این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۸۰، شماره ۳، صفحات ۱۳۵-۱۴۸
عنوان فارسی
اثر محافظتی عصاره برگ اسفناج (Spinacia oleracea) در مسمومیت کبدی ناشی از تتراکلرید کربن در موشهای صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه
:
اسفناج (
Spinacia oleracea L.
) یک سبزی رژیمی است که در سطح جهانی کشت میشود و در صنایع فرآوری مواد غذایی کاربرد دارد. اسفناج سرشار از فلاونوئیدها، اجزای فنولی، کاروتنوئیدها، ویتامینها و مواد معدنی است و بهعنوان یک گیاه آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطان استفاده میشود.
هدف
:
بهمنظور بررسی نقش برگ گیاه اسفناج بهعنوان یک عامل محافظتکننده کبد، در مطالعه حاضر اثر محافظتی عصاره اتانولی برگ اسفناج در برابر مسمومیت کبدی ناشی از تتراکلریدکربن در موشهای صحرایی نر بالغ ویستار بررسی گردید.
روش
کار
:
حیوانات به 8 گروه کنترل سالم، کنترل آسیب کبدی (تتراکلریدکربن در دُز 1 میلیلیتر بر کیلوگرم وزن بدن، 2 بار در هفته)، تجربی سالم (عصاره اتانولی برگ اسفناج در دُزهای 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم)، تجربی آسیب کبدی (تتراکلریدکربن+ عصاره اتانولی برگ اسفناج در دُزهای 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند و بهمدت 28 روز تحت درمان قرار گرفتند. پس از گذشت 28 روز، حیوانات بیهوش شدند و خون از قلب جمعآوری شد. سطح آلکالین فسفاتاز (ALP) و گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) در سرم اندازهگیری شد. فعالیت سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و سطح مالون دیآلدئید (MDA) در هموژنات بافت کبد اندازهگیری شد. همچنین ساختار بافت کبد بررسی گردید.
نتایج
:
تیمار عصاره اسفناج در دُزهای 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم باعث کاهش سطح آنزیمهای کبدی GGT و ALP شد. همچنین تیمار عصاره اسفناج باعث افزایش SOD، GPX و کاهش سطح MDA شد. تیمار عصاره اسفناج باعث بهبود ساختار کبد گردید.
نتیجهگیری نهایی
:
نتایج نشان میدهد عصاره اسفناج در دُزهای 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم در محافظت در برابر آسیب کبدی و استرس اکسیداتیو ناشی ازتتراکلرید کربن مؤثر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان،آنزیمهای کبدی،استرس اکسیداتیو،برگ اسفناج،تتراکلرید کربن،
عنوان انگلیسی
Hepatoprotective Effect of Spinacia oleracea L. Ethanolic Extract Against Carbon Tetrachloride-Induced Liver Injury in Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Spinach (
Spinacia oleracea
L.), which is cultivated worldwide, is an important dietary vegetable and a common raw material in the food processing industry. Spinach is rich in flavonoids, phenolic components, carotenoids, vitamins, and minerals, and is an antioxidant, anti-inflammatory, and anticancer herb.
OBJECTIVES: This study aims to investigate the hepatoprotective effect of the ethanolic extract of spinach leaves against liver poisoning induced by carbon tetrachloride (CCl
4
) in adult male Wistar rats.
METHODS: Animals were divided into eight groups of 6 including healthy control, liver damage control (CCl
4
at doses of 1 ml/kg, i.p., twice a week), healthy experimental (spinach ethanolic extract at doses of 50, 100, 200 mg/kg, b.w.), liver damage experimental (CCl
4
+ spinach ethanolic extract at doses of 50, 100, 200 mg/kg, b.w.). The treatment took 28 days. Then, animals were anesthetized and their blood samples were collected from their hearts. Levels of alkaline phosphatase (ALP) and gamma-glutamyl transferase (GGT) were measured in serum. Activities of superoxide dismutase (SOD) and glutathione peroxidase (GPX) enzymes and the malondialdehyde (MDA) level were measured in the liver homogenate. The structure of liver tissue was also investigated.
RESULTS: The spinach extract at doses of 100 and 200 mg/kg reduced the levels of liver enzymes ALT, AST and ALP, increased the activities of SOD and GPX, and reduced the MDA levels. Also, administration of spinach extract improved the structure of the liver.
CONCLUSIONS: The spinach ethanolic extract at doses of 100 and 200 mg/kg acts as a potent antioxidative agent against CCl
4
-induced liver damage in male rats.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتیاکسیدان,آنزیمهای کبدی,استرس اکسیداتیو,برگ اسفناج,تتراکلرید کربن
نویسندگان مقاله
آزیتا خدایاری |
دانش آموخته واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
اکرم عیدی |
گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
پژمان مرتضوی |
گروه پاتوبیولوژی دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_103444_1a5267d3abe95e8790a57fa981d3509c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات