این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
حیات
، جلد ۲۱، شماره ۳، صفحات ۱۵-۲۸
عنوان فارسی
تأثیر آموزش تغذیه براساس راهنمای «بشقاب من» بر شاخصهای تنسنجی و نشانگرهای خونی، در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: تبعیت از تغذیه و اصول رژیم درمانی صحیح یکی از مهمترین موارد مراقبتها در دیابت است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی تأثیر آموزش تغذیه براساس راهنمای بشقاب من بر شاخصهای تنسنجی و نشانگرهای خونی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام پذیرفته است. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی که در سال 1393 انجام یافته است، 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. دادههای مربوط به اندازههای تنسنجی، نشانگرهای خونی، انرژی دریافتی و فعالیت فیزیکی قبل و 3 ماه پس از آموزش فردی و چهره به چهره براساس راهنمای بشقاب من در گروه آزمون و آموزشهای معمول در گروه شاهد جمعآوری گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آزمونهای آماری تیزوجی، تیمستقل، آنالیز کواریانس، و معادل غیرپارامتریک استفاده شد. یافتهها: در ابتدای مطالعه دو گروه از نظر شاخصهای تنسنجی، هموگلوبین گلیکوزیله، قندخون و فعالیت فیزیکی همگن بودند، در مرحله بعد از مداخله گروه آموزش تغذیه براساس راهنمای بشقاب من از نظر فعالیت فیزیکی بیشتر و در بقیه موارد یاد شده بالا کمتر از گروه شاهد بود (05/0p<). اما اختلاف معناداری بین دو گروه در فشارخون (سیستولی و دیاستولی) و انرژی دریافتی دیده نشد. نتیجهگیری: آموزش تغذیه براساس راهنمای بشقاب من در مدت 3 ماه باعث کاهش شاخصهای تنسنجی و نشانگرهای خونی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of nutrition education based on
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aim: Adherence to the principles of appropriate nutrition and diet therapy is one of the most important aspects of diabetes management. The present study aimed to assess the effect of nutrition education based on "MyPlate" Food Guidance on the anthropometric indices and blood profiles in people with type 2 diabetes. Methods & Materials: In this randomized clinical trial study conducted in 2014, 44 people with type 2 diabetes were randomly allocated either into the control group or the intervention group. Anthropometric measurements, blood profiles, energy intake and physical activity data were collected before and three months after the 2 hours face-to-face “MyPlate” nutrition education session for the intervention group or the usual educational sessions for the control group. Paired t-test, independent sample t-test, ANCOVA, and nonparametric tests were utilized to analyze the data. Results: At the beginning of the study, the two groups were similar in terms of the anthropometric indices, glycosylated hemoglobin, blood sugar and physical activity. After intervention, except for physical activity which was higher in the nutrition education group based on "MyPlate" Food Guidance, the other above cases were lower than the control group (P< 0.05), but no significant differences were seen in the changes of blood pressure (systolic and diastolic) and energy intake between two groups of education and control. Conclusion: Nutrition education based on "MyPlate" Food Guidance for three months decreases the anthropometric indices and blood profiles in people with type 2 diabetes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutrition education,
نویسندگان مقاله
شیما شاهمرادی | shima shahmoradi
مهرنوش ذاکرکیش | mehrnoosh zakerkish
سیدمحمود لطیفی | seyed mahmood latifi
نفیسه شکری | nafiseh shokri
مهدی زارعی | mehdi zarei
مجید محمدشاهی | majid mohammadshahi
نشانی اینترنتی
http://hayat.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-24&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مراقبتهای پرستاری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات