این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۵۷۱-۵۷۸
عنوان فارسی
تاثیر سن اسپور و القاگرها روی تولید لواستاتین در قارچ آسپرژیلوس ترئوس
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
امروزه یکی از راه حلهای کاهش کلسترول خون استفاده از داروهایی به نام استاتین است که از سنتز کلسترول جلوگیری میکنند. این مواد بهدلیل شباهت به موالونات موجب مهار رقابتی آنزیم
HMG-CoA
ردوکتاز میشوند. لواستاتین یکی از اولین داروهای استاتینی کشفشده است که توسط میکروارگانیزمهای زیادی تولید میشود. تولید صنعتی این متابولیت توسط قارچ
آسپرژیلوس ترئوس
در کشت مایع انجام میشود. هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر سن اسپور در هنگام تلقیح بر تولید لواستاتین بود. همچنین تاثیر افزودن روغن زیتون و تتراسایکلین بهعنوان القاگرهای تولید لواستاتین بررسی شدند.
مواد و روشها:
در تحقیق تجربی حاضر سوسپانسیونهای متفاوتی از سنهای مختلف اسپور تهیه و به محیط کشت قارچ
آسپرژیلوس ترئوس
ATCC 20542
اضافه شدند، غلظت لواستاتین نیز با کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا
(HPLC)
اندازهگیری شد.
یافتهها:
بیشترین میزان لواستاتین با تلقیح اسپورهایی با سن 85 روز و برابر با 60میلیگرم بر لیتر مشاهده شد که حدود دوبرابر بیشتر از تلقیح با اسپورهایی با سن 10 روز بود. بهترین میزان تلقیح اسپور 10
7
×0/5 اسپور بر میلیلیتر به دست آمد. تولید لواستاتین هنگامی که از تتراسایکلین و روغن زیتون بهعنوان القاگرها استفاده شد بهطور معنیداری افزایش یافت.
نتیجهگیری:
با افزایش سن اسپور تلقیحی تولید لواستاتین و زیستتوده بیشتر میشود. تولید لواستاتین هنگام افزودن تتراسایکلین و روغن زیتون بیش از 1/5برابر نسبت به شیره خرمای تنها افزایش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلسترول،لواستاتین،آسپرژیلوس ترئوس،اسپور،القاگرها،
عنوان انگلیسی
Effect of Spore Age and Inducers on Lovastatin Production in Aspergillus terreus
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
One of the ways to reduce cholesterol is to use statins that prevent cholesterol synthesis. The statins are similar to mevalonate and act as a competitive inhibitor of HMG-CoA reductase enzyme. Lovastatin is the eminent derivate of the statins group, which is produced by many microorganisms. At commercial scale lovastatin is produced in submerged culture by
Aspergillus terreus
. The industrial production of this metabolite is carried out by
Aspergillus turosus
in liquid culture. The main aim of this research was to investigate the effect of spore age on lovastatin production at the inoculation stage; also, the impact of adding olive oil and tetracycline as inducers for lovastatin production were examined.
Materials and Methods:
In the present experimental research, different suspensions from varying ages of spore were prepared and added to the medium of
Aspergillus terreus
ATCC 20542; lovastatin concentration also was measured by High Performance Liquid Chromatography (HPLC).
Findings:
The utmost lovastatin was observed in inoculum with 85 days spore age and equal to 60 mg/l, which was approximately twice higher compared to when inoculated with 10 days spore age. The best concentration of spore inoculation was 0.5×10
7
spores/ml. Lovastatin production significantly increased when tetracycline and olive oil were used as inducers.
Conclusion:
As the inoculated spore age increases, lovastatin and biomass production is increased. The lovastatin production is increases by more than 1.5 times while adding tetracycline and olive oil compared to date syrup alone.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
کلسترول,لواستاتین,آسپرژیلوس ترئوس,اسپور,القاگرها
نویسندگان مقاله
فرشید جابریانصاری |
گروه نانوتکنولوژی پزشکی، دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
حسن جلیلی |
گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://biot.modares.ac.ir/article_22455_fa5cda05b241aaf7f255e320f3547224.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات