این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۷، شماره ۷، صفحات ۱۷۲۵-۱۷۳۴
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Decreasing Acrylamide Formation in Fried Potato Slices Using Hydrocolloid Coatings and Bene Kernel Oil
چکیده انگلیسی مقاله
This study investigated the effect of CarboxyMethyl Cellulose (CMC), tragacanth, and Saalab hydrocolloids in two concentrations (0.3 and 0.7%) and different frying media (Refined Canola Oil (RCO), RCO+1% Bene Kernel Oil (BKO), and RCO+1 mg L
-1
UnSaponifiable Matter (USM) of BKO on acrylamide formation in fried potato slices. The hydrocolloid coatings significantly reduced acrylamide formation in potatoes fried in all oils (P< 0.05). Increasing the hydrocolloid coating concentration from 0.3 to 0.7% produced no effective inhibition of acrylamide (P> 0.05). The 0.7% CMC solution was identified as the most promising inhibitor of acrylamide formation in RCO oil, with a 62.9% reduction in acrylamide content. The addition of BKO or USM to RCO led to noticeable reduction in the acrylamide level in fried potato slices. The findings suggest that a 0.7% CMC solution and RCO+USM are promising inhibitors of acrylamide formation in fried potato product.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant,CMC,Saalab,Tracaganth,Unsaponifiable matters
نویسندگان مقاله
P. Sharayei |
Agricultural Engineering Research Department, Khorasan Agriculture and Natural Resources Research Center, Mashhad, Islamic Republic of Iran.
R. Niazmand |
Department of Food Chemistry, Research Institute of Food Science and Technology, Mashhad, Islamic Republic of Iran.
D. Sadat Mousavian |
Young Researchers and Elite Club, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
https://jast.modares.ac.ir/article_15813_b61d4d5005da6c78876fdef548117a40.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات