این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۱، شماره ۵، صفحات ۱۱۶۱-۱۱۷۲
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی بالقوه باکتریهای لاکتیک اسید جدا شده از شیر خام و شیر شتر تخمیری سنتی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study of Potential Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated from Raw and Traditional Fermented Camel Milk
چکیده انگلیسی مقاله
In the present research work, the potential probiotic properties of
Lactococcus lactis
KMCM3 and
Lactobacillus helveticus
KMCH1 isolated from raw camel milk and traditional fermented camel milk (Chal), respectively, were studied. The probiotic properties of isolates that were investigated included the hemolysis, antibiotic resistance, antibacterial features, resistance to low pH and bile salts, survival under simulated GastroIntestinal Tract (GIT) conditions, adhesion ability to hydrocarbon, and their auto-aggregation and co-aggregation rates. None of isolates exhibited hemolytic activity. They were susceptible against tetracycline, penicillin, ampicillin, chloramphenicol, erythromycin and vancomycin.
Lac. lactis
KMCM3 and
L. helveticus
KMCH1 retained their viability at pH 3.0 (8.68 and 8.6 log cfu mL
-1
, respectively), 0.3% w/v bile salts (8.23 and 8.58 log cfu mL
-1
, respectively) and under simulated GIT conditions (8.31 and 8.46 log cfu mL
-1
, respectively). Both of these isolates inhibited the growth of
E. coli, S. aureus, L. monocytogenes, B. cereus
and
S. enterica
subsp.
enterica
serovar Typhimurium with MIC values of 6.25 to 25 mg mL
-1
. In addition, They exhibited an ability to adhere to hydrocarbon (xylene), and possessed a high auto-aggregation and co-aggregation rate (more than 40%).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lactococcus lactis,Lactobacillus helveticus,Chal,Auto-aggregation rate,Co-aggregation rate
نویسندگان مقاله
M. Mahmoudi |
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
M. Khomeiri |
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
M. Saeidi |
Stem Cell Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
M. Kashaninejad |
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
H. Davoodi |
Cancer Research Center, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
https://jast.modares.ac.ir/article_16330_2dda072e97bcd853402d864e7b14da5d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات