این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
زیست فناوری
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۶۰-۱۷۰
عنوان فارسی
ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و تعیین محتوای فنولی اندامهای زعفران
چکیده فارسی مقاله
در سالهای اخیر تمایل برای استفاده از منابع گیاهی به علت نقش ترکیبات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدان ها در حفظ سلامت انسان، افزایش یافته است. ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی از ترکیبات بسیار مهم گیاهان بوده که دارای اثرات آنتی اکسیدانی می باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه ترکیبات فنولی و فلاونوییدی کل و همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی اندامهای مختلف زعفران است که هر ساله مقادیر زیادی از آنها طی فرایند فرآوری زعفران به هدر می رود. در این پژوهش، عصاره اندامهای مختلف زعفران بوسیله متانول(80 درصد) استخراج شد، سپس میزان ترکیبات فنولی وفلاونویید کل به ترتیب با استفاده از معرف فولین سیوکالتیو و روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم انجام شد، ظرفیت آنتی اکسیدانی این اندامها نیز به دو روش احیای رادیکال آزاد DPPHو بتا کاروتن لینولئیک اسید اندازه گیری شد. بر طبق نتایج، بالاترین میزان ترکیبات فنولی کل (43/6میلی گرم گالیک اسید در گرم ماده خشک) و فلاونویید کل(33/1 میلی گرم روتین در گرم ماده خشک)در کلاله نسبت به دیگر اندامها مشاهده شد. همچنین نتایج هر دو آزمون DPPH و بتاکاروتن لینولئیک اسید نشان داد که کلاله دارای بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی نسبت به دیگر اندامها می باشد. مقایسه ترکیبات فنولیک بین اندامهای مختلف نشان داد که محتوای این ترکیبات و فعالیتهای آنتی اکسیدانی بسته به اندام می تواند متفاوت باشد، همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتر کلاله و گلبرگ نسبت به اندامهای برگ و کورم می تواند به دلیل محتوای بالای ترکیبات فنولیک در این اندامها باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدان،ترکیبات فنولیک،فلاونویید،زعفران،DPPH،
عنوان انگلیسی
Evaluation of antioxidant activity and phenolic content from saffron organs (Crocus sativus L.)
چکیده انگلیسی مقاله
in recent years, interest in use of plant sources due to function of Phytochemicals and antioxidant compound in maintenance of human health is increased, phenolic and flavonoid compounds are one of important compounds of plants that have antioxidant effects. Aim of the present study is to examine and comparison of phenolic and flavonoid compounds and antioxidant capacity of different organs of saffron, that every year a huge amount of them are wested during the processing of stigma. In this study, different parts of saffron were extracted by methanol (80%), then the amount of total phenol and flavonoid compounds was assayed by means of Folin-Ciocalteu and and Aluminium choloride methods respectively. The antioxidant activity was measured by DPPH free radical reduction. According to the results of this study, The highest content of total phenolic(6.43 mg GAE g-1 DW) and flavonoid (1.33 mg RU g-1 DW) was observed in stigma compared to other organs. The result of DPPH test also showed higher antioxidant capacity of stigma in comparison to other organs. Comparison of phenolic compounds in various organs showed that the content of these compounds and antioxidant activity could be different related to type of organs. Also, the higher antioxidant capacity in stigma and tepal compared to leaf and corm could be as a result of more phenolic compounds in these organs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آنتی اکسیدان,ترکیبات فنولیک,فلاونویید,زعفران,DPPH
نویسندگان مقاله
فاطمه زرین کمر |
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس
سمیه تاجیک |
دانشجو تربیت مدرس
وحید نیکنام |
هیات علمی دانشگاه تهران
نشانی اینترنتی
https://biot.modares.ac.ir/article_22372_af6906ea3ef325857ac7c664cda2d506.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات