این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۸، شماره ۱۴۷، صفحات ۱۴۷-۱۶۰

عنوان فارسی اثر پلی ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای جیره غذایی بر شاخص‌های بیوشیمیایی سرم خون، پاسخ ایمنی، شمارش باکتری و استخوان درشت نی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله چکیده
این پژوهش به منظور بررسی اثر سبوس گندم، پوسته سویا و مخمر ساکارومایسیس سرویزیه بعنوان منابع پلی ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای بر فراسنجه‌های خونی، هورمون‌های تیروئیدی، پاسخ ایمنی، استخوان درشت نی و باکتری‌های ایلئوم 420 قطعه جوجه‌های گوشتی یک روزه (سویه راس 308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار،6 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره پایه، 2- 1/0درصد مخمر، 3- 2/0 درصد مخمر، 4- 5 درصد سبوس گندم، 5- 10درصد سبوس گندم، 6- 3 درصد پوسته سویا، 7- 6 درصد پوسته سویا بود. دوره‌های آزمایش 42 روزه شامل سه مرحله 1 تا 10 روزگی، 11 تا 24 روزگی و 25 تا 42 روزگی بود. نمونه‌های فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم، هورمون‌های تیروئیدی خون و SRBC که در 42 روزگی اندازه گیری شده بود، تحت تأثیر پلی ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت. تیمارهای آزمایشی اثر معنی‌داری بر جمعیت باکتری‌های E-Coli و Lactobacillus در محتویات ایلئومی در روده باریک نداشتند، همچنین تیمارهای حاوی 5 و 10 درصد سبوس گندم کمترین طول استخوان درشت نی را نسبت به تیمارهای 2/0 درصد مخمر و 6 درصد پوسته سویا داشتند. بطور کلی می‌توان نتیجه گرفت پوسته سویا و مخمر ساکارومایسیس سرویزیه سبب افزایش ابقای کلسیم و بهبود طول استخوان درشت نی جوجه های گوشتی شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله استخوان درشت نی،باکتری‌های ایلئوم،پاسخ ایمنی،فراسنجه‌های خونی،هورمون‌های تیروئیدی،

عنوان انگلیسی Effect of non-starch polysaccharides in the diet on biochemical characteristics of blood serum, immune response, bacteria count and tibia of broilers
چکیده انگلیسی مقاله IThe results show that no significant differences were observed in the effects of the treatments on glucose, calcium, phosphorus, and lactate dehydrogenase. Orthogonal contrast between wheat bran and soybean hull had significant differences in cholesterol, HDL, and LDL. Experimental treatments had no significant effect on cholesterol, triglyceride, HDL, and LDL concentrations. T3 was significantly different for orthogonal contrast between yeast and soybean hull for T3 and T4 wheat bran and soybean hull had a significant difference, but the experimental treatments had no significant effect on thyroid hormones. The treatment containing non-starch carbohydrates had no significant effect on immune responses of broilers antibody after SRBC injection. Orthogonal contrast between yeast and wheat bran, wheat bran, and soybean hull had significant differences in tibia length and wheat bran and soybean hull had a significant difference in the calcium of the tibia. Other characteristics of the tibia such as diameter, weight, and phosphorus were not affected. The effect of experimental treatments indicated that different sources of non-starch carbohydrates had a significant effect on tibia length. Treatments containing 5 and 10 percent wheat bran had the shortest length compared to the treatments of 0.2 percent yeast and 6 percent soybean hulls. The calcium and phosphorus content of the tibia was not affected by treatments. The experimental treatments had no significant effect on the population of E-Coli and Lactobacillus bacteria in the ileum.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله استخوان درشت نی,باکتری‌های ایلئوم,پاسخ ایمنی,فراسنجه‌های خونی,هورمون‌های تیروئیدی

نویسندگان مقاله اکبر یعقوبفر |
استاد پژوهشی، مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

سید محمد حسینی |
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند.

فهیمه دانش یار |
دکتری تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_134167_45018b4a71d3ddba1ccf20cc763b61f2.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات