این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۶۰۳-۶۰۹

عنوان فارسی تهیه نانوکامپوزیت پلی‌آنیلین- پلی‌وینیل‌الکل- نقره و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و ضدباکتریایی آن
چکیده فارسی مقاله اهداف: استفاده همزمان از پلیمرهای عایق و نانوساختارهایی مانند نقره به‌منظور تهیه نانوکامپوزیت‌های سه‌جزیی با تقویت اثر یکدیگر می‌تواند در بهبود خواص مکانیکی و فرآیندپذیری پلی‌آنیلین نتایج مطلوب‌تری به‌دنبال داشته باشد. هدف این پژوهش، تهیه نانوکامپوزیت پلی‌آنیلین- پلی‌وینیل‌الکل- نقره و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و ضدباکتریایی آن بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر از پلی‌آنیلین (PANI) به‌عنوان پلیمر رسانا، پلی‌وینیل‌الکل (PVA) به‌عنوان پلیمر طبیعی و نانوذرات نقره (Ag) به‌عنوان تقویت‌کننده خواص آنتی‌باکتریال، خواص مکانیکی و پایداری حرارتی برای تهیه نانوکامپوزیت استفاده شد. سنتز کامپوزیت PANI-PVA و نانوکامپوزیت PANI-PVA-Ag از طریق افزایش پلی‌آنیلین و نقره به محلول پلی‌وینیل‌الکل، انجام و از درصدهای وزنی مختلف اجزای سازنده و طیف‌سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FT-IR)، میکروسکوپ الکترون روبشی (SEM)، آنالیز ترموگراویمتری (TGA) و میکروسکوپ الکترونی پویشی متصل به سامانه پراش انرژی پرتوی ایکس (EDX) برای بررسی خواص استفاده شد.
یافته‌ها: پایداری حرارتی نانوکامپوزیت نسبت به پلی‌وینیل‌الکل خالص در دماهای بالای
400ºC بهبود یافت. حضور پیک‌های شاخص پلی‌آنیلین، پلی‌وینیل‌الکل و نقره در طیف FT-IR نانوکامپوزیت نشان‌دهنده سازگاری اجزای سازنده نانوکامپوزیت بود. نانوکامپوزیت پلی‌وینیل‌الکل- پلی‌آنیلین- نقره به‌ترتیب با 88-9-3% وزنی دارای بیشترین مقدار استحکام کششی بود و نانوکامپوزیت سه‌تایی حالت بهینه به شمار می‌رفت.
نتیجه‌گیری: اجزای سازنده نانوکامپوزیت پلی‌آنیلین- پلی‌وینیل‌الکل- نقره سازگار هستند. حضور نانوذرات نقره و پلی‌آنیلین در ساختار نانوکامپوزیت باعث بهبود پایداری حرارتی آن نسبت به پلی‌وینیل‌الکل خالص در دمای بالا می‌شود. نانوکامپوزیت پلی‌آنیلین- پلی‌وینیل‌الکل- نقره، مقابل باکتری‌های بیماری‌زای گرم‌مثبت و گرم‌منفی اثر بازدارندگی دارد. کاهش درصد وزنی پلی‌وینیل‌الکل یا افزایش درصد وزنی پلی‌آنیلین باعث افت مقادیر استحکام کششی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پلی‌آنیلین،پلی‌وینیل‌الکل،نقره،آنتی‌باکتریال،نانوکامپوزیت،

عنوان انگلیسی Preparation of Polyaniline/Polyvinyl Alcohol/Ag Nanocomposite and Characterization of Its Physicochemical and Antibacterial Properties
چکیده انگلیسی مقاله Aims: The simultaneous use of insulating polymers and nanostructures such as silver to produce triangular nanocomposites, with the reinforcement of effect of each other, can have better results in improving the mechanical properties and processability of polyaniline. The current study was conducted with the aim of preparation of Polyaniline/Polyvinyl Alcohol/Ag nanocomposite and characterization of its physicochemical and antibacterial properties.
Materials and Methods: In the present experimental research, polyaniline (PANI) was used as a conducting polymer, polyvinyl alcohol (PVA) was used as a biopolymer because of its biodegradable property. Ag nanoparticles also was considered as a reinforcing agent of thermal stability, mechanical and antibacterial property to prepare PANI-PVA-Ag nanocomposite.
The synthesis of PANI-PVA composite and PANI-PVA-Ag nanocomposite was performed through polyaniline and Ag addition in PVA solution. Different weight percent of components and Fourier-Transform Infrared Spectroscopy (FT-IR), Scanning Electron Microscopy (SEM), Thermogravimetric Analysis (TGA), and scanning electron microscope connected to the X-ray Diffraction System (EDX) were used to investigate the properties.
Findings: Thermal stability of the nanocomposite in comparison with pure PVA in temperatures above 400ᵒC was promoted. The presence of PANI, PVA, and Ag in the FTIR spectroscopy showed the compatibility of the nanocomposite components. The greatest tensile strength belonged to PANI/PVA/Ag nanocomposites with 88%, 9%, and 3%w/w.
Conclusion: The components of Polyaniline/Polyvinyl Alcohol/Ag are compatible. The presence of PANI and Ag nanoparticles in the structure of the nanocomposite improves its thermal stability than pure PVA at high temperatures. Polyaniline/Polyvinyl Alcohol/Ag canocomposite has inhibitory effect on gram-positive and gram-negative pathogenic bacteria. Reducing the weight percent of PVA or increasing the weight percent of PANI decrease the tensile strength.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پلی‌آنیلین,پلی‌وینیل‌الکل,نقره,آنتی‌باکتریال,نانوکامپوزیت

نویسندگان مقاله علیرضا خشکبارصادقی |
گروه شیمی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

مریم فربودی |
گروه شیمی، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی https://biot.modares.ac.ir/article_22458_d446d8233a3c2998d46a2e870fea22a4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات