این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۵۹-۶۷
عنوان فارسی
فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای آلی حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز از خانوادهUlvaceae از خلیج فارس
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
ماکروجلبکهای دریایی، ارگانیزمهای متنوع با سازگاری زیست در محیطهای پراسترس هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز اولواسه شامل
اولوا
اینتستینالیس
،
اولوا
کلاتراتا
و
اولوا لینزا
از سواحل بندرعباس بود.
مواد و روشها:
در مطالعه تجربی حاضر، بهمنظور ارزیابی خواص زیستی، از یک گرادیان غلظتی با روشهای سنجش قدرت احیاکنندگی آهن، ظرفیت ضداکسیدانی کل، تعیین ترکیبات فنلی و نیز سنجش سمیت سلولی این عصارهها بر مدل ارگانیزمی، میگوی آب شور
آرتمیا
سالینا
استفاده شد، تحلیل دادهها بهوسیله آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون چنددامنهای دانکن در سطح احتمال 5% توسط نرمافزار آماری
21
SPSS
و رسم نمودار با نرمافزار
Excel 2013
انجام شد.
یافتهها:
افزایش قدرت احیاکنندگی عصارهها از روندی وابسته به افزایش غلظت عصاره ماکروجلبکی تبعیت کرد. عصاره متانولی گونه
اولوا اینتستینالیس
و اتیلاستاتی و متانولی گونه
اولوا لینزا
و گونه
اولوا کلاتراتا
دارای بیشترین فعالیت احیاکنندگی آهن و ظرفیت ضداکسیدانی کل، که در مقایسه با آسکوربیکاسید (استاندارد)، فعالیت بالاتری داشتند، بین غلظتهای مختلف عصارهها نیز اختلاف معنیدار بود (0/05
p≤
). بیشترین محتوای ترکیبات فنلی در عصارههای متانولی ماکروجلبکهای گونه
اولوا کلاتراتا
و
اولوا لینزا
مشاهده شد. عصاره اِنهگزانی گونه
اولوا لینزا
بیشترین تاثیر را بر ناپلیوس میگوی آب شور نشان داد
.
نتیجهگیری:
سه گونه ماکروجلبک سبز شامل
اولوا
اینتستینالیس،
اولوا
کلاتراتا و اولوا
لینزا
خواص ضداکسیدانی و سمیت سلولی دارند، ماکروجلبک گونه
اولوا لینزا
بهدلیل دارابودن مقادیر زیادی فنل و قدرت آنتیاکسیدانی بالا، میتواند بهعنوان گونهای با ارجحیت خواص زیستی معرفی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضداکسیدانها،فنل،آرتمیا،اولوا،
عنوان انگلیسی
Antioxidant Activity and Cytotoxicity of Organic Extracts from âThree Species of Green Macroalgae of Ulvaceae from Persian Gulf
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
Marine macroalgae are diverse organisms with adaptation for live in stressful environments. The aim of this study was to investigate the biological activities of organic extract; n-Hexane (nH), ethylacetate (E) and methanol (M) of three green alga from family Ulvaceae,
Ulva
clathrata
,
Ulva
linza
and
Ulva
intestinalis
, collected from the coast of Bandar Abbas.
Materials & Methodes:
In this experimental study, for identification the superior species, the tested activities included antioxidant assay at gradient concentrations by ferric reducing power assay, total antioxidant capacity, total phenolic content, and brine shrimp cytotoxicity activity of these extracts on model organism,
Artemia salina
. Data analysis was performed by one-way analysis of variance and Duncan's multiple tests at 5% probability level using SPSS 21 software and drawing charts using Excel 2013 software.
Finding:
The more effective algal extracts by maximum antioxidant capacity, were recorded for M extracts of U.intestinalis, E and M extracts of U.linza and U.clathrata. The algal extract exhibited a higher antioxidant activity in comparing to ascorbic acid (as a standard) with significant differences between the extract in different concentrations (p≤0.05). The result showed the highest content of total phenol were recorded for the M extracts of U.linza and U.clathrata which confirmed the findings of other researchers that the increase in free radical scavenging activity of natural extracts is associated with the content of phenolic compounds. The highest brine shrimp cytotoxicity activity was recorded for the nH extracts of U. linza (LC
50
= 300.78 mg/ml). According to the results, in general, U.linza can be introduced as a priority species for biological properties and in further studies.
Conclusion:
Three green alga from family Ulvaceae,
Ulva
clathrata
,
Ulva
linza
and
Ulva
intestinalis
, have antioxidant and cytotoxic activity. U.linza due to the high amount of phenol and high antioxidant power can be introduced as a priority species for biological properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ضداکسیدانها,فنل,آرتمیا,اولوا
نویسندگان مقاله
زهرا زارعیجلیانی |
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
سکینه مشجور |
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
سولماز سلیمانی |
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
کیانا پیریان |
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
فاطمه صداقت |
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
مرتضی یوسفزادی |
گروه زیستشناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
نشانی اینترنتی
https://biot.modares.ac.ir/article_22393_d2a1d98eee45a5895de8481095c09f61.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات