این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه تاثیر پروبیوتیک و پری‌بیوتیک بر عملکرد خصوصیت لاشه، رنگ سنجی گوشت و جمعیت میکروبی روده مدفوع خرگوش در حال رشد
چکیده فارسی مقاله
  
  
مقدمه: خرگوش اهلی(Oryctolagus cuniculus) ، حیوانی از شاخه طنابداران، رده پستانداران، راسته خرگوش شکلان و خانواده خرگوش‌ها است. خاستگاه ابتدایی آن غرب اروپا و شمال غرب آفریقا می‌باشد. در حال حاضر از نژادهای مختلف آن به منظورهای گوناگون ازجمله تولید پشم، پوست، گوشت، انجام تحقیقات بیولوژیکی و بعنوان حیوان خانگی استفاده می‌شود. خرگوش پستانداری است گیاهخوار، از خانواده خرگوشیان و دارای اندامی شبیه به گربه و گوش‌های دراز و لب های شکافدار می‌باشد. پروبیوتیک‌ها یکی از روش‌هایی هستند که پتانسیل کاهش احتمال عفونت در حیوانات را دارند. پروبیوتیک‌های زیادی در جیره حیوانات مانند لاکتوباسیلوس، پروتکسین (پروبیوتیک چند سویه) و ساکارومایسس سرویزیه استفاده می‌شود. نشان داده شده است که پروبیوتیک‌ها ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن را بهبود می‌بخشند، مرگ و میر را کاهش می‌دهند، عفونت بیماری را کاهش می‌دهند (و سیستم ایمنی را تحریک می‌کنند. استفاده از آنتی­بیوتیک­ها، دیگر جایی در صنعت دامپروری ندارد باید به استفاده از آن دسته مواد افزودنی که باب میل مصرف کنندگان بوده و همچنین جایگزین مناسبی برای آنتی­بیوتیک­های محرک رشد باشد، توجه نمود. که می­توان به اسیدهای آلی، پروبیوتیک­ها، پری‌بیوتیک­ها، عصاره­های گیاهی و همچنین ترکیبات جدیدی به نام سین­بیوتیک3 اشاره کرد. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر، بررسی مقایسه ای اثرات پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها بر عملکرد ویژگی‌های لاشه، اندازه گیری رنگ گوشت و جمعیت میکروبی روده مدفوع خرگوش در حال رشد بود.
 مواد و روشها: در مجموع 32 خرگوش از شیر گرفته شده (56 روزه؛ وزن بدن 50 ± 450 گرم) برای بررسی تاثیر پروبیوتیک، پری­بیوتیک و سین‌بیوتیک بر عملکرد خصوصیت لاشه، رنگ سنجی گوشت، ریخت­شناسی روده و جمعیت میکروبی روده مدفوع خرگوش در حال رشد خرگوش‌ها انتخاب شدند. خرگوش‌ها به طور تصادفی به 4 تیمار 8 تکرار بصورت انفرادی انجام شد. جیره غذایی شــامل: 1- جیره پایه (شاهد). 2- جیره پایه با ســطح تجاری پروبیوتیک (02/0) درصد، 3- جیره پایه با ســطح تجاری پری‌بیوتیک (2/0) درصد و 4- جیره پایه پروبیوتیک (02/0 درصد) وپری­بیوتیک (2/0 درصد). در قالب طرح کاملا تصادفی قرار گرفت. 4 خرگوش در هر تیمار برای ویژگی‌های لاشه در پایان دوره آزمایشی کشتار شدند. آزمون رنگ سنجی نمونه‌های گوشت خام خرگوش توسط دستگاه Tintometer مــدل CAM-System 500 USER MANUAL ساخت شرکت Tintometer GmbH آلمان، در روز اول وسوم وبعداز یک ماهه نگهداری در یخچال انجام شد. شاخص‌های رنگی شاملL* (روشنایی)، a* (قرمزی) و b*(زردی) تعیین شدند. در پایان آزمایش تغذیه برای ارزیابی خصوصیات لاشه (صفات کمی) 4 تا خرگوش از هر تیمار کشتار شد. پوست،، سر، ران­ها، دست­ها، کل لاشه، دستگاه گوارش، کبد، قلب، طحال و کلیه وزن گیری شد. به منظور کشت میکروبی در اخر دوره ازهر تیمار 4 خرگوش کشتار شدن ومحتوای روده کاملا خارج شد نمونه گیری یک گرم از مدفوع به منظور کشت میکروبی انجام گرفت.
یافته‌ها: نتایج‌ افزودن مکمل‌های محرک رشد تأثیر معنی‌داری بر ویژگی‌های لاشه اندازه‌گیری شده به جز وزن کلیه، دستگاه گوارش وقلب خرگوش‌های آزمایشی نداشت. در این مطالعه مشاهده شد که سین­بیوتیک­ها به طور غیر معنی داری باعث افزایش میزان باکتری­های هوازی شده است. نیز در این مطالعه مشاهده شد که سین­بیوتیک­ها به طور معنی داری باعث کاهش جمعیت کلی فرم‌ها شد. نیز در این مطالعه مشاهده شد که سین­بیوتیک­ها به طور معنی داری باعث افزایش میزان باکتری­های اسید لاکتیکی شده است. شاخص های رنگی شاملL* (روشنایی)، a* (قرمزی) و b*(زردی). در روز اول تفاوت معنی داری نداشت. در طی نگهداری نمونه ها در یخچال فاکتور L*، a*و b*به طور معنی داری کاهش یافته.
نتیجه‌گیری: نشان می‌دهد که مکمل‌های پروبیوتیک، پری‌بیوتیک و سین‌بیوتیک می‌توانند به عنوان محرک رشد طبیعی در رژیم غذایی خرگوش‌های بدون آنتی‌بیوتیک جایگزین شوند.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک، پری‌بیوتیک، بازده لاشه، رنک سنجی گوشت و جمعیت میکروبی

عنوان انگلیسی Comparative study of effects of probiotics and prebiotics on the performance of carcass characteristics, meat color measurement, and the intestinal microbial population of growing rabbit feces
چکیده انگلیسی مقاله
  Introduction:The domestic rabbit (Oryctolagus cuniculus) is an animal from the branch of rope-dwellers, the class of mammals, the order of the hares, and the family of rabbits. Its original origin is Western Europe and Northwest Africa. Currently, its different breeds are used for various purposes, including wool, skin, meat, biological research and as pets. A rabbit is a herbivorous mammal, from the rabbit family, and has a cat-like body, long ears, and cleft lips. Probiotics are one of the approaches that have a potential to reduce chances of infection in poultry. There many probiotics used in poultry diets such as, lactobacillus, protexin® (multi-strain probiotic), and Saccharomyces cerevisiae. The probiotics have been shown to improve feed conversion ratio and improve weight gain, reduce mortality, reduce disease infection (and stimulate the immune system. Since the use of antibiotics, according to the explanations given, has no place in the animal husbandry industry, it is necessary to use those additives that are desired by consumers and are also a suitable substitute for growth-promoting antibiotics. , noticed. which can be mentioned organic acids, probiotics, prebiotics, plant extracts and also new compounds called synbiotics. Therefore, the objectives of the present study were to investigate comparative study of effects of probiotics and prebiotics on the performance of carcass characteristics, meat color measurement, and the intestinal microbial population of growing rabbit feces    Materials and methods: A total of 32 rabbits were weaned (56 days; body weight 450 ± 50 grams) to investigate the effect of probiotics and prebiotics on the performance of carcass characteristics, meat color measurement, intestinal morphology, and intestinal microbial population of growing rabbits were chosen. Rabbits were randomly assigned to four treatments with 8 replicates individually. Food ration including 1-Basic ration (control). A 2-Basic diet with a commercial level of probiotic )0.02%. ( 3-Basic diet with a commercial level of prebiotic )0.2%(, and 4- Basic diet of probiotic (0.02%) and prebiotic (0.2%). It was placed in the form of a completely random design. 4 rabbits per treatment were killed for carcass characteristics at the end of the feeding trial. The color measurement test of raw rabbit meat samples was performed by Tintometer CAM-System 500 USER MANUAL manufactured by Tintometer GmbH, Germany, on the first and third day after one month of storage in the refrigerator. Color indices including L* (brightness), a* (redness) and b* (yellowness) were determined. At the end of the feeding experiment, 4 rabbits from each treatment were killed to evaluate the carcass characteristics (quantitative characteristics). Skin, head, thighs, hands, whole carcass, digestive system, liver, heart, spleen and kidney were weighed. For the purpose of microbial culture, at the end of the period, 4 rabbits from each treatment were killed and the contents of the intestines were completely removed, and one gram of feces was sampled for the purpose of microbial culture. The samples were inserted into the tubes and 9 times the weight of the samples were added to them with a sterile diluent solution.  Results:The addition of growth-promoting additives had no significant effect on the measured carcass characteristics except the weight of the kidney, digestive system, and heart of experimental rabbits. In this study, it was observed that synbiotics insignificantly increased the amount of aerobic bacteria. Also observed in this study that synbiotics significantly reduced the total population of the forms. In addtion to this study, synbiotics significantly increased the amount of lactic acid bacteria. Color indices include L* (lightness), a* (redness), and b* (yellowness). Factor L* (brightness), a* (redness), and b* (yellowness). There was no significant difference on the first day. During the storage of the samples in the refrigerator, the factors L*, a*, and b* decreased significantly. 
  
  
  Conclusion:
The results show that probiotic, prebiotic, and symbiotic supplements can be substituted as natural growth stimulants in rabbits' diets without antibiotics.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Probiotic, Prebiotic, Carcass yield, Meat Colorimetric, Microbial population

نویسندگان مقاله خلف الرجب | Khalaf Alrajab
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

تقی قورچی | Taghi Ghoorchi
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالحکیم توغدری | Abdolhakim Toghdory
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امید عشایری زاده | Omid Ashayerizade
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resoureces
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرزانه گنجی | Farzaneh Ganji
Golestan University
دانشگاه گلستان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1910-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات