این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۱، شماره ۱، صفحات ۷۷-۸۸
عنوان فارسی
خشک کردن برگهای نعناع: تأثیر دمای فرآیند بر پارامترهای آبزدایی، شاخصهای کیفی و مصرف انرژی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Drying of Mint Leaves: Influence of the Process Temperature on Dehydration Parameters, Quality Attributes, and Energy Consumption
چکیده انگلیسی مقاله
In this work, to assess the temperature effect on dehydration parameters and physicochemical characteristics of mint leaves, the samples were dried at air temperatures of 40, 50 and 60°C and constant air flow rate of 1 m s
-1
. Energy consumption of the process was also studied. Fick’s second law was used to model mass transport in the leaves during the process. Moisture diffusivity and coefficient of mass transfer were determined to vary in the range of 5.09×10
-9
-1.73×10
-8
m
2
s
-1
and 1.59×10
-5
-5.71×10
-5
kg
water
m
-2
s
-1
, respectively. Both of the mass transfer parameters were increased with increasing temperature. Higher temperatures caused more total color change and destruction of both chlorophyll and carotenoids. While the rehydration capacity of the dried leaves increased, the specific consumed energy of the process diminished with increasing drying air temperature.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Color changes,Fick’s second law,mass transfer,Rehydration Capacity
نویسندگان مقاله
M. Beigi |
Department of Mechanical Engineering, Tiran Branch, Islamic Azad University, Tiran, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
https://jast.modares.ac.ir/article_16250_ea7d56223b6b6d87e485fd0585007216.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات