این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۰، شماره ۴، صفحات ۶۷۳-۶۸۳
عنوان فارسی
خواص ضدسرطانی و ضد باکتریایی پپتیدهای حاصل از هیدرولیز پروتئین اسپیرولینا
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Anticancer and Antibacterial Properties in Peptide Fractions from Hydrolyzed Spirulina Protein
چکیده انگلیسی مقاله
Spirulina platensis
is an edible microalga with high protein content (60-70%). Presently, there is a rising interest to evaluate
in vitro
cytotoxic effect of edible protein after hydrolysis by the gastric protease. Unfortunately, despite widespread researches about the health effect of hydrolyzed proteins in dairy products, very few studies are available in the field of marine microalgae protein. Therefore, this research was aimed to investigate anticancer and antibacterial effects of the dominant protein of
S. platensis
after hydrolyzed by Trypsin and Chymotrypsin enzymes on Human colon adenocarcinoma cell and
Escherichia coli
, and
Staphylococcus aureus
, respectively. The results revealed that ̴ 20-22 kDa protein and its derived peptides decrease bacterial growth and <3kDa peptide fraction was able to significantly reduced SW480 cell viability. Based on this study, we can conclude that
Spirulina
plantesis
is a potential protein source in the future industrial production of functional peptides.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Aanti-microbial effect,Chymotrypsin hydrolyzed peptides,Spirulina platensis,Trypsin
نویسندگان مقاله
S. Sadeghi |
Department of Life Science Engineering, Faculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran, Tehran, Islamic Republic of Iran.
H. Jalili |
Department of Life Science Engineering, Faculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran, Tehran, Islamic Republic of Iran.
S. O. Ranaei Siadat |
Nano-Biotechnology Engineering Laboratory, Department of Biotechnology, Faculty of Energy Engineering and New Technologies, Shahid Beheshti University, GC, Tehran, Islamic Republic of Iran.
M. Sedighi |
Department of Life Science Engineering, Faculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran, Tehran, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
https://jast.modares.ac.ir/article_16174_9ce549de70a79acad42a22b68fa52175.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات