این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۳۰-۴۰

عنوان فارسی تولید و تعیین خصوصیت اویسلاز باکتریایی گرمادوست
چکیده فارسی مقاله امروزه توسعه فرآیندهای تبدیل موثر ضایعات کشاورزی برای تولید مواد شیمیایی با ارزش بالا توجه زیادی را به خود جلب کرده است. اویسلازها یکی از مهم‌ترین آنزیم‌های صنعتی برای اکثر فرآیندهای تبدیل زیستی هستند. در این مطالعه، برای جداسازی باکتری مولد اویسلاز، نمونه‌ها به محیط مایع اختصاصی AVI براث تلقیح و به مدت یک هفته در دمای 50 درجه سانتی‌گراد انکوبه شدند. باکتری‌های ترموفیل و دارای هاله شفاف (نشان دهنده اویسلاز خارج سلولی) خالص‌سازی و جداسازی شدند. باکتری AV8 که بیشترین میزان هاله شفاف را نشان داد، برای مطالعات بعدی انتخاب شد. نتایج مطالعات بیوشیمیایی و آنالیز ژن 16S rRNA نشان داد که این سویه متعلق به جنس باسیلوس می‌باشد. تولید اویسلاز تحت پارامترهای محیطی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. منبع بهینه کربن و نیتروژن، جهت تولید آنزیم اویسلاز به ترتیب شامل ساکارز (5/0 درصد) و عصاره مخمر (25/‌0 درصد) به دست آمد. سپس آنزیم اویسلاز با استفاده از سولفات آمونیوم، دیالیز و ستون کروماتوگرافی تبادل یونی Q--سفارز به طور نسبی خالص‌سازی شد. نتایج نشان داد که آنزیم در محدوده دمایی 70-30 درجه سانتی‌گراد پایدار بوده و در 70 درجه سانتی‌گراد بیش‌ترین فعالیت را داشت. فعالیت و پایداری بهینه اویسلاز در pH 6 مشاهده شد. این ویژگی‌ها نشان می‌دهد که این آنزیم یک اویسلاز ترموفیل و اسیدوفیل است. علاوه بر این، فعالیت اویسلاز به وسیله متانول (138 درصد) و کلروفرم (107 درصد) نسبت به نمونه فاقد حلال افزایش پیدا کرد. این نتایج خاطر نشان می‌سازد که اویسلاز AV8 کاربردهای بالقوه‌ای برای استفاده در صنایع مختلف را دارا می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اویسلاز،باسیلوس،ترموفیل،تعیین خصوصیت،

عنوان انگلیسی Production and characterization of bacterial thermophilic avicelase
چکیده انگلیسی مقاله Production and characterization of bacterial thermophilic avicelase Fatemeh Azadian, Arastoo Badoei-dalfard*, Abdolhamid Namaki-Shoushtari, Mehdi Hassanshahian Department of Biology, Faculty of Sciences, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran Nowadays, developing processes for effectively converting agricultural wastes for production of high value chemicals has gained considerable interest. Avicelases are important industrial enzymes for the most bioconversion processes. In this study, samples were picked up and inoculated in AVI broth for 7 days at 50 ºC. The bacterial strains with the clear halo (represent extracellular avicelase) have been purified. AV8 isolate which showed the highest clear halo was selected for further studies. This strain was identified as Bacillus genus based on biochemical tests and 16S rRNA analysis. Avicelase production was considered under varying environmental parameters. The best carbon and nitrogen sources for maximum avicelase production were 0.5% sucrose and 0.25% yeast extract, respectively. Avicelase from this strain has been partially purified using ammonium sulphate fractionation followed by dialysis and ion exchange Q-Sepharose chromatography. Results showed that enzyme was active and stable between 30-70 ºC and itʼs maximum temperature activity was observed in 70 ºC. The optimum avicelase activity and stability was observed at pH 6.0. These are characteristics indicating that this enzyme could be an acidophilic and thermophilic avicelase. Furthermore, the avicelase activity improved by methanol (138 %) and chloroform (107 %). These results indicated that AV8 avicelase has potential applications in various industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اویسلاز,باسیلوس,ترموفیل,تعیین خصوصیت

نویسندگان مقاله مهدی حسن شاهیان |
دانشیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

عبدالحمید نمکی شوشتری |
دانشیار ژنتیک، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

ارسطو بدوئی |
اسناد

فاطمه آزادیان |
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران


نشانی اینترنتی https://biot.modares.ac.ir/article_22354_14a2dd32eeff3896e24aaaa1bef5207d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات