­های interleukin-6 (IL-6)، interleukin-1β (IL-1β) و TNF-α: tumor necrosis factor- α در بافت کبد به وسیله کیت­های تجاری شرکت کریستال دی شانگهای چین و از روش الیزای ساندویچی کمی اندازه­گیری شد. اندازه­گیری آنزیم­های سرم شامل آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز  با استفاده از کیت­های برند Padco انجام شد سطح سرمی ایمونوگلوبولین‌های G  وM   با استفاده از کیت‌های شرکت (DIASORIN S.P.A. Italia) مورد سنجش قرار گرفت.  میزان سرمی پارامترهای لیپیدی تری­گلیسیرید، کلسترول، LDL و HDL با استفاده از کیت تشخیص کمی شرکت پارس آزمون انجام گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از رویه GLM نرم افزار SAS نسخه 1/9 ( SAS.2003) در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. داده­های مربوط به تلفات، قبل از تجزیه و تحلیل، با استفاده از تبدیل جذری
X+1 ، تبدیل شدند. برای مقایسه میانگین ها هم از آزمون چند دامنه­ای دانکن در سطح معنی­داری 5 درصد استفاده شد. همچنین از روش مقایسات مستقل (Orthogonal) برای تعیین اثرات خطی و درجه دوم اثرات سطوح مختلف CGA استفاده شد.
یافته­ها: تجویز اسیدکلروژنیک سبب افزایش معنی­دار افزایش خوراک مصرفی و  وزن حاصله و کاهش معنی­دار ضریب تبدیل خوراک و تلفات کل شد (05/0P<). بهترین عملکرد در مقایسه با سایر تیمارها، مربوط به تیمار 1000 میلی­گرم در کیلوگرم اسید کلروژنیک بود. علاوه بر این، مکمل­سازی اسید کلروژنیک در سطح 500 و 1000میلی­گرم، به طور معنی­داری سبب بهبود توان آنتی­اکسیدانی (افزایش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش مالون دی­آلدئید) سرم و کبد شد (05/0P<). همچنین تجویز اسید کلروژنیک به میزان 500 و 1000میلی­گرم، به طور معنی­داری سطح کبدی سیتوکین­های التهابی IL-1β، IL-6 و TNF-α را کاهش داد (05/0P<). کاهش سطح سرمی آنزیم­های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز،تری­گلیسرید، کلسترول، LDL  و افزایش HDL و ایمونوگلوبولین­های G و M نیز به در تیمارهای CGA-1000 و CGA-1500 مشاهده شد (05/0P<).
نتیجه­گیری کلی: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد استفاده از اسیدکلروژنیک سبب بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی شد. بهترین عملکرد در مقایسه با سایر تیمارها، مربوط به تیمار 1000 میلی­گرم در کیلوگرم اسید کلروژنیک بود. علاوه بر این، مکمل­سازی اسید کلروژنیک سبب بهبود توان آنتی­اکسیدانی سرم و کبد و تنظیم سطح کبدی سیتوکین­های پیش التهابی شده و با بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی کبد سبب کاهش سطح سرمی آنزیم­های غیرعملکردی سرم گردید. همچنین اسیدکلروژنیک با افزایش ترشح ایمونوگلوبولین­های سرم سبب بهبود توان ایمنی جوجه­های گوشتی شد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدکلروژنیک، ایمنی، آنتی‌اکسیدان، التهاب، عملکرد، جوجه‌های گوشتی.

عنوان انگلیسی The effect of chlorogenic acid on antioxidant status, immune, inflammatory cytokines, some biochemical parameters, mortality and performance in broilers
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction:
Modern broilers have been intensively selected for improved feed efficiency coupled with high growth rates has led to significant welfare problems in commercial broiler chickens and renders them particularly susceptible to various types of stress which would induce oxidative stress. A variety of oxidative stress models have been established and applied to better understanding and revealing the underlying mechanisms involved in oxidative damage on domestic animals and the action models of cellular antioxidant defense, as well as to evaluate the effectiveness of different antioxidants. These models can be generally divided into environment-induced oxidative stress (e. g., cold stress), nutritional oxidative distress (e. g., oxidized fats and oils, and mycotoxin-contaminated feed;), and chemical-inducing oxidative stress (e. g., hydrogen peroxide, and dexamethasone.
Chlorogenic acid (CGA), also known as 5-O-caffeoylquinic acid, is an ester of caffeic acid with quinic acid, which is naturally found in a variety of different plant species and possesses multiple biological functions, such as antioxidant, antimicrobial, antiviral, anti-inflammatory, antidiabetic, and anticancer activities. The special phenolic structure endows CGA with good free radical scavenging activities, and it could beneficially scavenge different free radicals and effectively inhibit cellular lipid peroxidation and beneficially regulate cellular membrane stability. The experimental and clinical evidence has confirmed CGA in vivo and in vitro antioxidant effects through its direct antioxidant activity and/or regulation on signal transduction pathways involved in cellular antioxidant defense. The antioxidant characteristic of CGA enables its usage as a promising and green antioxidant in animal feed. It has been shown that dietary supplementation with CGA could improve growth performance and intestinal mucosal antioxidant capacity in piglets by elevating antioxidant enzyme activities, preventing lipid peroxidation, and activating antioxidant signaling pathways. In broilers, dietary CGA supplementation has been reported to enhance growth performance, alleviate inflammatory response, prevent gut damage, improve intestinal mucosal barrier function, and ameliorate oxidative injury in broilers challenged with coccidiac or Clostridium perfringens. However, little was known about the antioxidant function of CGA in broilers. Therefore, the current research was designed with the aim of evaluating the chlorogenic acid on the growth performance, antioxidant and immune status, and some biochemical parameters of broiler chickens.
Materials and methods: A total 300 one-day-old chickens (Ross, 308) were done in the form of a completely randomized design with 4 treatments and 5 replications (15 chickens in each replication). Experimental treatments include: 1- control group (fed with basic diet), 2- group CGA-500 (fed with basic diet + 500 mg/kg chlorogenic acid), 3- group CGA-1000 (fed with diet base + 1000 mg/kg of chlorogenic acid), and 4- group CGA-1500 (fed with base diet + 1500 mg/kg of chlorogenic acid). Growth performance parameters including feed intake, weight gain and feed conversion ratio were calculated for the total period. On the last day of the experiment (42 d), two birds were randomly selected from each cage and after bleeding from the wing vein, killed and liver sampled. The mortalities were collected as soon as they were observed and after weighing to correct the feed conversion ratio. The concentration of triglyceride, cholesterol, LDL, and HDL, as well as serum antioxidant parameters including the level of malondialdehyde and the activity of antioxidant enzymes including glutathione peroxidase, and superoxide dismutase. Also, the hepatic pro-Inflammatory cytokines including tumor necrosis factor-α (TNF-α), interleukin-6 (IL-6), and interleukin-1β (IL-1β) were determined. In addition, serum parameters including alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), and Immunoglobulin G (IgG), and Immunoglobulin M (IgM), were also measured.
Results and discussion: The results showed that inclusion of chlorogenic acid caused a significant increase in feed intake and weight gain and a significant decrease in feed conversion ratio and total mortality (P<0.05). The best performance compared to other treatments was related to the treatment of 1000 mg/kg of chlorogenic acid. In addition, chlorogenic acid supplementation at the level of 500 and 1000 mg significantly improved the antioxidant capacity (increased activity of glutathione peroxidase enzyme and decreased malondialdehyde) of serum and liver (P<0.05). Also, administration of 500 and 1000 mg of chlorogenic acid significantly reduced serum levels of inflammatory cytokines IL-1β, IL-6 and TNF-α (P<0.05). A decrease in serum levels of aspartate aminotransferase, alanine aminotransferase, triglyceride, cholesterol, LDL, and an increase in HDL and immunoglobulins G and M were also observed in CGA-1000 and CGA-1500 treatments (P<0.05). In general, the results of this research showed that the use of 1000 mg/kg of chlorogenic acid in the diet of chickens may improve growth performance and improve antioxidant and inflammatory indices.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله antioxidant, chlorogenic acid, inflammation, immune, performance, broilers.

نویسندگان مقاله مختار فتحی | mokhtar fathi
Payam Noor university
دانشگاه پیام نور

پرستو مردانی | parastoo mardani
Payam Noor university
دانشگاه پیام نور


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-350-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات