این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۵۶۵-۵۷۰
عنوان فارسی
اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراجشده از میکروکوکوس روزئوس
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
کاروتنوئیدها رنگهای پرمصرف در صنعت غذا با منشا گیاهی و میکروبی هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر ضدمیکروبی رنگدانه کاروتنوئیدی استخراجشده از
میکروکوکوس
روزئوس
بود.
مواد و روشها:
در مطالعه تجربی حاضر سلولهای
میکروکوکوس
روزئوس
با سانتریفیوژ تهنشین شدند و 10میلیلیتر استون به آنها اضافه و توسط هموژنایزر هموژن شدند. در ادامه سوسپانسیون هموژن، سانتریفیوژ، مایع رویی جمعآوری و رنگدانههای کاروتنوئیدی با حجمی برابر از پترولیوم اتر استخراج شدند. محلولهای رنگی پس از فیلتراسیون، بهوسیله تغلیظکننده چرخنده تغلیظ شد و سپس بهوسیله خشککن انجمادی به حالت پودری درآمد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت و میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد (
MIC
) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (
MBC
) با روش رقت آگار محاسبه شد. بهمنظور تحلیل آماری آزمون توکی و نرمافزار آماری
Minitab 16
به کار رفتند.
یافتهها:
رنگ استخراجشده از
میکروکوکوس روزئوس
بر رشد تمام باکتریهای مورد آزمون موثر بود،
باسیلوس سرئوس
و
سالمونلا
اینتریتیدیس
بهترتیب بیشترین (12/4میلیمتر) و کمترین (10/9میلیمتر) حساسیت به رنگ استخراجشده در غلظت 5میلیگرم بر میلیلیتر را داشتند.
سالمونلا
اینتریتیدیس
بیشترین
MIC
(64میلیگرم بر میلیلیتر) را داشت و در غلظتهای مورد آزمون رنگ استخراجشده، تنها برای میزان
MBC
سالمونلا
اینتریتیدیس
مشاهده نشد. اثر ضدمیکروبی رنگ استخراجشده بر باکتریهای گرم مثبت نسبت به باکتریهای گرم منفی بیشتر بود.
نتیجهگیری:
رنگ استخراج شده از
میکروکوکوس روزئوس
، رنگی با منشا طبیعی است و فعالیت ضدمیکروبی دارد. اثر ضدمیکروبی آن بر باکتریهای گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتریهای گرم منفی بیشتر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رنگدانه،میکروکوکوس روزئوس،ضدمیکروبی،بیماریزا،
عنوان انگلیسی
Antimicrobial Activity of Carotenoid Pigments Extracted from Micrococcus roseus
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
Carotenoids are pigments widely used in the food industry. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial effect of pigment extracted from
Micrococcus roseus
.
Materials and Methods:
In this experimental study,
Micrococcus roseus
cells were settled by centrifugation, and 10ml acetone was added and they were homogenized by homogenizer. Then, homogenized suspension was centrifuged, the supernatant was collected, and carotenoid pigments were extracted with equal volume of petroleum ether. After filtration of pigmented solution, the solution was concentrated by rotary evaporator and, then, it was converted to powder by freeze dryer. Antimicrobial activity was evaluated by disc diffusion method and the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined, using the agar dilution method. For statistical analysis, Tukey test and Minitab 16 statistical software were used.
Findings:
Pigment extracted from
Micrococcus roseus
influenced the growth of all tested bacteria;
Bacillus cereus
and
Salmonella enteritidis
had the highest (12.4mm) and lowest (10.9mm) sensitivity, respectively, to pigment extracted from
Micrococcus roseus
in 5mg.
Salmonella enteritidis
had the highest MIC (64mg/mL) between the tested bacteria, but MBC was not observed for
Salmonella enteritidis
at the tested pigment extracted from
Micrococcus roseus
concentrations. The antimicrobial effect of extracted pigment on gram-positive bacteria was higher than gram-negative bacteria.
Conclusion:
The extracted pigment from
Micrococcus roseus
is natural and has antimicrobial activity. The antimicrobial effect of extracted pigment on gram-positive bacteria is higher than gram-negative bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
رنگدانه,میکروکوکوس روزئوس,ضدمیکروبی,بیماریزا
نویسندگان مقاله
محمود یلمه |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مرتضی خمیری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
عزتالله قائمی |
گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
سیدهساناز رمضانپور |
گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
محمد قربانی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://biot.modares.ac.ir/article_22454_afaa097a4533004feb8e8dc9bbc47aa4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات