این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۶۶۱-۶۶۲

عنوان فارسی بررسی فعالیت کاتالاز در موش های تیمار شده با نانوذرات نقره متعاقب دریافت عصاره الکلی اسپند (Peganum Harmala L.)
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: یکی از مهمترین خواص ترکیبات نقره ویژگی ضد عفونی کنندگی آن است و به همین علت به‌طور گسترده‌ در ابعاد نانو تولید و استفاده می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیرات آنتی‌اکسیدانی عصاره الکلی اسپند بر روی موش‌های تیمار شده با نانوذرات نقره است. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی بر روی موش‌های نر بالغ نژاد Albino با وزن 25-30 گرم انجام شد. در این مطالعه، حیوانات به 4 گروه زیر تقسیم شدند. گروه کنترل دریافت کننده آب مقطر، گروه دریافت کننده نانوذرات نقره ppm500، گروه دریافت کننده عصاره الکلی اسپند خوراکی به میزان mg/Kg/day20 به‌مدت 30 روز و تزریق شده با آب مقطر و گروه دریافت کننده نانوذرات و خورنده عصاره اسپند با دوزهای فوق. تمامی تزریقات در 3 روز متوالی در ابتدای آزمایش به‌صورت داخل صفاقی انجام شد. پس از دوره تیمار، از قلب خون‌گیری به‌عمل آمد. سپس، میزان فعالیت آنزیم‌ آنتی‌اکسیدان کاتالاز سرم تعیین شد.نتایج: در گروه تیمار شده با نانوذرات نقره کاهش معنی‌دار در میزان فعالیت آنزیم‌های کاتالاز صورت گرفت (001/0>P). به‌‌علاوه، در گروه دریافت‌کننده عصاره الکلی اسپند در مقایسه با گروه تیمار شده توسط نانوذرات نقره افزایش معنی‌داری در میزان فعالیت آنزیم ‌کاتالاز سرم دیده ‌شد (001/0>P).نتیجه‌گیری: عصاره الکلی اسپند با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود می‌تواند باعث کاهش اثرات مضر حاصل از نانو ذرات نقره شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپند، نانوذرات نقره، کاتالاز و آنتی اکسیدان

عنوان انگلیسی Study on catalase activity in mice treated with nanosilver particles as a trace element consequent received alcoholic extract of Peganum harmala l
چکیده انگلیسی مقاله Background: An antiseptic property is one of the important properties of silver compounds. For this reason, it is widely produced and used in nano dimensions. The aim of this study was to investigate the antioxidant effects of ethanolic extract of Peganum harmala L. on male mice treated with nanosilver particles. Materials and Methods: This study was performed on male mice weighing 25-30g. This study included 4 groups: a control group treated with distilled water, a group received 500ppm nanosilver particles and a group received distilled water and fed 20mg/kg/day alcoholic extract of Peganum harmala in 30 days. The last group was fed with an alcoholic extract of Peganum harmala orally and received nanosilver particles with the same dose. interperitoneal injections of nanosilver and distilled water were performed on 3 consecutive days at the beginning of the experiment. After the treatment period, blood sample was collected from the heart. The activity of catalase was determined. Results: Catalase activity decreased significantly in the nanosilver-treated group (P< 0.001), but increased in the group received the alcoholic extract of Peganum harmala in comparison with the nanosilver-treated group (P< 0.001). Conclusion: Antioxidant property of the alcoholic extract of Peganum harmala can be reduced the harmful effects of nanosilver particles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nanosilver, Peganum harmala,Catalase and antioxidant

نویسندگان مقاله سمیرا کرم سیچانی | samira karam sichani
department of biochemistry, faculty of basis sciences, islamic azad university, fars science and research branch, fars, i. r. iran.
گروه بیوشیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات فارس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

نوشین نقش | noshin naghsh


نعمت الله رزمی | nematollah razmi



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-953&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات