این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۸۰، شماره ۳، صفحات ۱۴۹-۱۶۰
عنوان فارسی
اثر مدلسازیهایTaqMan Real-time PCR برای اصالتسنجی برگرهای مرغ
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه
:
گزارشهایی حاکی از تقلب استفاده از کنجاله سویا بهعنوان جایگزین بخشی از مرغ در برگرهای مرغ وجود دارد، بنابراین اصالتسنجی برگرهای مرغ از اهمیت بالایی برخوردار است.
هدف
:
باتوجهبه کارآمد بودن روشهای PCR در شناسایی گونه در فراوردههای گوشتی، 2 مدل و اعتبارسنجی با تکنیک TaqMan Real-time PCR برای اصالتسنجی برگر مرغ به کار گرفته شد.
روش
کار
:
مناطق Cytb و S rRNA18 بهترتیب برای شناسایی مرغ و کنترل داخلی استفاده شدند. مخلوطهای مرجع مرغ/کنجاله سویا با درصد مرغ 01/0، 1/0، 1، 10 و 100 (وزنی/وزنی) برای رسم منحنی استاندارد نسبی و رقت سریالی DNA استخراجشده از نمونههای مرغ خالص برای رسم منحنی مطلق به کار گرفته شدند. همچنین مرحله اعتبارسنجی پس از تأیید منحنی استاندارد دارای شاخصههای قابلقبول، با استفاده از نمونههای مدل (مخلوطهای مدل 60، 30، 10 و 5 درصد مرغ ـ سویا (وزنی / وزنی) و برگر 75 درصد گوشت مرغ) انجام شد.
نتایج
:
منحنیهای ترسیمشده برای هر دو مدل با استفاده از مخلوطهای مرجع دارای شاخصههای قابلقبول مطابق با معیارهای تعیینشده برای ارزیابیهای qPCR بودند، بهطوریکه R
2
برای 2 منحنی بهترتیب 9986/0 و 9993/0، شیب 2647/3- و 5333/3- و درصد کارایی تکثیر 44/102 و 88/91 تعیین شدند. همچنین در مرحله اعتبارسنجی، استفاده از نمونههای مدل و ارزیابی آنها با تکنیک تعریفشده TaqMan-qPCR نشان داد که مقادیر درصد RSD (پارامتر دقت) قابلقبولی برای همه نمونهها با استفاده از هر دو مدل (<25 درصد) حاصل شد، اما مقادیر درصد Bias (پارامتر صحت) برای نمونههای مدل ارزیابیشده با مدل مطلق در محدوده قابلپذیرش (25 درصد±) نبودند.
نتیجهگیری نهایی
:
مدل نسبی با دقت و صحت قابلقبولی و با حساسیت تشخیصی 1/0 درصد میتواند گوشت مرغ را در برگرهای مرغ شناسایی کند و برای اصالتسنجی برگرهای مرغ و جلوگیری از برچسبگذاری اشتباه در سطح عرضه به کار گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اصالت سنجی،برگر،شناسایی گونه،محصولات گوشتی،PCR،
عنوان انگلیسی
TaqMan Real-Time PCR Method for the Authentication of Chicken Burgers
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: The authentication of chicken burgers is important due to the use of soybean meal instead of chicken in chicken burgers.
OBJECTIVES: This study aims to assess the effectiveness of TaqMan real-time polymerase chain reaction (PCR) method in authenticating the chicken burgers.
METHODS: The Cytochrome b (Cytb) and 18S rRNA genes were used for the chicken identification and endogenous control, respectively. The binary reference mixtures of chicken/soybean meal (containing 0.01, 0.1, 1, 10, and 100% chicken) were prepared for plotting the relative curves. The DNA serial dilutions extracted from the pure chicken sample were used to plot the absolute curves. The authentication was done after the acceptance of standard curves with satisfactory parameters using the model samples (the mixture chicken/soybean meal models of 60, 30, 10, and 5% and a chicken burger model of 75%).
RESULTS: The curves plotted for both relative and absolute models had acceptable parameters according to the criteria determined for quantitative PCR assays. The R
2
values of 0.9986 and 0.9993, the slopes of -3.2647 and -3.5333, and amplification efficiency percentages of 102.44% and 91.88% were obtained for the relative and absolute models, respectively. In the validation phase, the results showed that all samples analyzed using both models had satisfactory relative standard deviation percentage or accuracy (<25%), but the bias percentage (precision) for the absolute model was not within the acceptable range (±25%).
CONCLUSIONS: The relative model of TaqMan PCR has acceptable accuracy and precision and a sensitivity of 0.1% to estimate chicken meat in chicken burgers and can be used to authenticate the chicken burgers or prevent their mislabeling in the market.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اصالت سنجی,برگر,شناسایی گونه,محصولات گوشتی,PCR
نویسندگان مقاله
نسرین کرمی |
دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
نایب علی رضوانی |
گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
میلاد روحی |
مرکز تحقیقات روغنها و چربیها، پژوهشکده فناوریهای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران؛ گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
صبا یاری |
کارشناس آزمایشگاه رفرانس مرکزی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
زهرا سرلک |
مرکز تحقیقات روغنها و چربیها، پژوهشکده فناوریهای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران؛ گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_103446_22de986e154cec6418cd937506e7f68c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات