این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۶۶۵-۶۶۶

عنوان فارسی بررسی مقایسه ای عناصر آهن، روی، منگنز و مس در شوید و شنبلیله
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: نقش عناصر کمیاب در فرآیندهای مختلف بیوشیمیایی بدن، حیاتی و غیر قابل انکار است. استفاده از دو گیاه شوید و شنبلیله در رژیم غذایی و هم چنین در مکمل های دارویی غذایی می تواند به حفظ سلامت و تندرستی افراد کمک بنماید. این تحقیق به منظور بررسی مقایسه ای عناصر کمیاب آهن، روی، منگنز و مس در دو گیاه دارویی فوق انجام پذیرفته است.مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا مقدار ثابتی از دو گیاه دارویی شوید و شنبلیله به صورت تازه تهیه شد و پس از تولید خاکستر مرطوب آنها، اقدام به اندازه گیری عناصر کمیاب آهن، روی، منگنز و مس گردید. کلیه اندازه‌گیری‌ها توسط دستگاه جذب اتمی در مقابل محلول های استاندارد چهار عنصر مذکور انجام گردید. نتایج: نتایج حاصل از اندازه گیری عصاره این دو گیاه برای چهار عنصر فوق به صورت ذیل به دست آمد: شوید [آهن (49/9)، مس (173/0)، منگنز (131/1) و روی (311/1)] و شنبلیله [آهن (24/2)، مس (255/0)، منگنز (959/0) و روی (514/1) میلی گرم در100 گرم گیاه تازه].نتیجه گیری: در مقایسه دو گیاه دارویی مذکور عناصر گیاه شنبلیله به استثناء عنصر منگنز بیشتر از گیاه شوید بود و عنصر مس کمترین مقدار را به خود اختصاص داده بود. با توجه به مقادیر این عناصر، گیاهان شوید و شنبلیله از نظر شیمیایی و استفاده دارویی و درمانی اهمیت بالایی داشته و مصرف غذایی آنها برای حفظ سلامتی و تندرستی توصیه می گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوید، شنبلیله، آهن، روی، مس، منگنز و دستگاه جذب اتمی

عنوان انگلیسی A comparative study of Iron, Zinc, Manganese, and Copper in Anethum graveolens L. and Trigonella foenum-graecum L. herbs
چکیده انگلیسی مقاله Background: The role of trace elements in various biochemical processes inside the human body is vital and undeniable. New studies strictly emphasize the effect of life style and nutritional habits on the body health and improvement of public hygiene. This study aimed to compare the levels of Iron, Zinc, Manganese, and Copper in both herbs of Anethum graveolens L. and Trigonella foenum-graecum L. in daily diet. Materials and Methods: In this laboratory study, at first, the two fresh herbs of Anethum graveolens L. and Trigonella foenum-graecum L. were prepared and after the production of their wet ash, trace elements of Iron, Zinc, Manganese, and Copper were measured in both herbs. All of the measurements were performed using the atomic absorption spectroscopy against standard solutions of the four-mentioned elements. Results: Results from the measurements of the mentioned elements in the two herbs were according to the following: for Anethum graveolens L. [Iron (9.49), Copper (0.173), Manganese (1.31), and Zinc (1.311)] and for Trigonella foenum-graecum L. [Iron (2.24), Copper (0.255), Manganese (0.959), and Zinc (1.514)]. (Note: These numbers are based on mg in 100 g of fresh herb). Conclusion: Comparing the two herbs, except Manganese, the elements exist in Trigonella foenum-graecum L. more than Anethum graveolens L. Considering the values of these elements, Anethum graveolens L. and Trigonella foenum-graecum L. have high medical and chemical importance and their consumption in food for health maintenance is highly recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجتبی انتظاری | mojtaba entezari
department of biochemistry, islamic azad university, fars science and research branch, fars, i. r. iran.
گروه بیوشیمی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فارس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

فرزانه پایروند | farzaneh payravand



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-955&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات