این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۲۳۳-۲۳۹
عنوان فارسی
اثر دگرآسیبی عصاره برگ و بنه زعفران در مراحل مختلف رشد بر جوانهزنی علف هرز تاتوره
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
زعفران از جمله گیاهانی است که اثر دگرآسیبی اندامهای مختلف آن بر جوانهزنی بذر برخی از گونههای علف هرز گزارش شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر دگرآسیبی عصاره برگ و بنه زعفران در مراحل مختلف رشد بر جوانهزنی علف هرز تاتوره انجام شد.
مواد و روشها:
در این مطالعه تجربی، در پاییز 1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، آزمایشی برای جوانهزنی علف هرز تاتوره بهصورت کرتهای خردشده در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. عوامل مورد بررسی در آزمایش شامل عصاره در دو نوع (آبی و الکلی)، نوع بافت با 3 ترکیب بافتی و غلظتهای مختلف عصاره آبی و الکلی بهعنوان فاکتور اصلی و مرحله رشدی گیاه زعفران در 3 مرحله بهعنوان فاکتور فرعی بود. تحلیل واریانس از طریق مدل خطی تعمیمیافته
(GLM)
و با استفاده از نرمافزار
SAS 9.1
و رسم نمودارها با استفاده از نرمافزار
2013
Excel
انجام شد.
یافتهها:
غلظت و مرحله رشدی زعفران تاثیر معنیداری بر درصد جوانهزنی تاتوره داشت، اما اثر اصلی نوع اندام بر این صفت معنیدار نبود. عصاره آبی بنه زعفران در مرحله رشد بنههای دختری در غلظت 2گرم بر لیتر نسبت به سایر مراحل رشد تاثیر معنیداری بر درصد جوانهزنی بذر تاتوره نداشت، اما در غلظت 4گرم موجب کاهش شدیدتر درصد جوانهزنی بذر تاتوره شد.
نتیجهگیری:
عصاره گیاه زعفران دارای پتانسیل دگرآسیبی است و صفات جوانهزنی شامل درصد جوانهزنی، طول ساقهچه و ریشهچه علف هرز تاتوره در مراحل مختلف رشد زعفران تحت تاثیر عصاره آبی و الکلی اندامهای مختلف قرار میگیرند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بادمجانیان،خانواده زنبقیان،علفکش طبیعی،
عنوان انگلیسی
Allelopathic Effect of Extraction Solution of Leaves and Corms of Saffron (Crocus sativus) in Phenological Stages on Seed Germination of Jimson Weed (Datura stramonium)
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
Saffron is one of the plants, whose allelopathic effect of various organs have been reported to affect seed germination of some weed species. The present research was conducted with the aim of evaluating the allelopathic effect of extraction solution of leaves and corms of saffron (
Crocus sativus
) in phenological stages on seed germination of jimson weed (
Datura stramonium
).
Materials and Methods:
In this experimental study, an experiment was conducted to study the allelopathic effects of saffron on jimson weed seed germination at research farm, Tarbiat Modares University Faculty of Agriculture in autumn 2014. The experiment was arranged as factorial split plot in a completely randomized design with 3 replications. The treatments included factorial combination of 2 extract types (water and alcohol), 3 tissue compositions of saffron organs, different concentrations of aqueous, and alcoholic extracts as the main plots and 3 different phonological stages of saffron were considered as sub-plots. One-way analysis of variance was performed through generalized linear model (GLM), using SAS 9.1 software, and drawing charts was done, using Excel2013 software.
Findings:
The concentration and phonological stage of saffron had a significant effect on the germination percentage of
Datura stramonium
, but the main effect of organ type on this trait was not significant. The aqueous extract of saffron did not have significant effect on the germination of
Datura stramonium
germination at the phonological stage of the daughter corms at a concentration of 2g/l in comparison with other phonological stages, but at a concentration of 4g, it significantly decreased the seed germination.
Conclusion:
Extract of saffron has an allelopathic potential, and germination traits, including germination percentage and plumule and radicle length of
Datura stramonium
in different phonological stages of saffron are affected by the aqueous and alcoholic extracts of different organs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بادمجانیان,خانواده زنبقیان,علفکش طبیعی
نویسندگان مقاله
کبرا برخوردای |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
علی سروشزاده |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
علی مختصیبیدگلی |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://biot.modares.ac.ir/article_22415_cb2c8ce30a1680c1d34010d3125c33d0.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات