این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۱۶۶-۱۸۲
عنوان فارسی
شناسایی ساده و سریع آفلاتوکسینB۱ با استفاده از آپتاسنسور رنگ سنجی مبتنی بر نانوذرات طلا
چکیده فارسی مقاله
آفلاتوکسین
B1
نوعی مایکوتوکسین است که توسط قارچهایی از جنس آسپرژیلوس در حین تولید و نگهداری مواد غذایی ساخته میشوند. آفلاتوکسینها دارای اثرات سمی متعدد بر روی بدن هستند که باعث موتاژن، تراتوژن و دارای خاصیت سرطان زایی بالایی هستند که باعث ایجاد سرطان در کبد و سایر اندامها میشود. اگرچه روشهای مرسوم دستگاهی جهت اندازهگیری آفلاتوکسین
B1
در مواد غذایی، حساس
و دقیق هستند، ولی دارای معایبی همچون زمان تشخیصی بالا، گران قیمت، نیاز به یک کاربر آموزش دیده و ایجاد جواب مثبت کاذب می باشد. بنابراین، توسعه روشهای نوین سنجشی در اولویت پژوهشگران قرار گرفته است. از جمله این روشهای سنجشی، استفاده از زیست حسگرها است که سریع، ساده و مقرون به صرفهتر بوده و امروزه مورد استفاده در صنایع غذایی است. در تحقیق حاضر از یک آپتاسنسور نوری رنگسنجی با استفاده از نانوذرات طلا با حساسیت مناسب و انتخابیت بالا برای تشخیص آفلاتوکسین
B1
در سرم و بافر استفاده شده است.
برای این منظور نانوذرات طلا به روش احیا
HAuCl4
توسط سدیم سیترات (با اندازه 14.40نانومتر و پتانسیل زتا 27.5-)، سنتز شد. در این روش از اثر محافظتی توالی
DNA
در سطح نانوذرات طلا در حضور یا عدم حضور آفلاتوکسین با دخالت نمک با ویژگی تغییر چشمی رنگ استفاده شده است. حد تشخیص این روش 50 نانوگرم بر لیتر و محدوده خطی آن 28000-200 نانوگرم بر لیتر تخمین زده شد. درنتیجه از آپتاسنسور طراحی شده می توان در جهت شناسایی و غربالگری سریع این توکسین در مواد غذایی آلوده استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آفلاتوکسین B1،تشخیص،آپتامر،رنگ سنجی،نانوذرات طلا،حسگر زیستی،
عنوان انگلیسی
Simple and rapid identification of aflatoxin B1 using a colorimetric aptasensor based on gold nanoparticles
چکیده انگلیسی مقاله
Aflatoxin B1 is a type of mycotoxin produced by Aspergillus fungi during food production and storage. Aflatoxins have many toxic effects on the body that cause mutagens, teratogens and have high carcinogenic properties that cause cancer in the liver and other organs. Although conventional device methods for measuring aflatoxin B1 in food are sensitive and accurate, they have disadvantages such as high diagnostic time, high cost, the need for a trained user, and the creation of false positive results. Therefore, the development of new measuring methods has been prioritized by researchers. Among these measurement methods is the use of biosensors, which are fast, simple and more affordable and are used in the food industry today. In this work, a colorimetric optical aptasensor using gold nanoparticles with appropriate sensitivity and high selectivity was used to detect aflatoxin B1 in serum and buffer. For this purpose, gold nanoparticles were synthesized by reducing HAuCl
4
by sodium citrate (with a size of 14.40 nm and a zeta potential of -27.5). In this method, the protective effect of DNA sequence on the surface of gold nanoparticles has been used in the presence or absence of aflatoxin with the intervention of salt and the characteristic of visual color change. The detection limit of this method was estimated to be 50 ng/L and its linear range was 200-28000 ng/L. As a result, the designed aptasensor can be used for quick identification and screening of this toxin in contaminated food.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آفلاتوکسین B1,تشخیص,آپتامر,رنگ سنجی,نانوذرات طلا,حسگر زیستی
نویسندگان مقاله
مهدی زین الدینی |
دانشگاه صنعتی مالک اشتر
ابوالفضل دانش |
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
جواد فدایی کاخکی |
پژوهشکده علوم انتظامی فراجا
نور محمد دانش |
دانشگاه صنعتی مالک اشتر
نشانی اینترنتی
https://biot.modares.ac.ir/article_22676_ad8c85440f4132d009d7ce1473f147fa.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات