این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۵۳۵-۵۴۳
عنوان فارسی
اثر حلالهای آلی و اسمولیتها بر فعالیت و پایداری پروتئاز خالصشده از گیاه فیکوس یوهانیس
چکیده فارسی مقاله
بهکارگیری آنزیمها در حلالهای آلی از لحاظ صنعتی و بیوتکنولوژی
کی
بسیار
حائز اهمیت است. اما حلالهای آلی با تاثیر بر ساختار پروتئینها و واسرشتگی آنها باعث کاهش فعالیت و پایداری آنزیمها میشوند. برای رفع این مشکل میتوان از روشهای پایدارسازی پروتئینها نظیر مهندسی پروتئین، تغییرات شیمیایی و بهکاربردن افزودنیها استفاده نمود. در این مطالعه سیستئینپروتئازی از شیرابه گیاه
فیکوس یوهانیس
تخلیص شد و فعالیت و پایداری پروتئاز در حضور حلالهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. اثر ترهالوز، سوربیتول و ساکارز نیز بر فعالیت آنزیم در حضور حلالها مطالعه شد. نتایج نشان داد حلالهای آلی در غلظتهای پایین باعث افزایش فعالیت آنزیم شده ولی با افزایش غلظت حلالها فعالیت آنزیمی کاهش مییابد. اگرچه تا غلظت 30% حلالها، همچنان بیش از 60% فعالیت آنزیم حفظ شده است. نتایج مطالعات پایداری پروتئاز نشاندهنده پایداری قابل توجه آنزیم نسبت به حلالهای آلی است، بهطوری که در حضور 50% تمامی حلالها، آنزیم همچنان 90% پایداریاش را حفظ کرده است. بررسی اثر افزودنیها نشان داد قندها موجب بهبود فعالیت آنزیم میشوند و بیشترین اثر حفظ فعالیت آنزیم مربوط به ترهالوز بود. با توجه به روش تخلیص آسان و فعالیت و پایداری قابل توجه پروتئاز مورد مطالعه در حضور حلالها، این آنزیم برای استفاده در صنایع مختلف بهخصوص سنتز پپتید پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئاز فیکوس یوهانیس،پایداری،حلالهای آلی،افزودنیها،
عنوان انگلیسی
Effect of Organic Solvents and Osmolytes on the Activity and Stability of the Protease Purified from Ficus johannis
چکیده انگلیسی مقاله
The use of enzymes in organic solvents represents an important area of industrial and biotechnological development. However, organic solvents often cause protein denaturation, thereby reducing the activity and stability of enzymes. Use of stabilizing additives, protein engineering and chemical modification of enzymes are common strategies to overcome this problem. In this study, a cysteine protease from the latex of
Ficus johannis
was purified and the activity and stability of the protease were investigated in the presence of different organic solvents. The effect of trehalose, sorbitol, and sucrose on the enzyme activity was also studied in the presence of organic solvents. The results showed that the enzyme activity was elevated in the presence of low concentrations of organic solvents increased, while it was decreased with increasing concentration of organic solvents. However, the enzyme still retained 60% of its activity at 30% organic solvent concentration. The enzyme was considerably stable in the presence of organic solvents, maintaining almost 90% of its stability in the presence of 50% of all solvents. As stabilizing additives, sugars enhanced the catalytic activity and stability of the enzyme, and trehalose was the most effective sugar. The easy purification procedure and considerable activity and stability of the protease in the presence of organic solvents could suggest this enzyme as a good candidate for peptide synthesis industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتئاز فیکوس یوهانیس,پایداری,حلالهای آلی,افزودنیها
نویسندگان مقاله
مسلم افشارنژاد |
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سیدهشیرین شاهنگیان |
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
محمود صالحی |
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم و مهندسی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
ریحانه سریری |
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
https://biot.modares.ac.ir/article_22527_6acd60977da8d108d9e98923b9a383ab.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات