این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۲۷۷-۲۸۴

عنوان فارسی همسانه‌سازی، تعیین توالی و بررسی بیوانفورماتیک ژن CYP۸۱Q۱ رقم ایرانی کنجد
چکیده فارسی مقاله اهداف: آنتی‌اکسیدان‌های موجود در روغن کنجد شامل توکوفرول‌ها و سزامین ماندگاری آن را در برابر حرارت بسیار افزایش داده است. به‌دنبال افزایش بیان ژن رمزکننده آنزیم سیتوکروم P450 (CYP81Q1)، محتوای سزامین در مراحل مختلف توسعه دانه کنجد افزایش می‌یابد. هدف این پژوهش همسانه‌سازی، تعیین توالی و بررسی بیوانفورماتیک ژن CYP81Q1 رقم ایرانی کنجد بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر، DNA کل از برگ و ساقه‌های گیاه کنجد رقم کرج 1 استخراج و ژن هدف به‌وسیله PCR تکثیر شد. همسانه‌سازی ژن CYP81Q1 در ناقل دوتایی pBI121 انجام شد و درستی همسانه‌سازی به سه روش هضم آنزیمی، PCR، توالی‌یابی نوکلئوتیدی و خصوصیات بیوانفورماتیک این ژن مورد بررسی قرار گرفت و نمودار راماچاندران مربوط به ساختار سه‌بُعدی این ژن رسم شد.
یافته‌ها: درستی همسانه‌سازی تایید شد. نتایج توالی‌یابی DNA، صحت قطعه همسانه‌سازی‌شده را تایید نمود. وزن مولکولی و نقطه ایزوالکتریک پیش‌بینی‌شده این پروتئین به‌ترتیب 57021/3دالتون و 8/46 بود. ساختار سه‌بُعدی پروتئین دارای زنجیره استروکیمی خوبی بود. نتیجه توالی‌یابی این ژن تفاوت در 23 نوکلئوتید این ژن در کنجد رقم کرج 1 (شماره دسترسی KP771974.1) با توالی گزارش‌شده در بانک ژن NCBI (شماره دسترسی AB194714.1) را نشان داد که منجر به ثبت توالی ژن CYP81Q1 در رقم ایرانی کنجد (کرج 1) در این پایگاه شد.
نتیجه‌گیری: براساس توالی‌یابی نوکلئوتیدی، ژن هدف دارای 1521جفت‌باز است و در 23 نوکلئوتید با نمونه ثبت‌شده در بانک جهانی NCBI تفاوت دارد. این ژن، پروتئینی به طول 506 اسیدآمینه را رمز می‌کند. پروتئین مورد نظر بسیار شبیه با پروتئین ثبت‌شده در پایگاه اطلاعات NCBI است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کنجد،سزامین،همسانه‌سازی،بیوانفورماتیک،

عنوان انگلیسی Cloning, Sequencing, and Bioinformatics Study of CYP81Q1 Gene of Iranian Sesame (Seamum indicum L.) Cultivar
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Antioxidants in sesame oil, including tocopherols and sesamin have greatly increased the shelf life of it against heat. Following the increase in the expression of the cytochrome P450 enzyme encoder (CYP81Q1), the content of sesame is increased in different stages of development of sesame seeds. The aim of this study was cloning, sequencing, and bioinformatics study of CYP81Q1 gene of Iranian sesame (Seamum indicum L.) cultivar.
Materials and Methods: In the present experimental research, DNA was extracted from leaves and stems of Karaj1 sesame cultivar and the target gene was amplified by PCR. Gene was cloned in binary vector pBI121 and confirmed by 3 methods, including enzymatic digestion, PCR, and sequencing. Then bioinformatics characterization of this gene was studied and the Ramachandran plot was drawn on the three-dimensional structure of the gene.
Findings: Cloning was confirmed. DNA sequencing results confirmed the cloned segment. Molecular weight and predicted isoelectric point of the protein were 57021.3 Dalton and 8.46, respectively. The three-dimensional structure of the protein had a good stroke chain. The sequencing result of this gene showed a difference in the 23 nucleotides of this gene in sesame seeds of Karaj 1 (access number KP771974.1) with a reported sequence in the NCBI gene bank (access number AB194714.1), which resulted in the sequencing of the CYP81Q1 gene in Iranian sesame (Karaj 1) at this database.
Conclusion: Based on nucleotide sequencing, the target gene has 1521 base pairs, and differs from 23 nucleotides with the sample registered at the NCBI World Bank. This gene encodes a protein length of 506 amino acids. This protein is very similar with the registered protein in NCBI.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کنجد,سزامین,همسانه‌سازی,بیوانفورماتیک

نویسندگان مقاله صبیحه همتی |
گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، قزوین، ایران

فاطمه دهقان‌نیری |
گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، قزوین، ایران


نشانی اینترنتی https://biot.modares.ac.ir/article_22420_9c65878d5a4f8c822d23be7d13bb0a64.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات