این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۸۰، شماره ۳، صفحات ۱۶۱-۱۷۵

عنوان فارسی بیماری‌های باکتریایی مزارع قزل‌آلای رنگین‌کمان استان‌های کردستان و کرمانشاه و نقش عوامل خطر‌ساز در بروز آن‌ها
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: بیمارهای باکتریایی با اهمیت اقتصادی در مزارع قزل‌آلای رنگین‌کمان از اهمیت بالایی برخوردار است.
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی بیمارهای باکتریایی با اهمیت اقتصادی در مزارع ماهی قزل‌آلای استان‌های کرمانشاه و کردستان انجام شد.
روشکار: جداسازی و شناسایی عوامل بیماری‌زای باکتریایی به روش‌های فنوتیپی و مولکولی (PCR) از ماهیان مرضی به تعداد 10 ماهی بیمار از هر مزرعه (مجموعاً 25 مزرعه و از هر مزرعه 10 ماهی بیمار) واقع در مجتمع‌های پرورش ماهی پلنگان، سیروان، بیجار و ریجاب و همچنین مزارع ماهی مسیر رودخانه گاورود انجام شد. همچنین وجود 23 فاکتور خطر‌ساز بروز و تشدید این بیماری‌ها در این مزارع مورد مطالعه قرار گرفت.
نتایج: در مطالعه حاضر به‌ترتیب 59 و 51 ایزوله باکتریایی از مزارع استان‎های کردستان و کرمانشاه جداسازی شد که شامل گونه‌های استرپتوکوکوس اینیایی، استرپتوکوکوس آگالاکتیه، استرپتوکوکوس دیس‌گالاکتیه، لاکتوکوکوس گارویه، یرسینیا راکری و آیروموناس هایدروفیلا در مزارع هر دو استان بود. فراوانی نسبی این گونه‌ها در مزارع استان کردستان به‌ترتیب متعلق به گونه‌های گارویه (22 درصد)، آگالاکتیه (3/20 درصد)، راکری (6/18 درصد)، اینیایی (3/15 درصد)، هایدروفیلا (5/8 درصد) و دیس‌گالاکتیه (8/6 درصد) و در مزارع استان کرمانشاه به‌ترتیب متعلق به گونه‌های راکری (5/23 درصد)، گارویه و آگالاکتیه (هر کدام 6/21 درصد)، اینیایی (7/13 درصد) و دیس‌گالاکتیه و هایدروفیلا (هرکدام 9/5 درصد) بود. به‌علاوه فراوانی نسبی ایزوله‌های جداسازی‌شده ناشناخته در مزارع استان کردستان 5/8 درصد و در مزارع استان کرمانشاه 8/7 درصد بود. به‌ترتیب فراوانی نسبی 19 و 15 عامل خطر‌ساز در مزارع استان‎های کردستان و کرمانشاه بیشتر از 50 درصد بود.
نتیجه­گیری نهایی: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد مزارع قزل‌آلا در این مناطق درگیر بیماری‌های باکتریایی با اهمیت اقتصادی بالا است که اتخاذ روش‌های پیشگیری از بروز آن‌ها را ضروری می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آیروموناس،استرپتوکوکوس،عوامل خطر‌ساز،قزل‌آلا،یرسینیا،

عنوان انگلیسی Bacterial Diseases in Rainbow Trout Farms in Kurdistan and Kermanshah Provinces of Iran and Their Risk Factors
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Study of economically significant bacterial diseases in farmed rainbow trout is important.
OBJECTIVES: This study aimed to investigate the economically important bacterial diseases in rainbow trout farms in Kurdistan and Kermanshah provinces, Iran.
METHODS: Ten diseased fish were obtained from 25 fish farms located at Palangan, Siravan, Bijar, and Rijab farms as well as the trout farms along the Gavroud river. Isolation and identification of the causative agents were done using phenotypic and molecular methods. The presence of 23 risk factors affecting the occurrence/severity of bacterial diseases was also studied in these fish farms.
RESULTS: We obtained 59 and 51 bacterial isolates from Kurdistan and Kermanshah fish farms, respectively. In molecular studies, six bacterial species including Streptococcus iniae, S. agalactiae, S. dysgalactiae, Lactococcus garvieae, Yersinia ruckeri, and Aeromonas hydrophila were identified in the fish farms of both provinces. The most frequent bacterial pathogens in Kurdistan fish farms were L. garvieae (22%), S. agalactiae (20.3%), and Y. ruckeri (18.6%), followed by S. iniae (15.3%), A. hydrophila (8.5%), and S. dysgalactiae (6.8%), while in Kermanshah fish farms, Y. ruckeri (23.5%), L. garvieae (21.6%) and S. agalactiae (21.6%) were more prevalent, followed by S. iniae (13.7%), S. dysgalactiae (5.9%) and A. hydrophila (5.9%). Relative frequencies of unknown isolates in Kurdistan and Kermanshah fish farms were 8.5% and 7.8%, respectively. The relative frequency of 19 and 15 risk factors was 50% in Kurdistan and Kermanshah farms, respectively.
CONCLUSIONS: The rainbow trout farms in Kurdistan and Kermanshah have economically important bacterial diseases. Therefore, it is necessary to adopt methods to prevent their occurrence.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آیروموناس,استرپتوکوکوس,عوامل خطر‌ساز,قزل‌آلا,یرسینیا

نویسندگان مقاله مهدی سلطانی |
گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران؛ موسسه هری باتلر، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه مرداک، استرالیا

کاظم عبدی |
دفتر بهداشت و مبارزه با بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، ایران

محمد عزیززاده |
دانش‌آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

روژین فرشگر |
دانش‌آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران

سپیده اسدی |
دانش‌آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

سعیده حسینی |
دانش‌آموخته دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهتاب خلجی |
دانش‌آموخته دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گلستان، ایران

الناز کامرانی |
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی https://jvr.ut.ac.ir/article_103517_8d0cfaa32ec62bc03d91ad8a6f500825.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات